10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Başkan Özcan, AKP’li Arslan’ı mı destekledi? CHP neden kent merkezini terk etti? | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Politik BAKIŞ

Başkan Özcan, AKP’li Arslan’ı mı destekledi? CHP neden kent merkezini terk etti?

Başkan Özcan, AKP’li Arslan’ı mı destekledi?

CHP neden kent merkezini terk etti?

 

 

Bildiğiniz gibi Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) 4 Mayıs Cumartesi günü yapılan 81 üyesi ile 197 meslek komitesi üyesinin seçiminin yaşanmasının ardından bugün de Yönetim Kurulu ile Meclis Başkanlık Divanı seçimleri gerçekleştirildi.

 

Seçimlerden bir hafta sonra 10 Mayıs 2013 Cuma günü Yönetim ve Meclis başkanlığı seçimleri yaşandı.

 

Yönetim kurulu seçimine Şerafettin Aşut’un başkanlığında tek listeyle gidilirken asıl çekişme meclis başkanlığında yaşandı.

 

Meclis Başkanlığına ise iki isim aday oldu.

 

Birinci isim Arbel şirketinin başkanı ve geçmiş dönemde AKP’den Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Mahmut Arslan. İkinci isim ise bu dönem CHP’den Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adayı olan Serdal Kuyucuoğlu idi…

 

Demokrat Mersin’in ekibi-yazarı-çizeri özellikle meclis başkanlığı seçimini yakından izledi.

 

KUYUCUOĞLU’NA KARŞI AKP-BDP İTTİFAKI KURULDU

 

Meclis seçimleri başlar başlamaz Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’ın, AKP İl Başkanı Mekin Merter Salt’ın meclis başkanlığına Mahmut Arslan’ın seçilmesi için büyük çaba harcadıkları belirtildi.

 

BDP’li Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk’ün bile bazı işadamlarını arayarak Mahmut Arslan’a oy vermeleri için girişimde bulunduğu öğrenildi. Bu nedenle Kuyucuoğlu’nun Başkan Türk’ü arayarak “neden bu seçimlerde taraf tutuğunu söylediği” ifade edildi.

 

Meclis seçimlerinde oy kullananların büyük çoğunluğunun ise nedense açık oy kullandığı ifade edildi. Örneğin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın akrabası ve MTSO seçimlerinde temsilcisi konumunda olan Fuat Budur’un bile açık oy kullanarak Mahmut Arslan’a oy verdiği ve seçimlerin en şok edici tavrında bu olduğu belirtildi.

 

Bu arada Serdar Kuyucuoğlu’nu destekleyen ekip, CHP İl Başkanı Faruk Mehmet Akar’ın tam seçimlerin başlayacağı gün 2. bölgeye gitmesini de manidar buldu. Ekip ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın kendi partilisi Serdal Kuyucuoğlu’nu değil de Mahmut Arslan’ı desteklediğini iddia etti. Hatta 2. bölge ziyaretinin de Kuyucuoğlu’na destek verilmemesi için planlandığını da sözlerine eklediler.

 

Bildiğiniz gibi dün yapılan MTSO’daki meclis seçimlerinde Mahmut Arslan 39, Serdal Kuyucuoğlu ise 38 oy aldı. Anlayacağınız CHP’li Serdal Kuyucuoğlu tek oy ile seçimleri kaybeden taraf oldu.

 

Şimdi akıllara takılan soru şu???

 

CHP İl Yönetimi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan neden Serdal Kuyucuoğlu’nu desteklemedi?

 

AKP il yönetimi başta olmak üzere, bakan ve AKP’li bazı milletvekilleri seçimleri kendi partilisi kazanması için adam adama çalışma yaparken ve gece gündüz bunun hesaplarını oluştururken neden CHP il yönetimi kent merkezini terk etti?

 

Kentin en önemli seçimi CHP İl yönetimi için hiçbir şey ifade etmiyor muydu? Mesela şuanda Meclis Başkanlığında CHP kökenli bir işadamının olması iyi olmaz mıydı?

 

CHP örgütü neden Kuyucuoğlu’na karşı kurulan AKP-BDP ittifakına karşı sessiz kaldı?

 

Kimden korkuldu?

 

Eğer Serdal Kuyucuoğlu meclis başkanlığına seçilse idi siyaseten güçlü mü olacaktı? Bütün basit hesap bundan ibaret miydi? Yoksa başka hesaplarda mı vardı?

 

Son soru???

 

Serdal Kuyucuoğlu’na destek verilmemesinin sebebi Kuyucuoğlu’nun CHP’den büyükşehir belediye başkanlığına aday adayı olması mı? Bu konuda Başkan Özcan’ın tepkisini çekme korkusuyla mı Kuyucuoğlu’na destek verilmedi?

 

Bu konunun CHP Genel Merkezi’nde bile tartışılacağı kesin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Yazı Tarihi : 10.05.2013 23:00:17 | E-Mail : www.demokratmersin.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA