YENİŞEHİR KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI YAPILDI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
YENİŞEHİR KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI YAPILDI

 

Yenişehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısı 10-06-2016 Cuma günü 17:00’da Yenişehir Kent Konseyi binasında, Kent Konseyi Başkanı S. Serhat DÖVENCİ, Kent Konseyi Genel Sekreteri Erol TÜREDİ ve Genel Kurulda seçilen yeni yürütme kurulu üyelerinin çoğunluğunun katılımı ile yapıldı.

Açılış konuşmasında, Kent Konseyi Başkanı Serhat DÖVENCİ yürütme kurulu toplantısının gündemini okudu ve gündemin 3. maddesi gereği Kent Konseyi Genel Sekreterlik seçimine geçildi.

      ‘’Kent Konseyi genel sekreteri Kent Konseyi Yönetmeliği, MADDE 14/A gereğince belediye başkanı tarafından önerilen üç aday arasından yürütme kurulu tarafından seçilir’’ kuralı gereği Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim GENÇ, adaylar arasında bulunan Kent Konseyi genel Sekreterliğine önce ki dönem Kent Konseyi Genel Sekreterliği görevini yapan Erol TÜREDİ’yi önerdi. Bu öneri Yürütme Kurulu Üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.
       Kent Konseyi Genel Sekreteri Erol TÜREDİ; Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim GENÇ başta olmak üzere, Kent Konseyi Başkanı S. Serhat DÖVENCİ ve yürütme kurulu üyelerine teşekkürlerini sundu.
       Kent Konseyi Genel Sekreteri Erol TÜREDİ; ‘Yenişehir Kent Konseyi Binasında yapılan Gençlik Satranç Turnuvasının, dikkatle ve özveriyle hazırladığımız bu organizasyon çok başarılı bir şekilde geçti, Yenişehir Kent Konseyi bu tarz etkinliklere devam edecektir. Örneğin 8 ay boyunca Kent Konseyi binamızda Halk Oyunları çalışmaları yapıldı, bu çalışmalar Yenişehir Halk Eğitim Merkezi ve Yenişehir Kent Konseyi işbirliği ile sürdürülmüştür. Yapılan çalışmaların sonucu 2 Haziran 2016 tarihinde Atatürk Kültür Merkezinde  gerçekleşen büyük bir gösteri ile Mersin halkına sunuldu. İzleyenler tarafından çok beğenilen ve başarılı bulunan gösteride Yenişehir Halk Eğitim Merkezi  Müdürü Ziya DOĞAN ; başta Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim GENÇ olmak üzere, Yenişehir Kent Konseyi Yöneticilerine ve Genel Sanat Yönetmeni Abdullah GÜLTEKİN’e teşekkürlerini sundu.
Gündemin 5. Maddesi gereği Yeni Dönem Yapılması planlanan etkinliklere geçildi;       Kent Konseyi Başkanı Serhat DÖVENCİ, Mersin’in satranç sporunda sayılı  3.  şehir olduğunu, bu spor dalına kentin büyük bir ilgisinin bulunduğunu  ancak belediyelerin bu spor ile ilgililere  gereken imkanları tanımadığını söyleyip sözlerine şöyle devam etti ‘Biz Yenişehir Kent Konseyi olarak Yenişehir Belediyemizin bize sağlamış olduğu katkı ve destekleri ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında uluslar arası satranç turnuvası düzenleyeceğiz ayrıca gençlik satranç turnuvamız ise geleneksel olarak devam edecektir.’  Uluslar arası Cumhuriyet kupası satranç turnuvası önerisi Yürütme Kurulu Üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.
Kent Konseyi Başkanı Serhat DÖVENCİ; Kent Konseyi bünyesinde yaşlılar (emekliler) meclisi kurulması gerektiğini belirtti, bu konuda çalışmalar yapılmasını istedi. Belediye Başkanımız İbrahim GENÇ’in büyük çabaları ile yapılan AMATEM binasının Kamu Hastaneleri Birliğine teslim edildiğini ve hizmete başladığını belirtti. İlçe Emniyet Müdürü ile görüşmesinde Mersin’de uyuşturucu-madde bağımlılığının çok yaygın olduğunu, bu konuda aileler ve çocuklar üzerinde çalışmalar yapılması gerektiğini Kent Konseyi olarak Emniyet Müdürlüğü ile ortak çalışma yapılabileceğini belirtti bu çalışmalar 3 başlıkta topladı;
1-    Konu ile ilgili seminer (Atatürk Kültür Merkezinde uzman bir konuşmacı katılımı ile)
2-    Afişler hazırlanarak muhtarlıklar başta olmak üzere belirlenecek yerlere dağıtılacaktır.
3-    Konu ile ilgili Muhtarlar ve Emniyet Müdürlüğüne bağlı uzmanlar ile bilgilendirme amaçlı çalışma toplantısı yapılacaktır.
Yürütme kurulu üyelerinin kente ve kent sorunlarına ilişkin dilek ve temennilerinin ardından Kent Konseyi Başkanı S.Serhat Dövenci, toplantıya katılan tüm üyelere teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA