MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR, LÝMONLU SAHÝLÝ’NDE PETROL ATIKLARINI TEMÝZLEDÝ | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR, LÝMONLU SAHÝLÝ’NDE PETROL ATIKLARINI TEMÝZLEDÝ

 

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR, LÝMONLU SAHÝLÝ’NDE PETROL ATIKLARINI TEMÝZLEDÝ

SURÝYE’DEN DENÝZE SIZAN PETROL ATIKLARI ERDEMLÝ’YE VURDU

Mersin Büyükþehir Belediyesi, Erdemli’de de görülmeye baþlanan petrol atýklarýna karþý Limonlu Sahili’nde temizlik çalýþmasý yürüttü. Suriye’de bulunan bir termik santralden 24 Aðustos’ta denize sýzan petrol, Mersin’de önce Tarsus, þimdi de Erdemli sahillerini etkiledi. Büyükþehir, petrol atýklarýna karþý denetimlerini ve temizlik çalýþmalarýný artýrdý.

Mersin Büyükþehir Belediyesi, Suriye’de bulunan bir termik santralden 24 Aðustos’ta denize sýzarak Mersin’de önce Tarsus, þimdi de Erdemli ilçesinde görülen petrol atýklarýyla mücadelesini sürdürüyor. Limonlu Sahili’nde temizlik çalýþmalarý yürüten ekipler, denetim ve temizlik çalýþmalarýna devam ediyor.

Atýklar Mersin’in önce doðusunda þimdi de batýsýnda görüldü

24 Aðustos’ta Suriye’de bulunan bir termik santralden denize sýzan ve 15 bin ton olduðu bildirilen petrol, Doðu Akdeniz sahillerinde etkisini göstermeye devam ediyor. Türkiye’de ilk olarak Hatay Samandað ve Adana Karataþ sahillerinin yaný sýra Mersin’in doðusunda bulunan Tarsus sahillerine vuran petrol atýklarý, þimdi de kentin batýsýnda yer alan Erdemli sahillerini etkiledi.

Erdemli’de Limonlu Sahili’nde görülen petrol atýklarýna karþý Büyükþehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi harekete geçti. Muhtarlýk Ýþleri Dairesi koordinesinde Park ve Bahçeler Dairesi personeli tarafýndan yürütülen temizlik çalýþmasýyla kýyýya vuran petrol atýklarý temizlendi.

“Denetimlerimizi sürdürürken petrol atýðýna rastladýk”

Mersin Büyükþehir Belediyesi Muhtarlýk Ýþleri Dairesi Baþkaný Zeki Aksoy, Erdemli’de yürütülen çalýþmayla ilgili bilgiler vererek, Þu an Limonlu sahilindeyiz. Her türlü kirlilik konusunda rutin denetimlerimizi sürdürürken petrol atýðýna rastladýk. Maalesef bu petrol atýklarý kýyýlarýmýza kadar geliyor. Biz de bu konuda sürekli alarm halindeyiz. Ýlk tespitimiz Limonlu Sahili’ndeydi. Kocahasanlý yönüne doðru temizliðe devam ediyoruz” dedi.

“Silifke sahilimizi de kontrol altýnda tutuyoruz”

Büyükþehir Belediyesi Sahil Denetim ve Tatil Yerleri Þube Müdürü Resul Özpýnar ise Erdemli’de görülen petrol atýklarýyla ilgili durumu deðerlendirerek, “Burada da atýk söz konusu ama çok yoðun bir durum yok. Ýnsanlarýmýzýn denize girmesini etkileyecek bir yapýya sahip deðil. Þu anda vatandaþlarýmýz denize girebiliyor. Ayný zamanda Silifke sahilimizi de kontrol altýnda tutuyoruz. Þu anda orada atýkla ilgili herhangi bir durum söz konusu deðil. Burada tek tük petrol atýklarýna rastlandý. Bunlarýn temizliði personellerimiz tarafýndan yapýldý ve yapýlmaya devam ediyor” diye konuþtu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA