10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
SOSYAL MEDYADA AKTİF OLARAK NASIL KAZANILIR? | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Ahmet AKIN

SOSYAL MEDYADA AKTİF OLARAK NASIL KAZANILIR?

Sosyal ağlar günümüzde inanılmaz derecede popüler. Twitter'dan TikTok'a kadar, onları her türlü biçimde kullanan yaklaşık 3,8 milyar insan var. Ortalama bir internet kullanıcısı da her gün 2 saat 24 dakikasını sosyal medyada geçiriyor.

Popülerlikleri, sosyal ağları yalnızca yeni bağlantılar bulmak veya son seyahatinizden fotoğrafları paylaşmak için değil, aynı zamanda bir işletme için yeni müşteriler bulmak için de mükemmel bir yer haline getirir. En iyi yanı, mutlaka kendinizin bir iş yürütmesi gerekmiyor. Bağlı kuruluş pazarlaması yoluyla başka birinin ürünlerini tanıtmanın faydasını görebilirsiniz.

Hangi Sosyal Ağı Kullanmalısınız?

Günümüzde hemen hemen tüm popüler sosyal ağlar, bağlı kuruluş pazarlama faaliyeti yapmak için gerekli altyapıyı sağlamaktadır. Bağlantı kullanımının sınırlı olduğu Instagram'da bile, hedef kitlenizi biyografinizdeki bir bağlı kuruluş bağlantısına yönlendirebilirsiniz.

Soru, hangi sosyal medya kanalının sizin için en uygun olduğudur. Düşüncelerinizi metin yoluyla iletmeyi tercih ediyorsanız, Facebook ve Twitter muhtemelen en iyi seçenekler olacaktır. Kitlenizle süslü resimler ve kısa videolar aracılığıyla iletişim kurmanın hayranıysanız, o zaman açıkçası Instagram, en önemli sosyal medya kanalınız olmalıdır. Ve nasıl yapılır ve ürün inceleme videoları yapmaktan hoşlananlar için Youtube her zaman onları barındırmaya hazırdır. Açıklamaya bir satış ortağı bağlantısı eklemeyi unutmayın. Tabii ki, aynı anda birkaç sosyal medya kanalını kullanmak mümkündür, ancak kalite pahasına nicelik peşinde koşmamak gerektiğini unutmayın.

Takip Edilecek Kurallar:

Çoğu insanın reklamlardan nefret ettiği bir sır değil. Bu nedenle, sosyal medyadaki gönderilerinizde ürünleri tanıtırken belirli kurallara uymanız çok önemlidir:

1.Değer yaratın:

Örneğin, Twitter'ın temel kuralı, topluluğunuzla bir ilişki oluşturmaktır. Bu nedenle sadece satışa odaklanmayın, tavsiyelerde bulunun ve ilgi çekici çözümler sağlayın. Değişik forumlarda yanıtlarınız ve önerileriniz değerli içerik sağlamalıdır, bu nedenle kişisel deneyiminizi, çözdüğünüz bir sorunu, yaptığınız araştırmayı açıklayın.

2. Makalelere bağlantı:

Web sitenizdeki bir makaleye bağlantı vererek daha fazla ayrıntı, bağlam ve etkileşim sağlayın, bu da bağlı ürünlere bağlantı verir. Bu, müşterilere daha iyi bir hikaye anlatmanıza ve onlara güçlü görüşler, bilgiler ve içerik vererek daha güçlü ilişkiler kurmanıza yardımcı olacaktır.

3. Farklı içerik türlerinde dengeyi koruyun:

Kullanıcılar bir promosyon veya anlaşmayla ilgili haberleri almaktan her zaman mutlu gibi görünebilir, ancak tek türden her şey çok hızlı bir şekilde can sıkıcı hale gelir. Çözüm, eğitim veya eğlence içeriği ile tanıtım içeriği arasında bir denge bulmak ve korumaktır.

4. Kısa bağlantılar kullanın:

Uzun URL'ler, gönderinizi çekici olmaktan çıkaracaktır. İyi haber şu ki, çok sayıda bağlantı kısaltıcı hizmet var. Örneğin Twitter'da tüm bağlantılar kendi hizmetleri olan t.co tarafından kısaltılır. Ayrıca, birçok bağlı kuruluş ağı, doğrudan kendi platformlarında bağlı kuruluş bağlantı kısaltıcıları sağlar.

5. En alakalı sayfaya atıfta bulunun:

Örneğin, belirli bir promosyondan bahsediyorsanız, doğrudan promosyonun açılış sayfasına atıfta bulunun. Bu, dönüşüm oranınızı artıracaktır.

6. Gönderilerinize resim ve video ekleyin:

Bu, dikkat çekmenin ve gönderinize çekmenin en iyi yollarından biridir. Instagram'da bağlı kuruluş pazarlaması yapıyorsanız, kitlenizin akışında daha doğal görüneceğinden, kullanıma hazır resimler veya bağlı kuruluş afişleri (banner) yerine kendi ilgi çekici resimlerinizi veya videolarınızı kullanmaya değer.

7. Düzenli olarak gönderiler yapın:

Saldırgan olmamaya çalışmak, ortadan kaybolmanız gerektiği anlamına gelmez. Mükemmel bir yol, sosyal medyadaki aktivitelerinizi içeren bir programa sahip olmak olacaktır. Bu şekilde fikirleriniz ve içeriğiniz tükenmez ve ayrıca test etmek için farklı yaklaşımlar ve stratejiler planlayabilirsiniz.

8. Bir sorumluluk reddi beyanı bırakın:

Hedef kitlenize açık olarak daha fazla şeffaflık ve güven oluşturun: gönderilerinize sorumluluk reddi beyanları ekleyin. Bu şekilde hedef kitleniz tüm gerçeklere sahip olur ve güvenin sadakat anlamına geldiğini, bunun da daha fazla iş anlamına geldiğini unutmayın.

Kaynak: namecheep/blog

ahmetakinmersin@gmail.com

 

 Yazı Tarihi : 2.08.2022 11:34:39 | E-Mail : ahmetakinmersin@gmail.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA