AKDENÝZ BELEDÝYE MECLÝSÝ’NDEN ÝSRAÝL ZULMÜNE KINAMA | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
AKDENÝZ BELEDÝYE MECLÝSÝ’NDEN ÝSRAÝL ZULMÜNE KINAMA

 

AKDENÝZ BELEDÝYE MECLÝSÝ’NDEN ÝSRAÝL ZULMÜNE KINAMA

Ýsrail’in; mazlum Filistin halkýna yaptýðý zulmü kýnayan Baþkan Gültak; “Ýsrail’in; kadýn-çocuk demeden masum ve sivil insanlara yaptýðý zulüm kabul edilemez. Zalim kim olursa olsun, zalimdir; zulüm de zulümdür. Dünyanýn neresinde olursa olsun, dini, dili, ýrký ne olursa olsun mazlumlarýn her zaman yanýndayýz” dedi.
Akdeniz Belediye Meclis toplantýsýnda; Ýsrail’in, kadýn-çocuk demeden mazlum Filistin halkýna ve Gazze þeridine yönelik saldýrýlarý, dünyanýn gözleri önünde gerçekleþtirdiði katliam, zulüm ve sürgün kýnandý. Akdeniz Belediye Meclisi’nin Mayýs ayý ilk birleþimi; Mustafa Gültak Baþkanlýðýnda gerçekleþti. Saygý Duruþu ve Ýstiklal Marþý’nýn okunmasýndan sonra Meclis’e sunulan çeþitli önergeler okunarak kabul edildi. 
“Katliama devletler sessiz ama halklar zulme sessiz kalmýyor”
Toplantýnýn açýlýþýnda bir konuþma yapan Baþkan Mustafa Gültak; Ýsrail’in, mazlum Filistin halkýna zulmünü ve Gazze þeridine yönelik saldýrýlarýný kýnadý. “Ýsrail’in; kadýn-çocuk demeden sivil ve günahsýz insanlara yaptýðý zulüm ve katliam asla kabul edilemez” diyen Baþkan Gültak; “Dünyanýn neresinde olursa olsun, dini, dili, ýrký, rengi ne olursa olsun, mazlum halklarýn her zaman yanýndayýz. Bu katliam ve zulüm bir an önce durdurulmalýdýr. Þehit olan Filistinli kardeþlerimize rahmet, yaralýlara da acil þifalar diliyorum” ifadelerini kullandý. Akdeniz Belediye Meclis üyelerinin oybirliðiyle aldýðý tavsiye kararýyla da Ýsrail’in, masum ve mazlum Filistin halkýna yönelik katliamý kýnandý, zulmün bir an önce durmasý çaðrýsýnda bulunuldu. 
Meclis’te görüþülen gündem maddeleri
Meclis toplantýsýnda; 2020 Mali Yýlý Kesin Hesabýyla ilgili teklif görüþüldü, komisyonlara havalesine oybirliðiyle karar verildi. Nusratiye Mahallesi’nde olan ve Akdeniz Bölge Komutanlýðý sorumluluðunda alanda, Milli Savunma Bakanlýðý’nca hazýrlanan “Askeri Alan” amaçlý 1/5000 ölçekli nazým imar planý ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planý teklifine esas kurum görüþü ile ilgili teklif görüþüldü. Konuyla ilgili ek süre istemli dilekçe hazýrlanýp konunun komisyonlara sevki oybirliðiyle kabul edildi. Toplantýda, Bahçe ve Barýþ mahalleleri Kentsel Dönüþüm ve Geliþim Proje Alaný 1. bölgede onaylanan 1/5000 ölçekli revizyon nazým imar planýna uygun hazýrlanan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planý ile ilgili teklifi içeren komisyon raporlarý görüþüldü. Meclis üyelerinin, ek süre talebi oybirliði ile kabul edildi. Meclis toplantýsýnda; Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi’nin 17 Aralýk 2020 tarih ve 648 sayýlý kararýna istinaden, Karacailyas Mahallesi 8393 ada, 11 parselin 1/1000 uygulama imar planý deðiþikliði ile ilgili teklifi içeren raporlar da gündeme alýndý. Rapor, üyelerin oybirliðiyle kabul edildi. Mülkiyeti Akdeniz Belediyesi’ne ait olan ve TCDD kamulaþtýrma sahasý içinde yer alan taþýnmazlarýn, yasa gereði, bedel karþýlýðý ve kamu yararý kapsamýnda TCDD Adana 6. Bölge Müdürlüðü’ne devri ve protokoller yapýlmasý için Baþkan Gültak’a yetki verilmesini içeren komisyon kararý da görüþüldü. Teklif, oyçokluðu ile kabul edildi. 

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA