10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
ABD VE NATO SALDIRGANLIĞINI HÂLÂ GÖRMEYECEK MİYİZ? | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Av.İzzet ULUDAĞ

ABD VE NATO SALDIRGANLIĞINI HÂLÂ GÖRMEYECEK MİYİZ?

GÖZLERİMİZİ AÇARAK ÜLKEMİZE KARŞI BÖLGEDE ABD VE NATO SALDIRGANLIĞINI HÂLÂ GÖRMEYECEK MİYİZ?
15 Mayıs 1919 günü işgalin başladığı İzmir'de, büyük komutan ve devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, ayağında çarık dahi olmayan köylülerden oluşan Türk ordusu askerlerinin günlerce gece gündüz demeden savaşa savaşa yaptığı tarihsel yürüyüşünde ortaya koyduğu üstün fedakârlığı sonucunda Türk milleti için büyük bir zaferle İzmir'in de kurtuluşu ile sona ermiştir.
Bütün Türk milletinin zaferi olduğu çok açıktır.
Türk Milleti'ne de İzmirli hemşerilerimize de kutlu olsun!
Ancak işin en vahim tarafı, İzmir'in Kurtuluşu TARKAN konseri ile kutlandıktan henüz bir gün sonra, herkesin zafer sarhoşluğu hâlâ devam ederken, bu sarhoşluk içinde pek çok kimsenin işin vahametini kendine gelip kavramasına fırsat verilmeden, bir oldu bitti ile Yunan hücum botları tarafından bir Türk RO-RO gemisine saldırı yapılmış, Türk Sahil Güvenlik botlarının gelmesi üzerine saldırgan Yunan hücum botları bölgeyi terk etmiştir.
Son zamanlarda Yunanistan üzerinden kuşatılan ülkemize karşı işgal hazırlıklarının yapıldığı strateji uzmanları tarafından da ifade edilmektedir. Ancak bu vahim tablo ve durum iktidar ve muhalefet tarafından yeteri kadar ciddiye alınmamakta ve hatta muhalefet vekillerinin bazıları neredeyse Yunanistan'ı Mavi Vatan'da ve Ege sularında, adacıklar üzerinde haklı olduğunu, Türkiye'nin agresif bir tutum içinde olduğunu açıkça da beyan etmişlerdir.
İş Türk Milleti'ne düşmüştür. Durumun vahametini kavramak ve Türkiye'yi tehdit eden bu savaşa karşı, Türkiye'nin bölgede en geniş ittifak kurması için tutum almasını savunmak zorundayız!
20. Yüzyılın başında emperyalist güçler tarafından "hasta adam" ilan edilen ülkemizi işgal senaryoları ve 15 Mayıs'ta İzmir'in işgali ile hayata geçirilmiş, ancak Türk Milleti bu işgale izin vermemiş, bu girişime bağımsızlık savaşı ile İzmir'de son vermiştir.
Emperyalizm, o günden bu güne bu hülyanın peşinde koşmuş ve bu senaryo, bundan tam 20 yıl önce NEVADA çöllerinde yeniden gözden geçirilerek ABD'nin 24 TEMMUZ 2002 tarihinde başlatıp 22 gün süren ve adını da "Bin yılın hesaplaşması" koyarak yaptıkları tatbikat üzerine "bir geminin batırılmasıyla, bir adanın (KIBRIS'ın) mesele yaratmasından ötürü ülkemizin 96 saat içinde işgal edilmesi" üzerine bir savaş senaryosu hazırlanmıştır.
Bu proje hayata geçirilmek üzere emperyalist ABD, Yunanistan kıyılarında namluları Türkiye'ye çevrili silahların yerleştirildiği üsleri kurmaya devam etmektedir. .
Ancak Tarkan konserinin yüksek heyecanı ve sarhoşluğu üzerine dün açıkça yapılan saldırı, geçen haftalarda S 300 hava savunma sistemlerinin uçaklarımıza radar kilidi atması da çoğu kişi tarafından görülmemiş, duyulmamış, bunlardan amaçlananın ne olduğu doğru dürüst kavranılmamış ve bir tepki de verilmemiştir.
Bu saldırı ve ABD'nin DEDEAĞAÇ'tan başlayarak bütün ülkemizi askeri üslerle kuşattığı her gün ayrı bir taciz olayının yaşandığı, S 300 hava savunma sisteminin uçaklarımıza radar kilidi attığı ortamda sesimizi hala çıkartmayacak mıyız?
Bu yerel, basit bir siyasi tavır olarak mı algılanacaktır?
 
 

 Yazı Tarihi : 19.09.2022 09:48:09 | E-Mail : iuludag@ttmail.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA