BAÞKAN SEÇER, 1. MERSÝN HAMSÝ FESTÝVALÝ’NE KATILDI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
BAÞKAN SEÇER, 1. MERSÝN HAMSÝ FESTÝVALÝ’NE KATILDI

 

BAÞKAN SEÇER, 1. MERSÝN HAMSÝ FESTÝVALÝ’NE KATILDI

MERSÝN’DE KARADENÝZ ESÝNTÝSÝ

Baþkan Seçer, Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanýþma Derneði’nin düzenlediði ve Büyükþehir Belediyesi’nin de destek verdiði ‘1. Mersin Hamsi Festivali’ne katýldý. Baþkan Seçer, “Karadeniz’de kökümüz olabilir ama hepimiz Mersinliyiz. Türkiye'nin neresinde kökümüz olursa olsun, her bölge, her memleket, her köy bizim onurumuzdur, þerefimizdir. Bu ülke hepimizin” dedi. Mersin’in güzel ve huzur içerisinde yaþanan bir kent olduðunu vurgulayan Seçer, “Herkese kucak açýyoruz. Burada herkese yetecek nimet var, ekmek var. Yeter ki çalýþalým, yeter ki alýn teri dökelim” diye konuþtu.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanýþma Derneði tarafýndan düzenlenen ve Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin de destek verdiði ‘1. Mersin Hamsi Festivali’ne katýldý. Festivalin açýlýþýnda konuþan Baþkan Seçer, “Karadeniz’de kökümüz olabilir ama hepimiz Mersinliyiz” dedi.

Yeniþehir Belediyesi Etkinlik Alaný’nda düzenlenen ve 9 gün sürecek olan festivale; Baþkan Seçer’in yaný sýra Mersin Valisi Ali Ýhsan Su, ilçe belediye baþkanlarý, oda, dernek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayýda vatandaþ katýldý. Festivalin açýlýþý, Karadeniz Halk Oyunlarý Ekibi’nin gösterisi ile baþladý.

Baþkan Seçer: “Bu ülke hepimizin”

Açýlýþta konuþan Baþkan Seçer, “Bu ülke hepimizin. Hepimizin her metrekare toprakta hakký var. Çünkü atalarýmýz, büyüklerimiz, büyük büyük dedelerimiz, ezelden beri göðüs göðüse, omuz omuza, el ele, gönül gönüle bu topraklarý bize miras býrakmak için mücadele etti. Onlarýn kemiklerini sýzlatmamamýz lazým. Onlarýn yattýklarý mezarda huzursuz olmamalarýný saðlamamýz lazým” dedi. Birlik ve beraberlik içinde yaþamanýn önemine vurgu yapan Seçer, “Kavgadan kimse kazanmamýþ. Karadeniz kýyýlarýndan karþý tarafa baktýðýnýz zaman, kaný, gözyaþýný, barut kokusunu görürsünüz. Þu anda oradaki savaþtan kimler kazanýyor? Anneler mi, yavrular mý, insanlar mý, insanlýk mý? Silah tacirleri kazanýyor. Yukarýdan, ellerinde iplerle bu mazlum uluslarý yönetmek için bir araya gelen güçler kazanýyor. Onun için birbirimize daha sýký sarýlacaðýz” dedi.

 

“Mersin’de herkes birlik ve beraberlik içerisinde yaþýyor”

 

Mersin’in güzel ve huzur içerisinde yaþanan bir kent olduðunu belirten Seçer, þunlarý söyledi:

“2 milyona yakýn yerli nüfusumuz var. Geçici koruma altýndaki Suriyeli kardeþlerimiz var. Ýnþallah orada da savaþ son bulacak. Ýnþallah orada da huzur olacak. Onlar da topraklarýna gitmek istiyor, atalarýnýn kendilerine miras býraktýðý topraklarda yaþamak istiyor. Ýnþallah Allah bizlere o günleri de gösterecek. Burada Mersin’de herkes birlik ve beraberlik içerisinde yaþýyor. Huzurumuz yerinde çok þükür. Ýstanbul’dan da Mersin böyle görünüyor, Trabzon’dan da böyle görünüyor, Erzurum’dan da, Amerika’dan da, Ýngiltere’den de. Geçici sorunlar yaþayabiliriz, mutlaka olacaktýr. Hareket halinde olan her þeyin bir problemi çýkabilir. Biz de hareket halinde bir ülkeyiz. Kalkýnmak istiyoruz, büyümek istiyoruz, refahýmýz artsýn diyoruz, gücümüz artsýn diyoruz. Bunlar olacaktýr. Ama bu millet güçlü millet, bu millet necip millet, bu millet mücadeleci millet… Her þeyin üstesinden teker teker gelecektir.”

“Biz Mersin’iz”

Mersin’in nüfusunun yarýsýnýn bu topraklarda doðmadýðýna iþaret eden Baþkan Seçer, “Doðduðu yerde deðil, doyduðu yerde ama herkes artýk Mersinli. Biz göçlerle büyümüþ bir kentiz. Herkes gelsin. Biz Mevlana gibiyiz. Biz Mersin’iz. Herkese kucak açýyoruz. Burada herkese yetecek nimet var, ekmek var. Yeter ki çalýþalým, yeter ki alýn teri dökelim. Akdeniz’imiz var. En yakýþýklý daðlar, dünyanýn en görkemli daðlarý, Toros Daðlarýmýz var. Bereketli topraklarýmýz var. Ticaret kentiyiz, üretim kentiyiz. Allah her þeyi vermiþ þükürler olsun. Ben kentin Belediye Baþkanýyým. Bu mevkiye geldikten sonra siyasi parti, oy, ayrým, etnik yapý, mezhepsel yapý, ben ona bakamam. Onlar önümdeki perde tarafýndan, gözümün önündeki set tarafýndan engellenir. Mersin'de yaþayan her yurttaþým rahat olsun. Kendini iyi hissetsin. Kendisini buranýn asli unsuru görsün, huzur içerisinde olsun” dedi.

“Mersin’i büyütelim”

Festivale katýlanlara seslenen Baþkan Seçer, “Herkesi buraya davet edebilirsiniz. Akrabalarýnýz gelebilir. Hep birlikte Mersin’i büyütelim. Daha geliþen bir kent haline getirelim. Onlarý davet edin, yatýrýmcýlarý davet edin. Mersin'de her türlü yatýrýmcýya imkân var. Daha zengin kent olalým. Ýþsiz gencimiz kalmasýn. Üretmeyen insanýmýz kalmasýn” diye konuþtu.

Vali Su: “Mersinimizi gerçekten çok güzel ve özel bir il olarak görüyorum”

Mersin Valisi Ali Ýhsan Su da yaptýðý konuþmada Mersin’in tarihten günümüze birçok medeniyete ev sahipliði yapmýþ ve birçok medeniyetin kültürünü barýndýran bir il olduðundan bahsederek, “Mersin olarak her sektörde öne çýktýðýmýz gibi kültürel zenginlik açýsýndan da en önde gelen illerden bir tanesiyiz” dedi.

Yeniþehir Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit ise “Mersin'de biz barýþý, dostluðu, kardeþliði, iletiþimi, birbirimizin dilinden anlamayý, birbirimizin yaþam þeklini tanýmayý, sevmeyi becerebildiðimizde, o kültüre saygý gösterdiðimizde o buradan bütün Türkiye'ye yayýlacaktýr ve Türkiye de var olan o birlik, beraberlik, kardeþlik duygusu en üst seviyede yaþanacaktýr” diye konuþtu.

Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan da “Mersin’in adýný koymak gerekirse; Mersin barýþýn, özgürlüðün, sevgi ve hoþgörünün yerleþtiði bir kent ve Türkiye’de tüm yerlere örnek olan bir yerleþim yeri” dedi.

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz ise Mersin’in bir göç þehri olduðunu belirterek, “Karadeniz'den gelen hemþerilerimizin, Karadenizli hemþehrilerimizin Mersin'e, Mersin'in kültürüne, tarihine, birliðine, beraberliðine çok büyük hizmeti var” diye konuþtu.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odasý (MTSO) Baþkaný Ayhan Kýzýltan, Mersin’in Türkiye'nin en özgür kenti olduðunu belirterek, “Birlikte yaþama kültürü belki dünyadaki en yüksek  kenttir. Mersin'in bu deðeri Türkiye’de benimsenmeli ve Türkiye'ye örnek bir kent olarak göstermeli Mersin” dedi.

Mersin Karadenizliler Kültür ve Dayanýþma Dernek Baþkaný Alper Vural Özdoðan ise “Bu festivalde Karadenizimizden Akdenizimize bir köprü kurarak, Akdeniz'in incisi güzide Mersinimizde güçlü bir Karadeniz esintisi yaratmak istedik. Güzel Akdeniz þehri Mersin'imizde birçok þehirden ve kültürden vatandaþlarýmýzla geniþ bir mozaik içerisinde yaþamaktayýz. Bu mozaikte bizler de Karadenizliler olarak üzerimize düþen görevi þehrine sahip çýkma bilinci ve duygusuyla, layýkýyla yerine getirmeye çalýþýyoruz” dedi.

Konuþmalarýn ardýndan Vali Su, Baþkan Seçer ve kent protokolü tarafýndan vatandaþlara hamsi ikramý yapýldý. Ayrýca protokol üyeleri tarafýndan alanda yer alan stantlar da gezildi.

Baþkan Seçer festival öncesi esnaf ziyaret etti

Baþkan Seçer, Hamsi Festivali öncesinde Güvenevler Mahallesi’nde yer alan Alanya Sokaðý’ndaki ve GMK Bulvarý üzerindeki esnafý ziyaret ederek, ‘Hayýrlý iþler’ diledi. Vatandaþlarýn yoðun ilgisi ve sevgisiyle karþýlaþan Baþkan Seçer’e Yeniþehir Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit, Mezitli Belediye Baþkaný Neþet Tarhan, MTSO Yönetim Kurulu Baþkaný Ayhan Kýzýltan ve CHP Yeniþehir Ýlçe Baþkaný Tayar Tahiroðlu da eþlik etti.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA