10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
DÜNYA MELEK YATIRIMCILAR FORUMU | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Ahmet AKIN

DÜNYA MELEK YATIRIMCILAR FORUMU

Ahmet Akın –Yeminli Mali Müşavir

Dünya Melek yatırımcılar Forumu – WBAF (World Business Angelsİnvestment Forum) dünya çapında daha fazla iş ve daha fazla sosyal adalet sağlama hedefiyle, işletmelerin başlangıcından büyümesine, finansmana erişimi kolaylaştırmayı amaçlayan uluslararası bir organizasyon olup, dünyanın ekonomik kalkınmasını güçlendirmek için, yenilikçiler, girişimciler ve KOBİ’ler için finansal araçlar yaratarak küresel işbirliği yapma kararlılığındadır.
Forum, toplumun çıkarlarının büyük önem taşıdığını göz önünde bulundurarak, öncelikle ve her şeyden önce iş dünyasında ve siyasi alanlarda, toplumun her alanında liderlerle etkileşime girerek ihtiyaçları belirlemeye ve hedefler koymaya yardımcı olur. Küresel gündemi şekillendirmeye yardımcı olmak için hem kamu hem de özel, yerel ve uluslararası, ticari ve akademik olmak üzere çok çeşitli kurumlarla ilgilenerek,çok sayıda sektörden ve toplumun her yerinden bireylerin ve kurumların katılımıyla, gerçek ilerlemenin sağlanabileceğini amaçlamaktadır.
Sermaye boşluklarını doldurmak, borsayı daha likidite yaratmaya teşvik etmek, melek yatırımcı sayısını artırmak için ticaret odalarını dahil etmek, şirketleri kendi kurumsal girişimlerini kurmaya ve sınır ötesi yatırımları teşvik etmek ve girişimcilik ekosistemleri büyütmek de dahil olmak üzere yenilikçi ve uygulanabilir çözümler sunarak kilit stratejik zorluklara odaklanmaktadır.
Melek Yatırımcı,  ülkemizde “Bireysel Katılım Yatırımcısı” (BKY) olarak ifade edilmiş olup, kuruluş aşamasındaki veya zor durumdaki firmalara, sağladıkları finansmanla onlara hayat veren kişi veya kuruluşlardır.Melek Yatırımcılar en çok yazılım ve uygulama geliştirme üzerine ağırlık verilmekte olup, e-ticaret ve veri tabanı faaliyetleri de bunu takip etmektedir. 
Bireysel Katılım Yatırımcısına yönetmelik ile yatırımların daha cazip hale getirilmesi için devlet desteği öngörülmüştür. Buna göre Lisanslı BKY’ler, Yönetmelik kapsamındaki anonim şirketlere ait iştirak hisselerini en az iki tam yıl elde tutmaları şartıyla, hisselerin tutarlarının %75’ini yıllık beyannamelerine konu kazançtan indirebilirler. Ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından araştırma, geliştirme ve yenilikçilik programları kapsamında, projesi son beş yıl içinde desteklenmiş şirketlere finansman sağlayan BKY için, bu oran %100 olarak uygulanacaktır.
BKY tarafından vergi teşviki alınabilmesi için yatırım yapılabilecek şirketler sadece anonim şirket tipinde kurulmuş şirketlerdir. Yıllık indirim tutarı 1.000.000 TL’yi aşamaz.
Söz konusu destek yalnızca lisanslı BKY’ler için olup, girişim yapılan şirketi kapsamamaktadır.
Girişimcilerin, melek yatırımcılardan ve diğerlerinden fon bulmak için bir demo üretmeleri beklenmektedir, ancak çoğu zaman demoyu geliştirmek için finansal kapasiteden yoksundurlar. Bunu akılda tutarak, eşitlik açığını başlangıç düzeyinde doldurmak için bir çözüme gereksinim var.
ahmetakinmersin@gmail.com
www.ahmetakin.com.tr

 

 Yazı Tarihi : 28.12.2019 14:00:54 | E-Mail : ahmetakinmersin@gmail.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA