EĞİTİMLER İLK MEYVELERİNİ VERİYOR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
EĞİTİMLER İLK MEYVELERİNİ VERİYOR

 

İstihdamda özellikle kadın rolünün ve yeni girişimcilerin artması amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB ve GİŞKAD iş birliğiyle verilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ karşılığını buldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB ve GİŞKAD iş birliğiyle verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan kursiyer Akile Ünsal, tantuni salonu açtı.
 
Özel sektörden emekli olan Akile Hanım çalışmayı sevdiğini ve belli bir süreden sonra iş hayatına dönmek istediğini fark ettiğini yakın çevresinin de destekleriyle verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmaya karar verdiğini söyledi.
 
Uygulamalı Girişimcilik Eğitiminin vizyonlarını genişlettiğini, ufuklarını açtığını ifade eden Akile Hanım öğrendiklerini uygulama imkânı bulduğunu belirterek, “Çalışmaya ve üretmeye istekli kadın arkadaşlarla aynı havayı solumak, fikir alışverişlerinde bulunmak başarabileceğime olan inancımı arttırdı” dedi.
 
Kurs sürecinde nerede ve hangi alanda işyeri açmak istediğinin ve getirisinin analizini, aldığı eğitimlere paralel olarak değerlendiren Akile Hanım, uygun yer ve hizmet eksikliğini saptayıp bu yönde atılımını yaptı. Hayalinde Mersin’in vazgeçilmez tadı olan tantuni için restoran kalitesinde hem şık bir yer hem de şık bir servis fikri oluştu.
 
Kurs sürecinin tamamlanmasının ardından hayalindeki işyerini açmak için çalışmalara başlayan Akile Hanım, tadilat ve ekipman tedariki için yaklaşık bir ay çalışmalarına devam ettiğini belirtti.
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz’a ve belediye çalışanlarına kadınları desteklemek amacıyla böyle bir eğitim imkânı oluşturdukları için teşekkür eden Akile Hanım, kadınların vazgeçmemesi gerektiğini belirterek, “Birçok sıkıntılardan, birçok evrelerden buralara gelebiliyoruz. Pes etmemek, inanmak ve sabretmek lazım. Ama kolay yoldan para kazanmak isteyen bu işi yapamaz. Amaç zoru başarmak ama sabrederek ve inanarak. Ne yapmak istediğinizi bilmeniz lazım. Güneş ışınlarını herkese aynı yansıtıyor ama herkes onu farklı farklı alıyor” şeklinde konuştu.
 
Eğitim için başvuruda bulunan herkese her ay 30 kişilik gruplar halinde 12 günlük ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ veriliyor. Kursa katılan kadın kursiyerlere, sertifika sahibi olduktan sonra birçok alanda üretime katkıda bulunma imkânı sunulurken eğitimler yoğun ilgi görüyor.
 
Eğitim sırasında kursiyerlere bir işletmenin nasıl kurulacağı, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikrinin geliştirilmesi, girişimcilik egzersizleri, bir iş planının nasıl oluşturulacağı ve KOSGEB’e nasıl başvurulacağı gibi konular ayrıntılı olarak anlatıyor.
 
Kursun deneyimli ve donanımlı kadrosu ile katılımcıların ne istediğini bilen yapıda olmaları eğitimi daha da verimli hale getirdi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA