TÜRK GENÇLÝÐÝ’NÝN ÖNÜNDEKÝ GÖREV NEDÝR? | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
TÜRK GENÇLÝÐÝ’NÝN ÖNÜNDEKÝ GÖREV NEDÝR?

 

TÜRK GENÇLÝÐÝ’NÝN ÖNÜNDEKÝ GÖREV NEDÝR?

     Avukat Ýzzet Uludað

     Her zaman, her koþulda zor olaný ama yapýlmasý gerekeni görmek, bu iþe destek vermek ve elini taþýn altýna koyarak tarihi ilerletmek, ülkemiz, milletimiz ve gençlerimiz için zorunlu bir eylemdir.
     Sözüm, kullanmayý sevmediðim, sadece bazýlarý tarafýndan "Z" kuþaðý diye adlandýrýlan Türk gençlerine deðil, bütün Türk milletine ve özellikle Türk Gençliði’ne;
     Öncelikle ilk üzerinde düþünmemiz, sorular sorup cevap aramamýz gereken husus,  
     “1930'lu yýllarda, Atatürk baþýmýzda iken, dünyanýn en istikrarlý, en hýzlý kalkýnan iki ülkesinden biri olduðumuz halde, Atatürk'ün ölümünden ve özellikle 1945 yýllarý sonrasýnda, elin aþýna, el kapýlarýnda iþine, hibesine ve insafýna neden ve nasýl mahkûm edildik? Ýçinde bulunduðumuz bu duruma neden ve nasýl düþtük ya da düþürüldük?”
     Ne uðruna?
     Sorusuna doðru yerden baþlamak, doðru yerde durmak ve saðlýklý bir cevap aramak ilk görevimizdir.    
     Bazýlarýmýzýn gýpta ile baktýðý Batý ya da emperyalist sistem, yüzyýllarca ve hâlâ, dünya insanlýðýnýn iliðini ve emeðini, ham maddelerini, daha sonra kendi iç pazarý imiþ gibi varýný yoðunu sömürerek “Z” kuþaðýnýn uzaktan gördüðü ve bir türlü elde edemediði, yüksek hayranlýk duyduðu olanaklara ya da ayrýcalýklara kavuþtu.  
     Bu ayrýcalýklar, ülkemiz de dâhil kaynaklarýna el konularak, imtiyazlar elde ederek, yeri geldiðinde darbeler yaparak, devletin içine yabancý unsurlarý sokarak, iþbirlikçiler yaratarak, ayaða kalkmak, kendi emeðimize, kaynaklarýmýza sahip çýkmak istediðimizde yaptýrýmlar uygulayarak, 
     Denizden karadan namlularýný ülkemiz üzerine yönelterek,
     Kurduklarý ve kara gücüm dedikleri terör örgütleri ile ülkemizde kargaþa ve kaos yaratarak,
     Bu örgütler vasýtasý ile vatanýmýzý bölmeye, Türk milli Devleti'ni küçültmeye çalýþarak, 
     Ekmemize, dikmemize, hangi fabrikayý açýp açmayacaðýmýza karar vererek,
     Üretimi sekteye uðratýp iþsizliði artýrarak Ýç piyasayý daraltýp istihdamý azaltarak, içinde bulunduðumuz zor koþullarda ülke içinde zorunlu bir hale gelen milli birliði önleyerek Türk Milleti'ni kutuplaþmayý bu nokta üzerinden de kýþkýrtarak,
     Emperyalist ABD ve diðer AB ülkeleri tarafýndan sürekli siyasi, askerî, toplumsal ve ekonomik alanlarda bizi zapturapt altýna almak, 
     Esas olarak da kendi ayaklarýmýz üzerinde, 1930'lu yýllarda olduðu gibi, yükselmek, baþý dik bir millet olarak yaþamamýzý engellemek, 
     Bunlar içinde "Siz adam olamazsýnýz, sadece ayran budalasý gibi bize bakar durursunuz" diyerek özellikle de gelecek kaygýsý taþýyan gençlerimiz arasýnda Batý karþýsýnda aþaðýlýk duygusu yaratmak,
     Ýçin bizi geçmiþte yaþadýklarýmýzý unutmamýza, bu yaptýklarýmýzdan uzak tutmaya çalýþýrlar. 
     "Z" kuþaðý, öncelikle Atatürk'ün dediði gibi "Türk, öðün, çalýþ, güven" düsturu ile durum tespiti yapacak yeteneðini geliþtirmek ve fikri baðýmlýlýktan kurtulmak zorundadýr.
     Muasýr medeniyet seviyesine ulaþmamýz için, tarihi geçmiþimiz bize yol gösteriyor. 
     Bu amacýmýzýn gerçekleþmesi, sýrt üstü yatarak, milli baðýmsýzlýktan ve üretim devriminden kaçarak, hayranlýk duyduðumuz, öve öve bitiremediðimiz, her yaptýklarýný yere göðe sýðdýramadýðýmýz Batý ülkelerine el avuç açarak olanaksýzdýr. 
     Türkiye'nin bu duruma neden geldiði açýktýr.
     Bu duruma düþmemizin esas nedeni, emperyalizme baðýmlýlýk ve elbette ülke içinde Türk Milleti'ne hizmet etmek yerine kaderini emperyalist Batý ve ABD ile birleþtiren, kiþisel ve grupsal çýkarlarýný düþünen iþbirlikçi bir kesim ve bunlarýn her sýkýþmasýnda darbe yapmaktan de geri kalmayan vurucu güçleri GLADYO! 
     Bilirsiniz, Nasreddin Hoca, evin anahtarýný karanlýk ahýrda kaybetmiþ. Hoca, anahtarý avluda aramaya kalkýnca, komþular “Hocam, anahtarý sen nerede kaybettin? Deyince, Hoca “Ahýrda kaybettim” demiþ. Komþular da “Ahýrda kaybettiðin anahtarý neden avluda arýyorsun?” diye sorunca, Hoca bu ya, “Ahýr karanlýk, burasý aydýnlýk da o yüzden burada arýyorum.”
     Sorunu ve çözümü, Nasreddin Hoca’nýn bize ders vermek için söylediði gibi, anahtarý karanlýk da olsa kaybolduðu yerde aramakta yatmaktadýr. 
     Baðýmsýz Türkiye'den uzaklaþarak, emek sarf etmeden, çalýþmadan, her þeyi ABD ve AB'ye teslim ederek "küçük Amerika" hülyasý ile yükseleceðimizi sandýk, yanýldýk. 
     Yine Hoca’nýn dediði gibi “El, elin eþeðini türkü çaðýrarak arar.”
     Önce bu durumu tespit edelim. 
     Kendi kaynaklarýmýzý kullanarak, geçmiþte kendi kendine yeten yedi ülkeden biri olan ülkemizi yeniden dünyanýn ilk beþ ülkesi hâline nasýl getiririz? 
     Soru budur!
     Bir devrimci program ile, Atatürk'ün uyguladýðý millî program ile!
     Cevap da budur!
     Sýkýntýya katlanacaðýz, tasarruf edeceðiz, tasarruflarýmýzý yatýrýma yöneteceðiz, istihdam yaratacaðýz, yani iþsize iþ saðlayacaðýz, üreteceðiz. Ülkenin ekilmedik, dikilmedik tek metre kare topraðý kalmayacak, hiç kimse iþsiz ve aþsýz kalmayacak.
     Türkiye, güzel yurdumuz þahlanacak! Ele güne muhtaç olmayacak. Ülkemizin göz bebeði gibi bakarak, yoksul milletimizin  milyonlar harcayarak yetiþtirdiði gençlerimiz el kapýlarýna koþmayacak! 
     Ýþte Atatürk’ün milli programý budur.
     Elbette bu programý uygulamak fedakârlýk ister. 
     Namýk Kemallerden baþlayýp Atatürk ile devam ederek bize örnek olan devrimcilerin yolunu izleyerek, her þeyi Türk milli Devleti’nin yol göstericiliðinde Türk Milleti için yaparak çalýþacaðýz. 
     "Z" kuþaðý, ülkemiz aleyhine yürütülen kara propagandadan kurtularak kapaðý yurt dýþýna atmak fikrini taþýmak yerine, bazýlarýnýn hayranlýk duyduðu Batý'ya muhtaç olmadan, ama kimseye eyvallah da etmeden ülkeye böyle hizmet ederse bu iþ olur.
     Koruk, ancak baktýðýmýz baðda sabýrla üzüm olur.
     Sorunlar ancak zorluklarla mücadele ederek aþýlýr.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA