Osmanlı padişahları ne yerdi? İşte padişahlarının favori lezzetleri! | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Osmanlı padişahları ne yerdi? İşte padişahlarının favori lezzetleri!

 

Osmanlı padişahları ne yerdi? İşte padişahlarının favori lezzetleri!

Osmanlı saray mutfağı ününü dünyaya yaymış, zengin bir kültüre sahip lezzetleri içerisinde barındırır. Peki Osmanlı padişahlarının favori yemeklerinin ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? İşte yanıtı...

Osmanlı Devleti ve padişahları tarihin yönünü değiştirmeyi başaran önemli figürler olarak karşımıza çıkar. Peki Osmanlı dönemine yön veren padişahların özel hayatına dair ne kadar bilgiye sahipsiniz? Osmanlı padişahlarının favori yemeklerinin ne olduğunu hiç merak ettiniz mi?

OSMANLI PADİŞAHLARI NE YERDİ?

Tarihin akışını değiştiren Osmanlı padişahlarının hayatı sık sık gündem oldu. Cihan padişahlarının yemek alışkanlıkları da dikkat çekiyor.

İŞTE PADİŞAHLARIN FAVORİ LEZZETLERİ

Birbirinden farklı damak tadına sahip olan padişahların favori yemekleri görenleri çok şaşırtıyor. İşte, padişahların favori yemekleri...

FATİH SULTAN MEHMET'İN EN SEVDİĞİ YEMEK NEYDİ?

Bizans İmparatorluğu'na son veren Fatih Sultan Mehmet'in deniz ürünlerine olan düşkünlüğü dikkat çekiciydi. Sarayına istakoz bile getirten Fatih Sultan Mehmet, istiridye, karides, kurutulmuş balık, yılan balığı gibi deniz ürünlerini de severdi. Kekikli yılan balığı ise sık sık sofrada yer alırdı.

Kestaneli bulgur pilavı, kavunlu zerde, havyar, kuşbaşı etle yapılan ekşili çorba, tandır kebabı, mendene gibi yemekler de Fatih Sultan Mehmet'in favori yemekleri arasındadır.

Mantı da Fatih Sultan Mehmet'in sofrasında en çok yer alan yemeklerden birisiydi. Kabuniye ve mutancana gibi kadim yemekler sık sık yaptırıldı.

Fatih Sultan Mehmet'in sabah kahvaltısında bile soğanlı, sarımsaklı, sirkeli balık yediği rivayet edilmekte ve kahvaltıda paça çorbası içtiği söylenmektedir.

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN'IN EN SEVDİĞİ YEMEK NEYDİ?

Kanuni Sultan Süleyman da balığa düşkün padişahlar arasında bulunuyor. Sultan Süleyman döneminde hamsi sofralardan eksik olmazmış. Öyle ki, Topkapı Sarayı'nda kılıçlarına üzerine bile hamsi motifi işlenmiştir.

ABD meclisinde bir tek o padişahın resmi var! İşte o padişah...ABD meclisinde bir tek o padişahın resmi var! İşte o padişah...

Kanuni Sultan Süleyman dönemindeki mutfak kayıtları incelendiğinde çeşitlilik dikkat çekicidir. Çeşit olarak en çok kaydedilen geyik ve balıketi olup, bunları oğlak, tavuk, kuzu ve serçe etleri takip etmiştir.

SULTAN 2. ABDÜLHAMİD'İN EN SEVDİĞİ YEMEK NEYDİ?

Sultan 2. Abdülhamid'in favori yemeği soğanlı yumurtaydı. Yapılışı yaklaşık 3,5 saat süren bu yemeğin püf noktası ise bol soğan ve bol çeşnidir. Sultan 2. Abdülhamid normal zamanlarda sade yemekleri tercih etmekteydi.

SULTAN ABDÜLAZİZ'İN EN SEVDİĞİ YEMEK NEYDİ?

Sultan Abdülaziz'in favori yemeği Hünkar Beğendi olmuştu.

İstanbul'u ziyaret eden İmparatoriçe Eugenie, aşçısından ricada bulunmuş ve beşamel sos hazırlamasını istemiştir. Beşamel sosun üzerine saray mutfağının baş aşçısı közlenmiş patlıcan katmıştı. Sultan Abdülaziz'in en sevdiği et yemeği de üzerine eklendi. Sultan Abdülaziz bu yemeği öyle çok sevdi ki adı "Hünkar Beğendi" olarak kaldı.

SULTAN II. MAHMUD'UN EN SEVDİĞİ YEMEK NEYDİ?

II. Mahmud 30. Osmanlı padişahı ve 109. İslam halifesidir. Osman Gazi ve Sultan İbrahim'den sonra Osmanlı Hanedanı'nın üçüncü ve son soy atasıdır. Son altı Osmanlı padişahından ikisi onun oğlu dördü ise torunudur.

Yeniçeri ocağını kaldıran, sarık yerine fes giymeye zorlayan ve 31 yıl tahtta kalan bu padişahın en sevdiği "Ballı Mahmudiye"; tavuk, üzüm ve kayısı kurusu, badem ve bal ile yapılan bir yemektir.

III. AHMED'İN EN SEVDİĞİ YEMEK NEYDİ?

III. Ahmed'in en sevdiği yemek bamya olarak bilinir. Hatta sarayda ''bamyacıbaşı'' isimli bu yemekle ilgilenen görevliler vardır.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA