KIŞ, “OKULLAR DEPREME HAZIR DEĞİLSE, TÜRKİYE YAŞANACAK FELAKETİ KALDIRAMAZ” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
KIŞ, “OKULLAR DEPREME HAZIR DEĞİLSE, TÜRKİYE YAŞANACAK FELAKETİ KALDIRAMAZ”

 

KIŞ, “OKULLAR DEPREME HAZIR DEĞİLSE, TÜRKİYE YAŞANACAK FELAKETİ KALDIRAMAZ”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “okullarda depremle ilgili gerekli tedbirler alınmaz ise bedeli ağır olur” dedi. Kış, eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala velilerin, öğrencilerin ve eğitimcilerin büyük tedirginlik yaşadığını, okulların depreme karşı dayanıklı olup olmadığı konusunda tartışma yaşandığına dikkat çekti.

Deprem uzmanları tarafından Türkiye’de deprem beklenildiği yönünde uyarılar yapıldığını ifade eden Kış, eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala okullar için gereken çalışmaların yapılmadığını ifade etti.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı’na önerge veren Mersin Milletvekili Kış, “yaşanacak olası bir depremde gerekli hazırlıklar ve kontroller yapılmazsa Türkiye bu felaketin altında kalır” dedi. Kahramanmaraş depremlerinin etkilediği 11 il başta olmak üzere Türkiye genelinde birçok okulda hasar durum tespiti, güçlendirme çalışmalarının yapılmadığını ve bu konuda yoğun şikayetler oluştuğunu belirten Kış, Milli Eğitim Bakanı’nı göreve çağırdı.

Milyonlarca öğrencinin Eylül ayında eğitim hayatına başlamasıyla okullarda olası bir depremde en fazla etkilenecek kesimin okullardaki öğrenciler olduğuna dikkat çeken Kış, bir an evvel gerekli tedbirlerin alınması uyarısını yaptı. 6 Şubat depremleri sonrası pek çok okulda ağır hasar oluşurken, birçoğunun da sağlam olmadığı yönünde bilgiler aldıklarını ifade eden CHP’li Kış, deprem kuşağında yer alan ülkemiz için bu durumun vahim sonuçlara yol açacağına vurgu yaptı.

Kış önergesinde, Bakan’a Türkiye’de ki okullara yönelik ne gibi bir strateji eylem planı hazırladıklarını sorarken, artçı sarsıntılar devam ederken deprem uzmanlarının büyük deprem uyarıları yaptığı bir ortamda öncelikle okulların hasar görmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Tekin’e soru önergesi veren Kış, önergesinde şu sorulara yer verdi:

Sayın Bakan, “2023-2024 eğitim-öğretim yılını Eylül itibariyle aldığımız tüm tedbirlerle sorunsuz, huzurlu ve mutlu şekilde başlatacağız” şeklinde bir açıklama yaptınız. Bu tedbirler nelerdir? Bu açıklamalarınız tüm Türkiye’de ki okullar için geçerli midir?

Deprem sonrası toplanılacak ilk alanlar olması, ihtiyaçların karşılanacağı ilk yerlerden olması sebebiyle, okul binalarının güçlendirilmesi ve hasar tespit çalışmalarının yapılmasına yönelik 6 Şubat 2023 depremleri sonrası ne gibi çalışmalar yapıldı?

Kahramanmaraş depremlerinden en fazla etkilenen ve göç alan çevre il olarak Mersin’de de velilerin ve öğrencilerin endişeli olduğuna değinen Kış, Milli Eğitim Bakanı’na Mersin’deki okulların durumlarını da sordu. Kış önergesinde Bakan’a şu soruları yöneltti: 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen çevre il olarak Mersin’de, okullarda incelemeler yapılmış mıdır? Yapıldıysa buna dair tespitleriniz nelerdir?

6 Şubat sonrası, şu ana kadar Mersin ili ve ilçelerinden kaç okuldan depreme dayanıklılık incelemesi için tarafınıza talep ulaşmıştır? Kaç okul depreme dayanıklılık testinden geçmiştir? Şu anda Mersin ili ve ilçeleri başta olmak üzere Türkiye genelinde bulunan depreme dayanıksız okul sayısı kaçtır?



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA