MERSÝNLÝLER, GELENEKSEL 3 OCAK ZAFER YÜRÜYÜÞÜ’NDE BULUÞACAK | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
MERSÝNLÝLER, GELENEKSEL 3 OCAK ZAFER YÜRÜYÜÞÜ’NDE BULUÞACAK

 

MERSÝNLÝLER, GELENEKSEL 3 OCAK ZAFER YÜRÜYÜÞÜ’NDE BULUÞACAK

“3 OCAK COÞKUSU TOROSLAR’I SARDI”

Baþkan Yýlmaz; “Kurtuluþ Etkinliklerimize Tüm Halkýmýz Davetlidir”

Toroslar Belediyesi, 3 Ocak Mersin’in Düþman Ýþgalinden Kurtuluþu’nun 100’üncü yýl dönümünde organize edeceði “Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüþü” ve etkinliklere hazýrlanýyor.

Mersin’in sembolü haline gelen Zafer Yürüyüþü’nde bu yýl da birlik ve beraberliðin en güzel fotoðraf karesi verilecek.

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz; “Kentimizin Düþman Ýþgali’nden Kurtuluþu’nun 100. yýl dönümünü kutlamak üzere, milli mücadele ruhu ve gururuyla 3 Ocak Pazartesi günü saat 08.00’da 3 Ocak Zafer Yürüyüþümüzde bir araya geliyoruz” dedi.

Büyük Bir Coþku ve Heyecan Ýçerisindeyiz”

Baþkan Yýlmaz; “Geçtiðimiz yýl 3 Ocak’ta pandemi nedeniyle bir arada olamadýk. Bu yýl hemþehrilerimizle omuz omuza vererek zaferimizi taçlandýracaðýz. 3 Ocak 2022 Pazartesi günü sabahý saat 08.00’da Toroslar Belediyemiz önünden baþlayacak olan 3 Ocak Zafer Yürüyüþü’nde herkesi tek yürek, tek nefes olmaya davet ediyoruz. Marþlar ve mehteran eþliðinde Cumhuriyet Meydaný'na kadar hep birlikte yürüyeceðiz”  ifadelerini kullandý.

KUVAYÝ MÝLLÝYE KARARGÂHI, 2 OCAK’TA AÇILIYOR

Kentlilik bilinciyle çalýþmalarýný sürdüren ve yeni nesle tarih bilincini aþýlamayý hedefleyen Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz’ýn önemli projelerinden biri olan Buluklu Mahallesi’ndeki eski konak “Kuvayi Milliye Karargâhý” olarak restore edildi.

Kuvayi Milliye Karargâhý’nýn açýlýþý ise kurtuluþun 100’üncü yýl dönümü kutlamalarý kapsamýnda 2 Ocak 2022 Pazar günü saat 14.00’da gerçekleþtirilecek.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin altýn sayfalarýna yazýlan Kurtuluþ Savaþý'nda Mersin mücadelesinin önemli bir yeri olduðuna dikkat çeken Baþkan Yýlmaz, "3 Ocak, destansý bir mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferdir. Nice zorluklara kahramanca göðüs germiþ, hiçbir koþul altýnda vatanýný terk etmemiþ ve kanýnýn son damlasýna kadar mücadele etmiþ olan atalarýmýzýn mirasýný, bugün dahi, gururla omuzlarýmýzda taþýyoruz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Mersinliler Mersin'e sahip çýkýnýz' sözünden hareketle milli mücadelemizin destansý hikayesini, þehit ve gazilerimizin anýsýna, tüm detaylarýyla tek bir çatý altýnda bir araya getiriyoruz. Milli mücadele kahramanlarýmýzdan devraldýðýmýz inanç ve heyecanla, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluþu’nun 100. yýl dönümünde Kuvayi Milliye Karargahýmýzýn açýlýþýný gerçekleþtiriyoruz. Tüm halkýmýzý, bu deðerli günün bir parçasý olmak üzere açýlýþýmýza bekliyoruz” diye konuþtu.

3 OCAK ÞÝÝR YARIÞMASI’NIN ÖDÜLLERÝ SAHÝPLERÝNÝ BULACAK

Toroslar Belediyesi’nin, Mersin’in Düþman Ýþgalinden Kurtuluþu’nun yýl dönümünde düzenleyeceði Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüþü, etkinliklerle de taçlanýyor.

3 Ocak 2022 Pazartesi günü yapýlacak Zafer Yürüyüþü’nün ardýndan kutlamalar, saat 15.00’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlýðý Bando Takýmýnýn gösterisiyle devam edecek.

Toroslar Belediyesi ile Mersin Yazarlar Derneði’nin (MEYAD) birlikte düzenlediði '3 Ocak Mersin’in Kurtuluþu' konulu þiir yarýþmasýnýn ödül töreni de yine ayný gün saat 18.00’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleþtirilecek.

3 Ocak Þiir Dinletisi’nin ardýndan, Türkiye'nin 14 ilinden toplam 58 eserin katýldýðý yarýþmada dereceye giren þairlere ödülleri takdim edilecek.

Kutlamalar; MTSO Anadolu Lisesi ve Toroslar Þifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öðrencilerinin birlikte hazýrladýðý, 6 Ocak Perþembe günü saat 11.00’da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Mersinlilere sunacaðý ‘3 Ocak Oratoryo ve Drama Gösterisi” ile son bulacak.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA