Mersin Plaj Hentbolünün Başkenti olacak | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Mersin Plaj Hentbolünün Başkenti olacak

 

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan adayı Cenap Serdar,

*Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Adayı işadamı Cenap Serdar;  Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip Mersin’de Plaj Hentbolünü hayata geçirerek, hem ilin tanıtımına katkı sunacaklarını hem de Mersin’i  sportif anlamda zirveye taşıyacaklarını söyledi.

*Serdar, Türkiye’de Hentbolün bitme noktasına geldiğine işaret ederek, “Anahtar kelimemiz ‘’bütünleşme’’dir. Bu anlamda yanımızda ya da karşımızda olsun işin ehli kişilerden faydalanma cihetine gidilecek ve Türk Hentbolüne diriliş hareketi kazandırılacaktır” dedi.

Türkiye Hentbol Fedarasyonu Başkan Adayı Ankaralı iş adamı Cenap Serdar; son on beş yıldır Türkiye’de Hentbolün bitme noktasına geldiğini belirterek, Türk Hentbolüne diriliş hareketini kazandırmak için yola çıktıklarını söyledi.

HENTBOLE ‘’HANIM ELİ’’ DEĞİYOR

Diriliş hareketi kapsamında büyük önem verdikleri  Mersin’de Hızır Sağlık Meslek Lisesi sahibi Filiz Aydoğdu Aslan’ ı  Yönetim Listesine aldıklarını,   Çukurova Genç İşadamları Derneği (ÇUGİDER) Başkanı Serhat Yüce ile de  sponsorluk görüşmelerinde bulunduklarını ifade eden Serdar, “Türkiye’de ikinci kez bir bayan Türkiye Hentbol Federasyon Yönetim Kurulu listesinde kendine yer buluyor. Türk Hentbolüne uzun yıllar sonra’’ hanım eli’’nin değmesine vesile olan bir Başkan Adayı olmanın haklı gururunu yaşıyorum” dedi.

MERSİN ‘’PLAJ HENTBOLÜ’’ İLE TANIŞACAK

Yönetim Kurulu Listesinde yer verdiği Hızır Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Filiz Aydoğdu Aslan’a gerçekleştirdiği ziyarette yapacakları projelerle ilgili bilgi veren Cenap Serdar, Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip Mersin’de plaj Hentbolünü harekete geçireceklerini söyledi. Türkiye’nin 2010 yılında Antalya Alanya’da yapılan Plaj Hentbolünde  Dünya üçüncülüğünü elde ettiğini ancak bu tarihten itibaren Federasyonun duyarsızlığı nedeniyle Türk Hentbolunun hızla gerilediğini kaydeden Cenap Serdar; “ İlk hedefimiz bir tane dahi delegemiz olmayan Mersin’de Plaj Hentbolünü hayata geçirmek ve Mersin’i Plaj Hentbolünün Başkenti yapmak.  Hatırlarsanız  Mersin’de gerçekleştirilen Akdeniz Oyunları’nda hentbol karşılaşmaları Adana’da yapıldı. Neden; çünkü Mersin’de hentbolle ilgili hiçbir tesis  yok. İşte biz bu tesisleri Akdenizin bu güzel kentine kazandıracağız. Bizlerin amacı oy toplamak değil, Türk Hentbolünü ayağa kaldırmaktır” dedi.

BİR MİLYON ÇOCUK  HENTBOLLE TANIŞACAK

Yine Federasyon Bünyesinde kuracakları “çocuk kulubü” ile 6-10 yaş kategorisinde bir milyon çocuğu Türk Hentbolü ile tanıştırmayı hedeflediklerini ifade eden Cenap Serdar, “Bugün Federasyon bünyesinde kayıtlı 35 bin 995’ i kadın, 67 bin 248’i erkek olmak üzere sadece 103 bin 240 sporcu var. Bu çok büyük bir ayıp. Bu ayıbı ortadan kaldıracağız. Gençlerimize ve çocuklarımıza Hentbolu tanıtmak için kuracağımız kulüple bir milyon çocuğumuza ulaşacağız. Bu Kulübün Başına da yine Mersin’den Filiz AYDOĞDU ASLAN hanımefendiyi getireceğiz” diye konuştu.

BİRLEŞTİRİCİ VE KATILIMCI BİR FEDERASYON

Başkan Adayı Cenap Serdar açıklamasında hedeflerinin aklın, emeğin aklın emeğin sevgi ve hoşgörünün egemen olduğu, demokratik açılımları sağlayan, demokrasiyi kurularından başlatan, şeffaf, gücünü kulüplerden alan, ayrım yapmadan camiasını kucaklayan birleştirici ve katılımcı; Hak, hukuk ve adalet kavramlarını iyi bilen, adaletin tecelli etmediği yerde ilahi adaletin tecelli edeceğine inanan bir Türkiye hentbol federasyonunu oluşturmak olduğunu kaydederek şöyle devam etti:

ANAHTAR KELİME ‘’BÜTÜNLEŞTİRME’’

“Türkiye Hentbol Federasyonu son 15 yıl içerisinde sportif ve idari açıdan yeterli gelişimi gösterememiş; aksine büyük düşüş yaşamış ve günümüzde de bitme noktasına gelmiştir. Bizim için anahtar kelime bütünleşme, yani bütün paydaşlarımızı Türk Hentbolünün başarıya ulaştıracak sportif performansın sistemini oluşturmak için bir araya getirmeliyiz. Bunun için ister yanımızda ister karşımızda olsun yapılacak işin ehliyse kesinlikle herkesten faydalanma cihetine gidilecektir. Sistemin içerisinde yer alan tek bir parçanın bile zayıf olması  veya düzgün bir şekilde çalışmaması  sistemin aksamasına neden olacaktır. Buda bizim motivasyonumuzu düşürecektir. Bu nedenle bizlerin yanında olsun olmasın tüm hentbol ailesiyle barışık şekilde saygı ve sevgi çerçevesinde kucaklaşıp, hentbol için dirilişi gerçekleştirmeliyiz. Ülkemizin en ücra köşesinde dahi olsa tüm hentbol ailesinin destekleriyle ekibimizle birlikte bu vaatlerimizi gerçekleştirecek bilgi ve donanıma sahibiz”

Ekim ayında gerçekleştirilecek Federasyon seçimlerine Filiz Aydoğdu Aslan, Sami Doğdu, Mehmet Gültekin,Seceattin Aydoğ,Nevzat Selçuk  gibi deneyimli kişilerle yola çıkan Cenap Serdar, şimdiden ipi göğüsleyecek kişi olarak tanımlanıyor.

 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA