22:43  PEHLIVAN’ıN HAKKı PEHLIVAN’A!  20:50  KURDALİ PAZARINDA BAŞKAN SEÇER’E YOĞUN İLGİ  23:05  TEPE: “YEREL BASıNıN GÜÇLÜ OLMADıĞı KENTLERDE DEMOKRASI DE OLMAZ”  23:05  DİLAN ATABEY’İN MUTLU GÜNÜ  22:40  CHP’Lİ KIŞ’TAN, MERSİN’DE YATIRIMLARI TAMAMLAMAYAN HÜKÜMETE SERT TEPKİ  22:32  CHP MERSIN MILLETVEKILI DINÇER, “İKTIDAR, ÇUKUROVA’Yı CEZALANDıRıYOR”  09:08  TÜRKIYE’NIN ATATÜRK DÖNEMINDEKI DıŞ POLITIKASı  18:16  SEÇER: “CHP HİZMET PARTİSİDİR, HALKIN, EZİLENİN, HER KESİMİN PARTİSİDİR”  18:15  TARSUS FESTİVALLE COŞTU  18:15  “MERSİN TURİZM KONUSUNDA DESTEKLENMELİ”  18:14  “ETKİLENDİĞİM BİR FİLM OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM”  18:05  TEKLI: 4. BÖLGEMIZI MERSIN’E KAZANDıRMANıN GURURUNU YAŞıYORUZ  17:54  MIP VE MTOSB ARASıNDA IŞBIRLIĞI PROTOKOLÜ IMZALANDı  17:52  TOROSLAR, ÜST YAPı ÇALıŞMALARıNı ARALıKSıZ SÜRDÜRÜYOR  17:48  BAŞKAN SARı, " 5 BIN LIRA IKRAMIYE ÇALıŞAN ESNAFA DA VERILMELI"  17:46  CHP’LI DEMIRAĞ BAŞKAN ÖZEL’I ZIYARET ETTI  22:03  FYODOR DOSTOYEVSKI DOĞDU BUGÜN DOSTLAR. 11 KASıM 1821, SALı...  21:48  BIR DAHA GELMEYECEK BIRINE SAHIP OLMANıN TADıNı ÇıKARıN  21:29  BÜYÜKŞEHİR MERSİN’İN HER NOKTASINDA ULU ÖNDER ATATÜRK’Ü ANDI  21:18  BÜYÜKŞEHIR ENGELSIZ YAŞAM PARKı İKINCI EVLERI OLDU 
2023-2024’de İZLENECEK 6 REKLAM TRENDİ | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Ahmet AKIN

2023-2024’de İZLENECEK 6 REKLAM TRENDİ

 

1-Reklamcılıkta yeni eğilimlerden birisi VİDEO reklamların gittikçe kısalıyor olması.

Günümüz tüketicilerinin uzun videolar için çok az sabrı var. Aslında, yetişkinlerin %25'inden fazlası bir videoyu yalnızca 10 saniye sonra kapatacaklarını söylüyor. Yarısından fazla 20 saniye sonra kapatacaklarını söylüyor.

Yakın tarihli raporlar, mevcut video pazarlamacılarının yaklaşık %100'ünün bu yıl video stratejilerini kullanmaya devam edeceklerini söylediğini gösteriyor.

2-Pazarlama ve reklamcılıkta yapay zeka, veri analizi ve verimlilik açısından gerçek bir etki yaratıyor.

AI endüstrisi 2019'da 27 milyar dolar olarak ölçüldü ve 2027 yılına kadar 250 milyar doların üzerine çıkması bekleniyor.

Reklamverenler, gösterimleri, tıklama oranlarını, teklif düzeylerini ve hedeflemeyi test etme ve optimize etme yöntemlerini geliştirmek için AI araçlarını kullanıyor.

Yapay zeka ve makine öğrenimi, çeşitli işletmelerde adeta bir devrimi ateşliyor.

3-Reklamverenler mobil oyunların popülaritesinden yararlanıyor.

Video oyunu kullanıcılarının büyük çoğunluğu, oyunlarına inanılmaz derecede yatırım yapıyor.

Yaklaşık %70'i, mobil oyunlardan vazgeçmeden önce sosyal medyadan veya TV'den vazgeçeceklerini söylüyor.

Aynı çalışmada, kullanıcılar oyun içi görüntülü reklamlara internetteki reklamlardan iki kat daha fazla dikkat ettiklerini söylediler.

4-Reklamlar sesi kaybeder.

İstatistikler, yayın dışı reklamların, yayın içi video reklamcılığa göre daha yüksek bir tıklanma oranı ve daha uzun etkileşim oranına sahip olduğunu söylüyor. Facebook kullanıcılarının %85'inin videoları sesi kapalı izlediğini bildiriyor.

Sosyal medya reklamlarındaki altyazılar, reklamverenlerin bu eğilime uyum sağlamalarının başka bir yoludur.

5-Tüketiciler Sosyal Medya Reklamlarında Özgünlük İstiyor.

Reklamcılar, insan dışı kaynaklar aracılığıyla verimliliği artırmaya çalışırken, tüketiciler markalardan ve yayınladıkları reklamlardan daha özgün mesajlar istiyorlar.

Araştırmalar, tüketicilerin %75'inden fazlasının, markaların içeriğine kıyasla ortalama insanların içeriğine güvendiğini söylediğini gösteriyor.

 Pazarlama ve reklam uzmanları, tipik marka içeriği ile markanın insani yönünü yansıtan kullanıcı tarafından oluşturulan içerik arasında bir denge oluşturmak için sosyal medyaya yöneliyor.

 Etkileyici pazarlama, reklam endüstrisinin markalarını insancıllaştırmak için çalıştığı bir yoldur.

6.-Amazon, E-Ticaret Reklam Alanına Hakim Oluyor.

E-ticaret sitelerindeki reklam harcamaları artış gösteriyor. Amazon, bu reklam alanındaki açık ara en büyük oyuncu.

Aslında, Amazon, genel e-ticaret reklam harcamalarının %75'inden fazlasını oluşturuyor.

Amazon'un toplam reklam geliri 7 milyar doları aşıyor.  Onları, 1,5 milyar doların biraz üzerinde reklam geliriyle Wal-Mart izliyor.

Tüketiciler mobil cihazlarda ve sosyal medyada daha fazla zaman harcadıkça dijital reklam stratejileri hızla değişiyor.

Kaynak: Exploding Topics

ahmetakinmersin@gmail.com

 

 Yazı Tarihi : 20.11.2022 12:25:56 | E-Mail : ahmetakinmersin@gmail.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2023 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA