CHP’Lİ ANTMEN DEKANIN SKANDAL SÖZLERİNİ MECLİSE TAŞIDI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
CHP’Lİ ANTMEN DEKANIN SKANDAL SÖZLERİNİ MECLİSE TAŞIDI

 

CHP’Lİ ANTMEN DEKANIN SKANDAL SÖZLERİNİ MECLİSE TAŞIDI

Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, Mersin’de Suriyeli öğrenciler için düzenlenen hafızlık icazet törenine ilişkin sosyal medya paylaşımında; “Suriyeli kardeşlerimizin Hafızlık İcazet Törenine katıldık. Halep’in Şam’ın yurdumuz olduğunu, Mersinimizin Halep’in Nahiyesi olduğunu, bugün burada misafir değil ev sahibi olduklarını söyledik” demişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu Meclis Gündemine taşıdı. Antmen, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde “Bu dekana neden kimse ses çıkarmamakta ve tepki göstermemektedir? Yoksa iktidar olarak siz de bu dekan gibi mi düşünmektesiniz?” diye sordu.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğretim üyeliği, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretimi Bölüm Başkanlığı, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı görevleri yürüten Erdal Baykan, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için üniversitedeki görevinden istifa etmiş, AKP Adana milletvekili aday adayı olmuştu. Erdal Baykan, 2019 yılında ise Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’ne dekan olarak atanmıştı.

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;

– Türkiye Cumhuriyeti’nin bir şehri olan Mersin’i, Suriye’ye aitmiş gibi gösteren ve sığınmacıları da Türkiye’nin sahibiymiş gibi lanse eden bu dekan neden halen görevden alınmamaktadır? Bu dekana neden kimse ses çıkarmamakta ve tepki göstermemektedir? Yoksa iktidar olarak siz de bu dekan gibi mi düşünmektesiniz?

– Her siyasal platformda, medyada ve halka açık toplantılarda “Yerli ve Milli” olduğunu iddia eden AKP iktidarının yerli ve milliği nerededir? Yoksa bu bahsi geçen ‘yerli ve millilik’ söylemleri Suriye ve Halep adına mı söylenmiştir?

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA