| DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 

 

Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, 1-2-3 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan Narenciye Festivali'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Özdemir, "Amacımız, önceki yıllarda olduğu gibi, kentimizin tüm dinamikleri olarak bir bütün halinde hareket etmek ve narenciye festivalimizin tamamen ekonomik ve kültürel bir şölen havasında geçmesini sağlamaktır. Böylece narenciye ve Mersinimize kamuoyunun dikkatini çekerek 'Marka Kent Mersin' algısının çok daha güçlenmesine katkı sunmaktır" dedi.  

Haber: Hüsamettin TANRIKULU 

1-2-3 Kasım tarihlerinde Mersin'de Narenciye Festivali'nin 7'ncisi düzenlenecek.  Kentimiz, Narenciye Festivali ile yine dolu dolu etkinliklere sahne olacak. Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, yaklaşan festival öncesi bir  açıklama yaptı.  

"FESTİVALLER BİR KENTİN SAHİP OLDUĞU TÜM DEĞERLERİ SERGİLEMESİ AÇISINDAN ÖNEMLİ" 
Dünyanın önde gelen danışmanlık firmalarından olan Anholt-GfK her yıl Marka Kentler Endeksini açıkladığını kaydeden Özdemir, "Paris, Londra, Sydney, New York ve Los Angeles gibi şehirler, 'marka kentler' olarak ilgili endeksin en üst sıralarında yer alıyorlar. Bu endeks hesaplanırken kentler sahip oldukları niteliklere göre altı farklı başlık altında değerlendiriliyorlar. Bu başlıklar; kentin uluslararası statüsü ve saygınlığı, dış görünümü ve ulaşım kolaylığı, konforu ve kamu hizmetlerinin niteliği, kültürel çeşitliliği ve güvenlik seviyesi, sosyal faaliyetlerin çeşitliliği, ekonomik durumu ve eğitim imkanları gibi özellikleri kapsıyor. olayısıyla festivallerin önemi tam da bu noktada ortaya çıkıyor. Çünkü festivaller bir kentin sahip olduğu tüm değerleri sergilemesi açısından önemli fırsatlardır. Endeksin üst sıralarında yer alan tüm bu şehirler festivaller vesilesiyle 'marka kent' imajlarını her yıl daha da güçlendiriyorlar" dedi.  

"RENKLİ BİR NARENCİYE DÜNYASI OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ" 
1-2-3 Kasım'da kentimizin en büyük buluşmasının gerçekleşeceği vurgusunda bulunan Özdemir, "Bu doğrultuda, 1-2-3 Kasım tarihlerinde yedincisi düzenlenecek olan ve geçtiğimiz yıl 300 bin ziyaretçisi ile kentimizin en büyük buluşmasına ev sahipliği yapan Narenciye Festivali'nin büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Narenciye Festivali İcra kurulu olarak festivale yönelik tüm planlamalarımızı en ince detayına kadar yapıyoruz. 70 dönümlük festival alanında, 100 ton narenciye kullanılarak yapılan süslemeler ve mobil figürler ile renkli bir narenciye dünyası oluşturmayı hedefliyoruz. Limon, portakal ve greyfurt kullanılarak oluşturulan ahtapot, gitar, tren, denizaltı, maymun, semazen, uçak, helikopter, araba, zürafa vb. toplam 30 figürün katılımcılarımız açısından yoğun ilgi odağı olacağını düşünüyoruz. Yaklaşık 2 bin 500 kişiden oluşacak kortejimizin ise Narenciye Festivaline coşku katacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.  

"FESTİVALİMİZİN YELPAZESİNİ GENİŞLETMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

Mersinlileri coşku ve eğlence dolu bir festival beklediğini söyleyen Özdemir, "Rusya, Kamerun, Hırvatistan, Hindistan, Kırgızistan gibi 30'a yakın ülkeden gelen yaklaşık 700 gösteri sanatçısı yerel kıyafetleri ve geleneksel dans gösterileri ile festivalimizde yer alacaklar. Yerli gruplarımız ise kendilerine özgü performanslarını sergileyecekler. Festivalimiz kapsamında açılacak stantlar ve yapılacak ikramlar, mağazalarımız ve esnafımız tarafından düzenlenecek olan indirim haftası, Narenciye temalı özel tasarım kıyafetlerden oluşan defile, ödüllü yarışmalar, narenciye lezzetleri ile hazırlanan Gastro-Show, Yelken, flyboard ve Jet Ski gösterileri, Türkiye Su Jeti Şampiyonasına ev sahipliği gibi etkinliklerimizin büyük ilgi çekeceğini umuyoruz.  Ayrıca, mevcut etkinliklerin içeriklerini daha da zenginleştirmek ve yeni etkinlikler ile festivalimizin yelpazesini genişletmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz" diye konuştu.  

"VALİMİZE MİNNETLERİMİZİ SUNUYORUZ" 
Açıklamasında Vali Ali İhsan Su'ya minnetlerini sunan Özdemir, "Bu festivali Mersin için, Mersinliler için, narenciye için ve kentimizin gülen yüzünü herkese göstermek için yapıyoruz. Amacımız, önceki yıllarda olduğu gibi, kentimizin tüm dinamikleri olarak bir bütün halinde hareket etmek ve narenciye festivalimizin tamamen ekonomik ve kültürel bir şölen havasında geçmesini sağlamaktır. Böylece narenciye ve Mersinimize kamuoyunun dikkatini çekerek 'Marka Kent Mersin' algısının çok daha güçlenmesine katkı sunmaktır. Bu amaca yönelik olarak coşku ve eğlence dolu bir festival yaşanması için bizlere daima motivasyon kaynağı olan ve desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Ali İhsan Su'ya sonsuz minnetlerimizi sunuyor, emeği geçen ve katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA