ÞEHÝT KUBÝLAY ÝLE ÞEYH SAÝT VE SEYÝT RIZA’NIN HEDEFLERÝ ORTAK MIDIR? | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
ÞEHÝT KUBÝLAY ÝLE ÞEYH SAÝT VE SEYÝT RIZA’NIN HEDEFLERÝ ORTAK MIDIR?

 

ÞEHÝT KUBÝLAY ÝLE ÞEYH SAÝT VE SEYÝT RIZA’NIN HEDEFLERÝ ORTAK MIDIR?

Avukat Ýzzet Uludað 

Bugünlerde çok ilginç durumlarla karþý karþýya kalýyoruz:

Geçtiðimiz haftalar içinde bazý CHP’li arkadaþlarýmýz, 81 yýl önce genç ve devrimci cumhuriyetin savunucusu Asteðmen Kubilay’ýn þehit edilmesini lanetlediler. Kubilay’ýn neden þehit edildiðini hiç düþünmeden yürekleri yanarak andýlar, ardýndan gözyaþlarý döktüler, yakýndýlar.

Maalesef ayný arkadaþlar, Atatürk’ün kurduðu Türk milli Devleti’ni yýkmak için terör dâhil her aracý, her yolu ve yöntemi kullanmaktan asla çekinmeyen, bunlar için de ABD’den destek alan ve genç devrimci cumhuriyetin bütün ülke sathýnda yaygýnlaþmasýný, hâkim olmasýný önlemek için isyan eden Þeyh Sait ve Seyit Rýza’nýn isimlerini meydanlara veren, altýnda basýn toplantýlarý yapacaklarý heykelleri diken ve bu heykelleri de yeterli bulmayarak Türk millî Devleti'ne meydan okurcasýna Selahattin DEMÝRTAÞ’ýn “Daha APO’nun heykelini dikeceðiz, heykelini” diye nutuklar atan ve Anayasa Mahkemesi tarafýndan da terör eylemlerinin odaðý haline geldiði için kapatýlmasý gereken HDP ile týpýþ týpýþ ardýna düþtükleri CHP üst yönetiminin –açýk ya da gizli fark etmez- yaptýðý þer ittifakýný içlerine hiç rahatsýz olmadan sindirebiliyorlar.

Genç Türk Cumhuriyeti’ni korumak ve muhafaza etmek için Asteðmen olarak vatan görevini yaptýðý sýrada gericiler tarafýndan þehit edilen KUBÝLAY ile bu cumhuriyeti emperyalistlerin desteði ile yýkmak için isyan eden bölücü Þeyh Sait ve Seyit Rýza’nýn yan yana gelmeleri mümkün müdür?

Þehit KUBÝLAY’ýn hedefi, genç devrimci Cumhuriyet’i korumak ve gerekirse bu uðurda ölümü göze almaktýr;

Þeyh Sait ve Seyit Rýza’nýn ve bunlarýn takipçisi PKK/HDP’nin hedefleri, ne pahasýna olursa olsun devrimci Cumhuriyet’i yýkmak ve ABD'nin kontrolünde sözde baðýmsýz bir Kürdistan kurmak için ülkeyi bölmektir!

Bu, birbirine taban tabana zýt hedefler ayný mýdýr?

Bu iki eylem Atatürk önderliðinde verdiðimiz Kurtuluþ Savaþý ve Sömürgecilik gibi birbirlerine karþýttýr. Bunlar, birbirinden tamamen farklýdýrlar ve asla yan yana gelemezler, getirilemezler!

Þehit KUBÝLAY için içten aðýt yakan, gözyaþý dökenler Þeyh Saitlerin, Seyit Rýzalarýn yolunun takipçisi PKK/HDP ile duygudaþ olamazlar, onlarý bugün de Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karþýtý ve düþmaný olarak deðerlendirirler.

Ancak görünen somut durum, siyasi olduðu kadar aðýr bir psikolojik vakadýr esasen! Þizofrenik bir tablodur dersek yeridir!

Bu düpedüz günümüzün en yaman çeliþkisi deðil midir?

Bu ülkemiz ve Türk Milleti’nin geleceðini akýndan ilgilendiren olaylarda ve saflaþmalarda bile çeliþkileri bile fark edemeyecek bir duruma düþürülmek, beyinleri yýkanmak, mankurtlaþtýrýlmak!

Bu tür çeliþkiler, giderek artacak, Atatürkçülük etrafýnda bir bulanýklýk yaratýlmaya hýz verilecek, HDP bir yana PKK bile haklý ve masum gösterilmeye gayret edilecektir.

Uyanýklýk zamanýdýr!



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA