GÖKÇEL’DEN MERSİN’E AÇIK ÇAĞRI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
GÖKÇEL’DEN MERSİN’E AÇIK ÇAĞRI

 

GÖKÇEL’DEN MERSİN’E AÇIK ÇAĞRI

Ana Konteyner Aktarma Limanı Projesini Mersin'e kazandıralım

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM Genel Kurulunda Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı Projesini gündeme getirdi. Gökçel; “Hep birlikte bu yatırımı Mersin'e kazandıralım. Mersin'in ve ülkemizin kaderiyle oynamaya kimsenin hakkı da yok, haddi de yok” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmayla Mersin Ana Konteyner Limanı Projesini gündeme getirdi. Gökçel, 9 ve 10 uncu Kalkınma Planlarında yer alan ancak 11. Kalkınma Planında Mersin ibaresinin kaldırılarak Doğu Akdeniz Ana Konteyner Aktarma Limanı şeklini alan proje için çağrıda bulundu. Gökçel konuşmasında, “Mersin tarım ve ticaret kenti, aynı zamanda bir liman kenti, ülkemizin lojistik merkezi, dünyaya açılan kapısı. Mersin Limanı 1962 yılında faaliyete geçti, 2007 yılında da özelleştirildi. Bu özelleştirmedeki amaç neydi? Mevcut limanın özelleştirilmesinden elde edilecek kaynakla yapılması düşünülen Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı ve Çandarlı Limanı'nın fizibilite çalışmalarını yapmak. Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı Projesi Dokuz ve Onuncu Beş Yıllık Kalkınma Planlarında yer almıştı.  Lojistik merkezi olarak ülkemiz ve Mersin mükemmel bir konumda. Mersin, mevcut liman ve yapılması düşünülen konteyner aktarma limanıyla öne çıkan kentlerin başında geliyor” dedi.

“Mersin’de bu liman olmazsa olmaz”

CHP’li Gökçel limanın gerekliliğine vurgu yaparak, “Mersin, lojistik merkezi olmak için biçilmiş bir kaftan. Elde bir proje var, çalışmaları başlamış, Mersin Ana Konteyner Aktarma Limanı bu liman. Projenin derhâl hayata geçirilmesi gerekirken gelin, görün ki fizibilite çalışması bitmiş, projesi bitmiş bu liman On Birinci Kalkınma Planı'nda bütün itirazlarımıza rağmen "Doğu Akdeniz Konteyner Aktarma Limanı Projesi" olarak yer alıyor. "Mersin" ibaresi neden çıkarıldı? Soruyorum size arkadaşlar: Neden çıkardınız? Mersin'de bu liman olmazsa olmaz” dedi.

“Genel Kurulda Tansiyon Yükseldi”

CHP’li Gökçel, yaptığı konuşma sırasında Mersin milletvekillerini tek tek sayarak çağrıda bulununca Gökçel ile AKP sıraları arasında karşılık atışmalar yaşandı. Gökçel’in milletvekillerine çağrı yaptığı sırada AKP sıralarından “Neden bağırıyorsun?” çıkışına Gökçel; “Bağırmam şundandır: Tıkalı kulaklar var, sağır kulaklar var, görmeyen gönül gözleri var; onun için bağırıyorum, Mersinli için bağırıyorum, ülkem için bağırıyorum” diye yanıt verdi. Gökçel konuşmasını “Mersin olarak böyle bir yatırımı masada kaybetmeyelim. Milyarca dolar geliri Lazkiye'ye, Pire'ye kaptırmayalım, ana konteyner limanını Mersin'e yapalım” diyerek sonlandırdı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA