CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ: HATAY HALA ENKAZ ALTINDA | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ: HATAY HALA ENKAZ ALTINDA

 

CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ: HATAY HALA ENKAZ ALTINDA

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile Hatay’a gitti.   6 Şubat Depreminin büyük yıkıma sebep olduğu Hatay’da incelemelerde bulunmak ve depremzedelerle bir araya gelmek için oluşturulan Heyet’te yer alan Kış, gördüğü manzara sonrası, Hatay’ın hala enkaz altında olduğunu, 6 aydır hiçbir ilerleme olmadığını ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal başkanlığında, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve kadın milletvekillerinden oluşan Hatay heyetinde yer alan Kış, depremzedelerin sorunlarını dinleyip, bölgedeki yetkili makamlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek bölgede incelemelerde bulundu.

Bakanların, AKP’li milletvekillerinin deprem bölgesinde hayat mücadelesi veren vatandaşların sesine kulak vermesi gerektiğinin altını çizen CHP’li Kış, kadınların, çocukların, gençlerin, yaşlıların, depremde sakat kalan, hasta olan tüm vatandaşların perişan halde olduklarını vurguladı.

Hatay’ın adeta kaderine terk edildiğini ifade eden Kış, çadır kentlerde çok ciddi sağlık sorunları olduğunu, hijyen sıkıntısı sebebiyle salgın hastalıkların baş gösterdiğini, depremzedelerin bir yandan geçim sıkıntısı, bir yandan işsizlik ve temel gıda maddelerine dahi ulaşmakta zorlandıklarını belirtti.

CHP heyetinin 2 gün süren deprem bölgesinde ki incelemeleri sonrası Hatay’ın acil çözüm bekleyen sorunlarına yönelik rapor hazırlayacaklarına dikkat çeken Kış, AKP hükümetine seslenerek Meclisin derhal açılarak çalışmalara başlaması çağrısında bulundu.

Vatandaşlarla birebir görüşen, çadır kentleri ziyaret eden Kış, depremzedelerin burada haşerelerle, hijyenik olmayan koşullarla mücadele ettiğini, sağlıksız yaşam koşulları içinde olduklarını söyledi.

Hastaneler yetersiz kalırken, Defne ilçesinde ameliyathane olmadığı, Samandağ’da MR çekilemediği, anjiyo yapılamazken hastaların uzak yerlere sevk edildiği, kadın doğum servislerinin kapalı olduğu, heyetin deprem bölgesinde belirlediği başlıca sorunlar olarak ifade edildi.

Sağlık hizmetlerinin de durma noktasına geldiğini ifade eden Kış, bölgede kontrolsüz enkaz kaldırma çalışmaları devam ettiği için vatandaşların burada kanser riski ile de karşı karşıya olduğunu söyledi. Deprem bölgesinde önümüzdeki 15-20 yıl içinde akciğer kanseri hastalığında ciddi artış olacağı, bunun en büyük sebebinin de asbest olduğu vurgusunu yapan Kış, psikolog ve psikiyatri bölümlerinin de yetersiz olduğunu söyledi.

Heyetle birlikte, vatandaşlarla birebir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Kış, yalnız bırakılan seslerini duyuramayan bölge halkının psikolojik olarak çok kötü durumda olduğunu ifade ederken, kısa bir süre önce 70 yaşında bir vatandaşın intihar etmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek kısa sürede bölgede bu intihar vakalarının artmasından duyduğu endişeye de dikkat çekti.

Bölgede, incelemelerde bulunan ve ziyaretler gerçekleştiren CHP’li Kış, yapılan bu görüşmeler sonrası Hatay bölgesinde sanayi sektörünün iflas ettiği, işçi ve işverenin çaresiz ve yalnız bırakıldığını da vurguladı.

Vatandaşların yemek kuyruklarında saatlerce yemek beklediklerini, bölgede 3 öğün yemek sorunu yaşandığını, gıdaya ulaşmanın bile Hatay için bir lüks haline geldiğine de dikkat çeken Kış, evini, barkını, tüm varlıklarını kaybetmiş insanlara bu çileyi çektirmenin iktidarın en büyük ayıbı olduğunu dile getirdi.

Depremzedelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve yetkililerle yaptıkları görüşmeler sonrası, Hatay’ın sağlık, gıda, barınma sorunlarının en acil çözüm bekleyen sorunlar olduğunu ifade eden Kış, iktidara seslenerek,  muhalefetiyle, iktidarıyla burada ne yapılması gerekiyorsa el birliği ile bir an evvel harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Hatay’ın eski günlerine yeniden dönmesi için CHP olarak ellerinden gelen mücadeleyi her alanda sürdüreceklerini vurgulayan Kış, “Hatay’ın sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA