10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
CHP’de kimler aday adaylığına ısınıyor | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Politik BAKIŞ

CHP’de kimler aday adaylığına ısınıyor

İlçe başkanlarından artık ses çıkmıyor…

 

CHP’de muhalefetin Akdeniz İlçe Başkanlığını olağanüstü kongreye götürme girişimi diğer ilçe başkanlarının gözünü korkutmuşa benziyor.

 

Bunun sebebi de; kongre talebinin içerisinde CHP Akdeniz İlçe Başkanı Ünal Uyar’ın belediye başkanlığına aday adayı olacağı da yatıyor. Muhalefetin yerel seçimlerin yaklaşması ile beraber eşit şartlarda yarış isteği var.

 

CHP Akdeniz ilçesindeki kongre talebinin ardından Yenişehir’de, Mezitli’de ve Toroslar’ın ilçe başkanlarından adaylık konusunda eskisi kadar ses çıkmaz oldu. Oysaki buradaki tüm ilçe başkanları belediye başkanlığına aday adayı olacağını ifade ediyorlardı.

 

KİMLER ADAY ADAYLIĞINA ISINIYOR..?

 

Örneğin Akdeniz ilçesinde

 

Kenan Yücesoy aday adayı…

Mevcut ilçe başkanı Ünal Uyar’da uzun süredir belediye başkanlığına aday adayı olmaya hazırlanıyor. Sonra CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yeşil ve eski İl Başkanı Yılmaz Şanlı’da aday adayı olacaklar arasında…Fakat bir ara Galip Özkan’ın da Akdeniz’den aday adayı olacaklar arasında adı geçmişti.

 

Yenişehir de

 

Belediye Başkanı İbrahim Genç aday adayı olacağını kısa bir süre önce açıklamıştı.

Ama karşısında güçlü rakipleri var. Bunlar Bora Yorulmaz ve Dr. Hüseyin Çamak. Tabiî ki Yücel Ceylan’da son çıkışlarıyla aday adayı olacağını gösterdi. İlçe Başkanı Rıza Turan'a gelecek olursak. Önceleri adaylık konusuna uzak duran Başkan Turan'ın da aday adaylığına ısındığı ve ileriki dönemlerde adaylığını açıklayabileceği belirtiliyor.

 

Mezitli’de

 

Bilindiği gibi Belediye Başkanı Uğur Yıldırım geçen aylarda bir gazeteye yaptığı  açıklamasında tekrar aday olacağını net bir şekilde ifade etti. İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz’da son zamanlarda bu konularda bir açıklama yapmazken o da aday adayı olacaklar arasında. Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel’in de Toroslar’dan vazgeçerek Mezitli’den aday adayı olacağı söylenmişti ama bunun da aslı çıkmadı.

 

Toroslar…

 

CHP Toroslar İlçe Başkanı Mustafa Erkoç’un belediye başkanlığını aday adayı olacağını neredeyse bilmeyen yok. Ama son zamanlarda eski halefi Burhanettin Erdoğan’ın da mahalle gezilerine çıkması acaba Sayın Erdoğan’da mı aday olacak sorularını akılara getirdi.

 

 

Tabiî ki CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı kesinleştikten sonra çok şey değişebilir. Farklı dalgalanmalar yaşanabilir ve hiç akıllarda olmayan isimler birden bire gündemin baş sırasına adaylık konusunda oturabilir. Bu da unutulmasın.

 

Not: Bir çok ismin henüz adaylık konusunda ortaya çıkmadığı biliniyor. Anlayacağınız 4-5 ay sonra bu listeye daha çok ismin ekleneceğini biliyoruz. Biz şimdilik görünenleri ve ısınanları yazdık.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Yazı Tarihi : 02.04.2013 12:18:49 | E-Mail : www.demokratmersin.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA