CHP’li Çamak: Sığınmacı kampı halkı tedirgin ediyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP’li Çamak: Sığınmacı kampı halkı tedirgin ediyor

 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Çamak, köylerinde sığınmacı kampı istemeyen Kahramanmaraşlı köylülerle birlikte basın toplantısı düzenledi

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Kahramanmaraş’ta, Alevi köylerinin ortasına kurulduğu için tepkilere neden olan Suriyeli sığınmacı kampının yöre halkında endişelere neden olduğunu söyledi. “Bu insanlar her şeyden önce kendi doğal alanlarına zarar verilmeden ve yakın çevrelerinden gelebilecek bir ölüm korkusu olmadan huzur içinde yaşamak istiyor” diyen Çamak, AKP hükümetini, konteynır kent kararından vazgeçmeye çağırdı.

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Kahramanmaraş’ın Sivricehöyük-Terolar köyünde yapılması planlanan ‘Suriyeli sığınmacı konteynır kampı’ ile ilgili olarak yöre halkıyla birlikte mecliste basın toplantısı düzenledi.
İktidarın yanlış Suriye politikalarının sınırlarımıza mülteci akınına neden olduğuna dikkat çeken Çamak, “Bu durum, ülkemize ağır ekonomik ve siyasi sorumluluklar yüklemiştir. Bu krizin ortaya çıktığı ilk yıllardaki hesapsız politikalar devam etmekte, bunlara yeni sorunlar eklenmektedir” dedi.
Hükümetin son olarak, Suriyeli sığınmacılar için çeşitli bölgelere konteynır kentler kurmaya başladığına işaret eden Çamak, “Bu girişimlerden biri de Sivricehöyük konteynır kentidir. Yer seçimine bakacak olursak; etrafı tamamen verimli arazilerle çevrili 374 dönüm kadar bir alanın ortasına 28-30 bin kişilik bir konteyner kent inşa ediliyor. Konteynır kent, yöre halkının rızalığı ve oluru alınmadan, oldubittiye getirilerek, insanların yaşam alanlarının ortasına kurulmak istenmektedir” diye konuştu.
Suriyeli sığınmacıların kültür, inanç ve yaşam tarzlarına hiç uyuşmayan bir bölgeye taşınmak istenmesinin, bölgede yaşayan halkı tedirgin ettiğini kaydeden Çamak, “Bu insanlar her şeyden önce kendi doğal alanlarına zarar verilmeden ve yakın çevrelerinden gelebilecek bir ölüm korkusu olmadan huzur içinde yaşamak istiyor. Maraş’ta o kadar müsait yer varken, konteynır kentin farklı inanç ve kültüre sahip insanların ortasına yerleştirilmesi akılcı ve vicdani bir yaklaşım değildir. Bu kampların tamamen farklı inanç ve kültürlerdeki vatandaşların yoğun olduğu yerlerde yapılmak istenmesi akıllara ciddi soru işaretlerini getiriyor. Maraş katliamı gibi acı bir deneyim yaşayan bölgedeki vatandaşlar, böyle bir durum karşısında doğal olarak yarınlarından endişe duyuyorlar. Hem doğal alanlarına zarar verecek, hem de sürekli endişe içerisinde olacakları bir durum yaşamak istemiyorlar. Oysa devlet vatandaşın huzuru ve güvenliği için vardır. Yani devlet halkı için vardır. Dolayısıyla can güvenliğinden endişe eden Sivricehöyük halkı uzun zamandır bu kamp girişimine karşı direniyor” dedi. 
Sivricehöyük halkının aylardır süren eylemlere rağmen seslerini duyuramadıklarını, bu nedenle TBMM’de basın açıklaması yapmak zorunda kaldıklarını kaydeden Çamak, “Vatandaşlarımız Meclis’in çatısı altında bu soruna çözüm arıyorlar. Bir kez daha yüce meclisin çatısı altından iktidarı sorumlu davranmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.  



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA