10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Herkes gider Mersin’e, CHP Tunceli İl Başkanı Gider Tersine! | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Av.İzzet ULUDAĞ

Herkes gider Mersin’e, CHP Tunceli İl Başkanı Gider Tersine!

“Kul sıkışmayınca Hızır yetişmez” denir halkımız arasında.

Bugün de ülkemiz sıkıştırılmaktadır. 
1914 Yılı’nda başlayan topraklarımızın parçalanma süreci devam ediyor. 
“Medeniyet” değil belki ama emperyalizm “dediğin tek dişi kalmış canavar” 150 yıldan bu yana mazlumlar dünyasına ve ülkemize ardı ardına saldırılarını sürdürüyor. 
1915’te Çanakkale’de püskürttük. 
1919’da emperyalizme karşı bağımsızlık savaşına giriştik. 1922’de bağımsızlığımızı kazandık, 1923’te 29 Ekim’de, “hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine uygun olarak, kurtuluş savaşı veren Türk Milleti, cumhuriyeti bileğinin hakkıyla kazanmıştır.
Ancak Cumhuriyet, Türkiye topraklarında kolay filizlenmemiştir. İçeriden ve dışarıdan kışkırtmalar devam edip durmuştur. Bu saldırılara karşı genç Türkiye Cumhuriyeti, dışarıdan yönelen emperyalist saldırılara ve içeriden tezgâhlanan yine emperyalist destekli ayaklanmalara karşı dik durmak zorunda kalmıştır. 
Genç Cumhuriyet döneminde en ciddi isyanlar, özellikle İngiltere emperyalizmi tarafından kışkırtılmış ve desteklenmiştir. Bu isyanlarda, özellikle günümüzde de gördüğümüz gibi ya etnik ya da inanç farklılıkları kaşınarak kendine kitle temeli yaratılmaya çalışılmıştır. 
Ancak esas olarak bu isyanlar, 1925 Yılı’nda Şeyh Sait, 1936 Yılı ve sonrasında da Dersim diye anılan bölgede Seyit Rıza’nın önderliğinde başlatılmıştır. 
Bu isyanlar, emperyalist İngiltere tarafından desteklenmiştir. Bunlara önderlik edenler, aşiret reisleri, şeyhler ve diğer feodal güçlerin artıklarıdır. 
Her devrim, bilindiği gibi bir süreç içinde kurumlarını oluşturur ve pekişir. Kendisinden önceki köhnemiş kurumları yıkar, onların yerine yenisini koyar. Bu tunç kanundur. 
Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923’te ilan edilmiştir. 
Yeni bir rejimin inşası, ancak ülke içindeki devrime ve yeniliklere toplumsal ve zihinsel çıkarları adına direnen, cumhuriyet karşıtı feodal ve gerici kurum ve fikirleri fethederek mümkün olur. Cumhuriyet, feodal bütün kurumları ortadan kaldırarak cumhuriyet olur. 
Bu 1789'da Fransa'da da böyle olmuştur. Fransız Devrimi güçlerinin kral yanlısı Wendee köylülerini devrime karşı ayaklandıkları için kılıçtan geçirmeleri o koşullarda kaçınılmaz olarak görülmüştür. Devrim, ancak karşı devrim ile savaşarak ve yıkarak hayata geçirilir. Başka yolu asla yoktur. 
Devrim yapılan bütün ülkelerde de böyle olmuştur. 
Elbette Türkiye'de de böylece olması gerekirdi. Öyle de oldu, olabildiğince. 
Cumhuriyetin yaşaması, güçlenmesi ve devam etmesi için, feodal aşiret reislerinin, toprak ağalarının, şeyhlerin zulmünden köylünün kurtulması için bunlar gereklidir. Hiçbir eski iktidar sahibi, iktidarını güle oynaya teslim olarak teslim etmez. 
Özellikle günümüzde emperyalizmin var olduğu bu süreçte, bu durum, kendini bugün dahi daha da güçlü olarak gösteriyor. 
Bu nedenle devrimi ve cumhuriyetin kazanımlarını toplumun en diplerine kadar taşımak ve yerleştirmek zorundayız. 
Bunun yolu da tam bağımsızlık yolunda ilerlemek ve milli devletin güçlenmesini her alanda sağlamaktan geçiyor.
Ancak böyle millet oluruz. 
Bugün ülkemiz yine her alanda sıkıştırılıyor. 
Ülkemiz içinde ve dışında ABD’nin ve İsrail’in desteğinde her türlü silah, mühimmat ve lojistikten mahrum kalmayan terör örgütleri kışkırtma ve terör eylemleri içindedir. Her gün şehit cenazelerimizi omuzlarımızda taşıyoruz. Emperyalist blok, bölgede savaş dâhil, ekonomik, askeri, siyasi yaptırımlar ve kara propaganda ile bizi kuşatmaya ve boğmaya çalışıyor. 
Sıkıştığımızı görüyoruz. 
Bu durumda, hangi parti ve görüşten olursa olsun bütün millet, yeniden ATATÜRK’e sarılıyor. Kürt’ü de Türk’ü; Alevi ve Sünni’yi de birleştirecek tek güç, 1919’da olduğu gibi yine ATATÜRK’tür. 
Hızır, artık yanımızdadır. Hızır, yine ATATÜRK’tür. Atatürk, cumhuriyet’tir.
Bütün partiler, ATATÜRK’e sığınmak zorunda kalıyorlar. 
Bu koşullarda CHP Tunceli İl başkanı Ali Haydar GÜDER, ne yapmak istiyor? 
ATATÜRK’le Türk Cumhuriyeti ve Seyit RIZA ve Şeyh SAİT aynı çizgide tutulabilir mi? 
Cumhuriyet, devrimi inşa sürecinde bulunduğu 1938 yılında, ATATÜRK Cumhurbaşkanı iken “cinnet halinde” olabilir mi? Bu ne biçim sözlerdir? 
Seyit Rıza, Şeyh Sait vb savunularak ne Atatürk, ne cumhuriyet korunur. 
Aksine!
Bakın görüyorsunuz!
AKP de sıkıştığından ATATÜRK’ü yeniden keşfediyor.
Ne güzel oluyor!
Bu da ATATÜRK’ün çekim gücünden kaynaklanıyor.
Kıskanmak, geri itmek yerine herkesi birleştirebilecek bir ATATÜRK’e sahip olduğumuz için guru duymalıyız, sevinmeliyiz! 
CHP, bugün gerçekten Atatürk’e sahip çıkmak istiyorsa, cumhuriyetin ve devrimin en hızlı güçlendiği, ekonominin doruğa çıktığı, bölge devletleri ile emperyalizme karşı paktlar kurduğu 1930’lu yılların partisi olmalıdır! ATATÜRK’e ALTI OK ilkelerine sıkıca sarılmalıdır! 
BOP çerçevesinde ülkelerin bölünüp toprakların parçalanması, milli devletlerin dağıtılması, milletlerin perişan edilmesinde, emperyalist ABD’nin, İSRAİL’in savaş ve kargaşa çıkartmaları için desteklediği başta PKK/PYD/İŞİD ve FETÖ olmak üzere kararlı tutum almalıdır. 
Emperyalist ABD ve AB’nin milli devleti ekonomik ve siyasi vb yollarla sıkıştırmasına karşı milletle birlikte direnmelidir. 
Bu nedenle ATATÜRK’ÜN KURUCU İRADESİNE VE ALTI OK çizgisine karşı parti içinde Tunceli İl Başkanı Ali Haydar GÜDER ve Sezgin TANRIKULU vb olmak üzere, partiye ve ülke bütünlüğüne zarar verenler derhal partiden kesin olarak ihraç edilmelidir!
Türk Milleti’ni birleştirmenin ve iktidar olmanın ATATÜRKÇÜ tek yolu budur!
17.11.201

 

 Yazı Tarihi : 17.11.2017 13:26:53 | E-Mail : iuludag@ttmail.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA