10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
2023’te TURİZME YÖN VERECEK BAŞLICA SEYAHAT EĞİLİMLERİ | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Ahmet AKIN

2023’te TURİZME YÖN VERECEK BAŞLICA SEYAHAT EĞİLİMLERİ

Ahmet Akın-Yeminli Mali Müşavir

2022 boyunca seyahat, pandemi öncesi seviyelere geri dönmeye başladı.  2023'te bu hareketin devam etmesi, turizm ve destinasyonlar için büyük bir fırsat olması bekleniyor.

Mevcut veriler, turistlerin kültür başkentlerine yönelik gezilere artan ilgisini gösteriyor.  Zengin kültürel deneyimler sunan Edinburgh ve Lizbon gibi şehirler, 2023'ün en iyi destinasyonları arasında yer alıyor.

Gelecek yıl ziyaretçi sayınızı artırmak istiyorsanız, şehrinizin mirasına, yerel kültürüne, geleneksel etkinliklerine ve tarihi yerlerine odaklanan bir kampanya oluşturmak iyi bir fikirdir. Ayrıca, WEB siteniz ve sosyal medyanız için yerel kültürel deneyimlerini vurgulayan içerikler oluşturun.

Dünya çapındaki gezginlerin üçte ikisi, yayınlanan şovlarda veya filmlerde gördükten sonra destinasyonlara seyahat etmeyi düşünüyor ve önemli bir kısmı seyahat rezervasyonu yaptırıyor. 

TV dizileri ve filmler güçlü destinasyon pazarlama araçlarıdır.  Hırvatistan ve Yeni Zelanda gibi yerler, popüler TV programlarında yer almalarından bu yana jet sosyetenin sayısında büyük bir artış yaşadı. Gideceğiniz yerin bu seyahat trendinden faydalanmasını istiyorsanız, uluslararası stüdyolar ve film yapımcıları ile ortaklık yapmaya başlasanız iyi olur.

Turizm seyahatlerinde sağlıklı yaşam molaları yüksek talep görecek. Wellness molalarına olan talep 2022'de geçen yıla göre %30'dan fazla arttı.  Küresel gezginlerin neredeyse yarısı (%46) sağlıklı yaşam molalarına her zamankinden daha açık.

Gelişmiş ülke gezginleri, 2023'te sylvotherapy (orman banyosu), çakra seansları, gıda eğitimi kampları, köpek yavrusu yogası, kahkaha terapisi ve meyve hasadı gibi alışılmadık sağlık aktiviteleri arıyor olacak. Gideceğiniz yerin sunabileceği herhangi bir sağlıklı yaşam deneyimi varsa, şimdi onları öne çıkarmanın tam zamanı. 

2022'deki moda kelimelerden biri kesinlikle "metaverse" idi.  Bu sene herkes duydu. Destinasyonlar için bir pazarlama aracı olarak metaverse (sanal evren) yayınları çoğalacak. 

Biyometrik ödeme yöntemleri daha popüler hale gelecek. Gezginler kesinlikle seyahatin her noktasında bu temassız, güvenli ve uygun ödeme deneyimini sunan sağlayıcıları tercih edeceklerdir.

“Daha az bagaj, daha iyi” davranışı gelişiyor. Pandemi, gezginlerin zihniyetini temelli değiştirdi.  Giderek daha fazla insan artık seyahatin olumsuz etkilerini ve bunların nasıl hafifletileceğini anlıyor.  Bunun bir yolu, karbon ayak izlerini azaltmaktır.

Otel endüstrisi bunu anladı ve spor malzemeleri ve egzersiz kıyafetleri gibi hacimli eşyaları kiralamaya başladı. Daha az bagajla seyahat etmek, ziyaretçiler temel ihtiyaçlarını yerel olarak satın alacakları için ev sahibi topluluğu desteklemenin de bir yoludur.

Kaynak: SmartDestination

ahmetakinmersin@gmail.com                                                                                                                    

 

 Yazı Tarihi : 22.01.2023 12:11:42 | E-Mail : ahmetakinmersin@gmail.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA