10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
ÜRETİMDE VERİMSİZLİK TÜRKİYE’NİN TEMEL SORUNU OLMAYA DEVAM EDİYOR | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Ahmet AKIN

ÜRETİMDE VERİMSİZLİK TÜRKİYE’NİN TEMEL SORUNU OLMAYA DEVAM EDİYOR

Üretim verimliliğini geliştirerek artırmak SÜREÇLERİN STANDARTLAŞTIRILMASI ile başlar. İş akışlarınız ve dahili süreçleriniz, üretim verimliliğini artırmak için çok önemlidir. Şirketinizdeki hemen hemen her süreci standart hale getirebilirsiniz. Örneğin, sevkiyata hazır malların depoya getirilmesi, satın alma siparişlerine göre istiflenmesi ve ardından sevkiyata teslim edilmesi gibi. Ayrıca bu ayrıntıların yöneticilere ve çalışanlara iletilmesi sürecini de standartlaştırabilirsiniz. Verimli iletişim, departmanlar arasındaki bilgi haznesini doldurur ve yönetime, bir prosedürün verimliliğini artırmak için ihtiyaç duyduğu görünürlüğü sağlar.

Verimli üretim için çabalarken ekipmanla ilgili darboğazlar kolayca fark edilir. Ancak çoğu durumda ekipmanın aksama süresi gibi darboğazlar başka herhangi bir şeyden ziyade verimsiz bakım prosedürlerinin bir sonucudur. GÜÇLÜ BİR ÖNLEYİCİ BAKIM PROGRAMI ekipman hatalarını en aza indirmenin ve dolayısıyla verimliliği artırmanın anahtarıdır. Ayrıca üretimdeki birikimleri tutarlı bir şekilde kaydeden ekipmanları da analiz edebilirsiniz. Birikmeye neden olan darboğazları araştırın ve bu sorunları çözmek için iş emirleri oluşturun. Elbette diğer potansiyel darboğazlar tedarik zinciri sorunlarından, planlanmamış aksama sürelerinden veya zayıf parça envanter yönetiminden kaynaklanabilir. 

Arızalı bir ünite ürettiğinizde üretim kapasitesini boşa harcamış olursunuz. Bu boşa harcanan birimler, ekipmanın aksama süresi olmasa bile genel üretim verimliliğini azaltır. ATIKLARIN EN AZA İNDİRİLMESİ, söylendiğinden daha kolaydır. Bununla birlikte, zaman içinde önemli etki yaratacak küçük, artımlı iyileştirmeler yapmak için yalın üretim metodolojilerini kullanabilirsiniz. Bu iyileştirmeleri Kaizen ve Altı Sigma (TÖAİK) gibi teknikleri uygulayarak yapabilirsiniz. Somut bir iyileştirme sağlamak biraz zaman alabilir, ancak uygulamanın ilk günlerinden itibaren üretim verimliliğinizde marjinal iyileşmeler göreceksiniz.

MODERN TEKNOLOJİ, tekrarlanan görevleri otomatikleştirir, dahili süreçleri hızlandırır ve çalışanlara daha üretken görevler için zaman kazandırır. Örneğin, envanteri hala kağıt üzerinde kaydediyorsanız, çevrimiçi envanter yönetimi aracının sunabileceği verimlilikten mahrum kalıyorsunuz demektir. Envanterin hareketini kaydetmek için zaman harcamak yerine, envanter yönetimi yazılımının envanterinizin hareketini izlemesine izin verin ve bakım ekibinizin daha iyi depolama alanı kullanımı gibi diğer stratejik yönlere odaklanmasını sağlayın. Üretim verimliliğini artırmak, özellikle de işletmenin geleneksel metodolojilere biraz fazla alışkın olduğu ve teknolojiye yatırım yapma konusunda isteksiz olduğu durumlarda kolay değildir. Bunu geliştirmek için proaktif ve açık fikirli bir yaklaşım benimseyin. 

ÜRETİMDE VERİMSİZLİK Türkiye’nin temel sorunu olmaya devam ediyor. Kore, Polonya, Çin, Şili gibi orta gelir tuzağından kurtulmayı başarabilen veya kurtulmaya aday ülkeler son 30 yıl içerisinde ciddi bir verimlilik artışı yaşarken Türkiye ve Brezilya gibi bu tuzakta takılı kalan ülkelerde verimlilik büyümesi bir yana, süregelen keskin bir düşüş yaşamakta. Verimliliğin kişi başı gelir büyümesinin en temel ayaklarından biri olduğunu göz önüne aldığımızda, Türkiye’de büyümenin sıkıntılı bir şekilde ilerlediği açıktır. Büyümenin diğer motoru olan sermaye birikimi, günümüz ekonomilerinin işleyiş yapısı gereği, bir ülkenin orta gelir tuzağından çıkabilmesini sağlayacak bir süreç ortaya çıkarması pek mümkün görünmüyor. 

*Increasing Production Efficiency

ahmetakinmersin@gmail.com 

 

 Yazı Tarihi : 4.02.2024 12:15:33 | E-Mail : ahmetakinmersin@gmail.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA