Vatan Partisi: Kafes içinde kul köle olmayacağız | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Vatan Partisi: Kafes içinde kul köle olmayacağız

 

Vatan Partisi Mersin Öncü kadın başkanı Fatma Kara basın toplantısı düzenleyerek, Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Kara basın açıklamasında şunları belirtti. “Cumhurbaşkanının "anne olmayan kadın yarımdır" açıklaması artık bardağı taşıran son damladır. Kadınların kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına karışmak, müdahale etmek cumhurbaşkanı dâhil kimsenin hakkı da haddi de değildir. Bedeni üzerinde tek söz sahibi kadının kendisidir. Ayrıca "Üreme Hakkı" bir insan hakkıdır. Kişilerin çocuk sahibi olup olmayacakları, kaç çocuk sahibi olacakları, hangi aralıklarla çocuk sahibi olacakları, doğum kontrolünü uygulayıp uygulamayacakları kadınlarımızın kendi karar ve tercihleridir. 

Cumhurbaşkanının verdiği dini referans da hiç doğru değildir. Kuranı Kerim’de bu konularda bir yönlendirme ve müdahale söz konusu değildir. Dinle de hiçbir ilişkisi olmayan bu konu ne yazık ki tamamen erkek egemen bakış açısının bir ürünüdür. Kadına geleneksel, ataerkil cinsiyetçi rolün verilmesi, yani eve hapsedilerek yalnızca eş ve anne olmakla yetinmesini istemek, toplumsal cinsiyet ayrımcılığını körükler ve kadına yönelik şiddetin artmasına yol açar.
Kadını eşit birey, eşit insan olarak görmeyen kişiler ve toplumlar çağdaş değildir. Kadını hangi gerekçeyle olursa olsun "yarım insan" olarak görmek çağ dışıdır. Bu anlayıştaki toplumların ilerlemesi ve insan haklarını yaşama geçirmesi mümkün değildir. 
Biz Vatan Partisi öncü kadınları olarak Cumhuriyet Devrimleri sayesinde erkeklerle birlikte eşit birey, eşit insan olduk. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. 
Bunun için de Atatürk'e minnettarız. Cumhuriyetle elde ettiğimiz tüm kazanımlarımızdan asla taviz vermeyeceğiz.  Yeniden eve, kafes ardına kapatılmaya, kul, köle konumuna getirilmeye izin vermeyeceğiz.  
“YARIM İNSAN" statüsüne indirgenmeyi ise ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ. 

 Yusuf Çelik-Mersin
                                   
                                                                         

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA