MERYAD GÜÇLENİYOR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MERYAD GÜÇLENİYOR

 

MERYAD’n düzenlediği iftar yemeğinde MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz,Başkan Yrd. Abdulkadir İdiş,

MERYAD GÜÇLENİYOR

MERYAD'n düzenlediği iftar yemeğinde MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, Başkan Yrd. Abdulkadir İdiş, Ramazan Öz adına ağabeyi Feti Öz,  Genel Sekreter  Mehmet Hadra, Sayman Hatice İğde ile Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Necdet Tamamoğulları,  MMS BARAN GroupBşkAhmet Baran, CRD Lojisitk sahibi  Coşkun Doğmuş,İşletmeci Nesim Yağmur, MERDİŞ İşletme sahibi AbdulazizAslan,PETLAS/A.ÖZCAN Gümrüklü Antrepo Genel Müdür Mehmet Murat Direkçi ve  Turizm İşletmecisi Fevzi Boyraz ile üyelerden  Fa Emlak sahibi Fazıl AYDIN, DERYA Grup YK Bşk Hüseyin KIŞ ile  YDK, Yüksek Danışma Kurulu Üyelerinden Toros Üniversitesi İİB Dekanı ProfDr.Süleyman Türkel, aynı Üniversiteden Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Doç Dr. Köksal HAZIR  ile MEBADEN Başkanı YMM Harun DUMLU katıldılar. Ayrıca toplantıya misafir olarak da ; ÇukurovaSİFED ‘in  yeni seçilen Başkanı ALDO Grup BşkAli Doğan ve Medical Park dan Ahmet EGİN ve  İshak Oğuz ile Liya restoran İşletmecisi Zeynep Çetin katıldılar.

MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, Mezitli Hacıbaba  Concept de konuklarına ve  üyelerine verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada “Mersin, Yatırım, Dış Ticaret ve Markalaşma Derneği (MERYAD) aslında bir ihtiyaçtan doğdu. Kamuoyunun da bildiği gibi derneğimiz 4. Yılına girmiş bulunmaktadır.

İftar yemeğinin sonrasında  açıklamalarda bulunan MERYAD BaşkanıGündüz , İslam alemimizde barış ve kardeşliğe vesile olmasını beklediğimiz mübarek Ramazan ayındaki bu  iftar yemeği vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluyuz. Daha önceki ülke deneyimlerimiz de bundan böyle  MERYAD çatısı altında Mersinimiz ve ülkemiz adına kullanacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.  Orta doğuda  şiddeti gittikçe artan ve ciddi güvenlik kaygıları oluşturan gelişmeler sonrası  Mersinin temel sorunlarına eğilmeyi  ve enerjimizi bunların çözümüne doğru yöneltmeyi daha doğru  bulduk.

MERSİNİN TEŞVİK SINIFI DEĞİŞTİRİLMELİDİR

Uzun süredir seslendirmekte olduğumuz konuya  tekraren vurgu yapmak isterim.                                            Gerek Suriyedeki savaştan kaçarak kentimize gelen göç gerekse Güneydoğudaki terör saldırılarından kaçan yaklaşık 350 bin insanın gerek iklimdeki avantajları gerekse de  ucuz yaşam koşulları nedeniyle kentimizi tercih ettiği bilinen bir gerçektir. Bu göç hareketi kentimizin demografik yapısı yanında sosyo-ekonomik yapısına da ciddi bir darbe vurmuştur. Yüzlerce kişiyi kabul ettiği için övünen AB ülkelerine bakınca bu rakamın önemi daha fazla ortaya çıkmaktadır. Başta Başbakanımız olmak üzere  Kalkınma Bakanımız ve tüm Mersin Milletvekillerimizin tamamının bu konuya odaklanması ve Mersinin bu özel durumu nedeniyle kentimizi Kalkınmada Öncelikli Statüde 5 gruba almalarını bekliyoruz.

LOJİSTİK KÖY PROJESİ BUZDOLABINDAN ÇIKARTILMALIDIR

Bulunduğu jeo-stratejik ve jeo-politik durum dikkate alındığında Mersin kenti Türkiyede Organize Lojistik İhtisas Bölgesi kurulmaya en uygun şehirlerin başında gelmektedir. Yıllar öne ve Türkiyede ilk defa Lojistik Master Planını hazırlayan, arazisini temin eden bir kent olmamıza rağmen ;  çok üzülerek belirtmeliyim ki bakanlıklar arası uyumsuzluk ve bürokrasinin kurbanı olduk.  Başta Lütfi ELVAN olmak üzere Mersinin tüm milletvekilleri , STKları bu konuya odaklanmalı ve Mersindeki Lojistik Köy Projesi buzdolabından çıkarılıp ısıtılmalıdır. Kamuoyu iyi bilmelidir ki MERYAD, bunun yakın takipçisi olacak ve her platformda bunu seslendirecektir.

ENDÜSTRİ 4.0 SANAYİDE BİR DEVRİMDİR

 Devletimiz, verdiği onlarca teşvik ile de sanayi yatırımlarını teşvik etmektedir. Özellikle artık sıradan girişimciler yerine inovatif girişimcilere ihtiyaç vardır.                                                                                                          Klasik sanayiden  Endüstri 4.0 konseptine sıçramak için  doğru stratejiler geliştirmek gereklidir.  Kentimizdeki mevcut sanayicileri ve bu işe yeni girecek müteşebbisleri aydınlatmak, ufuklarını açmak için Sanayide 4.0 Devrimi temalı bir Konferansı Eylül ayı için de  gerçekleştireceğimizi müjdelemek isterim. Gündüz;  “Biz MERYAD olarak Mersinin potansiyelinin ortay çıkartılması için etkin tanıtımı ve de doğrudan yerli ve yabancı sermaye yatırımcısının kentimizde yatırımı tercih etmesi için projeler üretecek ve uygulamaya devam edeceğiz”, dedi.

Son bölümde MERYAD Başkanı Ferudun GÜNDÜZ;  Genel Kurula katılarak Türkiyede ve Dünyada STK larınönemi  adlı sunum yapan Toros Üniversitesi İİB Dekanı ProfDr.Süleyman Türkel e  ve yine aynı Üniversiteden olup  “ Paris Çevre Konferansı “ ile ilgili sunum yapan  Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Doç Dr. Köksal HAZIR  ile  Cengiz GÜNDÜZ ve Adnan SAĞLAM ise  Divan Heyetindeki deki görevleri nedeniyle Teşekkür Belgesi verildi. Samimi sohbetlerin yapılıp, yeni dostlukların kurulduğu İftar yemeği geç saatlere kadar sürdü.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA