Yenişehir’de yapı kullanma izni olmayan binalara mühür uyarısı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Yenişehir’de yapı kullanma izni olmayan binalara mühür uyarısı

 

Yenişehir’de yapı kullanma izni olmayan binalara mühür uyarısı

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yapı kullanma izni bulunmayan binaların tehlike arz ettiğini ve vatandaşların can ve mal güvenlikleri nedeniyle bu konutları satın almamaları gerektiğini söyledi. Mağduriyetleri önlemek amacıyla yapı kullanma izni olmayan konutları mühürleyeceklerini vurgulayan Başkan Özyiğit, “Hemşehrilerimizin can ve mal güvenliğini korumak bizim öncelikli sorumluluğumuz” dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit Yenişehir’de konut ve ticari alanlarının gelişmekte olduğunu ifade etti ve inşaat ruhsatı alarak tamamlanan ancak kullanma izni bulunmayan binaların hukuki ve teknik açıdan tamamlanmamış sayıldığına dikkat çekti. Başkan Özyiğit, kullanma izni olmayan binaların hukuki ve teknik açıdan inşaat olarak değerlendirildiğini ve vatandaşların can güvenliğini riske attığını belirtti.

Yapı kullanma izni olmayan binalarda yasa gereği bağımsız bölüm aboneliği yapılarak binalara su, elektrik ve doğalgaz bağlanamıyor. Ayrıca izni bulunmayan binaların çoğunda “şantiye elektriği ve suyu” kullanılıyor. Bu durum elektrikli ev aletlerinde arızalara sebep olurken, yangın gibi kötü sonuçlara da yol açabiliyor.

İzni olmayan yapılara altyapı hizmeti yok

3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 31. Maddesi’nde konuyla ilgili olarak “İnşaatın bitme günü, kullanma izninin verildiği tarihtir. Kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılarda izin alınıncaya kadar elektrik, su ve kanalizasyon hizmetlerinden ve tesislerinden faydalandırılamazlar. Ancak kullanma izni alan bağımsız bölümler bu hizmetten istifade ettirilirler.” hükmü bulunuyor.

Yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır?

Müracaat üzerine yapının ruhsat ve eklerine uygun olduğu ve kullanılmasında fen ve sağlık bakımından sakınca görülmediğinin tespiti ve evrakların tamamlanmasıyla yapı kullanma izni düzenlenir. Vatandaşlar yenisehir.bel.tr adresini de ziyaret ederek detaylı bilgi alabilecek.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA