10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
CHP’de neler oluyor? Akar ‘adayım Özcan” dedi mi? | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Politik BAKIŞ

CHP’de neler oluyor? Akar ‘adayım Özcan” dedi mi?

CHP’de kazan yine kaynamaya başladı.

İl yönetiminin büyük çoğunluğu son gelişmelerden rahatsız.

Haliyle büyükşehir belediyesine aday adayı olanlarda…

 

Peki ip nerede koptu? Büyükşehir adayları neden rahatsız?

 

Bilindiği gibi il yönetiminin büyük çoğunluğu aylardır il başkanının tutumundan rahatsızdı. İl yönetimi üç parçaydı. Bunun başlıca sebebi Sayın Akar’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’a endeksli çalışmalar yapmasıydı. Bu konuda büyük tepkiler alıyordu. Ama yine de düğmeye basılmadı.

 

Arkasından Tarsus İlçe düşürüldü. Akdeniz İlçe’de imza kampanyası başlatıldı ve iş mahkemeye kadar intikal etti. İmza toplama konusunda Başkan Akar’a yakın isimler aktif rol aldı. Son olarak Yenişehir İlçe Başkanı Rıza Turan başkanlıktan düşürüldü. Sayın Turan yapılan seçimlerde tekrar başkanlığa getirildi. Delege Yenişehir’deki oyuna izin vermedi. Yine de düğmeye basılmamıştı.

 

Fakat İl Başkanı Faruk Mehmet Akar’ın bir olayı ipin birden bire kopmasına neden oldu?

 

O da; geçen hafta içerisinde CHP Yerel Seçim Komisyonunun tüm il başkanlarını Ankara’ya çağırarak seçimlerle ilgili bilgi almasından kaynaklandı.  

 

İl Başkanı Akar’ın Yerel Seçim Komisyonuna “Mersin’de "ne kamuoyu, nede parti üyeleriyle yoklama yapılmasına gerek yok. Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, başarılı bir belediye başkanı ve Büyükşehir adayı gösterilmeli’ diyerek açıklamalar yaptığının duyulması Mersin’de iplerin kopmasına neden oldu.

 

Çünkü il yönetimi, ilçe başkanları ve neredeyse tüm aday adayları Mersin’de önseçim istiyorlardı. Hatta bu konuda karar bile alınmıştı. Akar’ın komisyona kendi görüşlerini aktarması ve büyükşehir konusunda diğer aday adaylarının başarısını ve ilgiyle karşılanmasını  es geçmesi kentte buz gibi bir havanın esmesine neden oldu.

 

Aynı komisyon toplantısında Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün ‘önseçim de olabilir, anket çalışması da, atama da olabilir’ dediği, Aytuğ Atıcı’nın ise ısrarla önseçim olmasını istediği de belirtildi.

 

Şimdi durum nedir?

 

CHP il yönetiminin büyük bir kısmı, bazı ilçe başkanları ve aday adayları bu son gelişmelerden oldukça rahatsızlar. Bu nedenle sık sık aralarında toplantılar yaptıkları ve il başkanlığını olağanüstü genel kurula götürmek için karar aşamasında oldukları öğrenildi. Eğer genel merkezden bu konuda bir tepki alınmazsa imzaların bir hafta içerisinde toplanıp genel kurul kararı aldırılacağı öğrenildi.

 

Bakalım bekleyip göreceğiz.

 

 

Not: Bu arada 30 Ağustos tarihinde YUHLANAN sadece Mersin Valisi değilmiş. Aynı yuhlama CHP’nin çelengini kaldırıp götürdüğü için İl Başkanı Akar’a da yapılmış. Saygılarımızla...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Yazı Tarihi : 05.09.2013 05:36:30 | E-Mail : www.demokratmersin.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA