10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
İKİNCİ DEVRE HAZIRLIKLARI!.. | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Erdal AKALIN

İKİNCİ DEVRE HAZIRLIKLARI!..

Referandum sona ermiş ve YSK’nun kararı ile evet cephesi henüz galip ilan edilmişken, Sayın Deniz Baykal’ın medyaya yansıyan tarihsel bir demeci gündeme düşmüştü.  Sayın Baykal; ”Maçın birinci devresinin sona erdiğini ama henüz ikinci devrenin oynanmadığını” ifade buyurmuştu.

Son günlerin hızlı gelişmeleri Deniz Baykal’ın ikinci devre için ısınma turlarına başlamak gerektiğinin tespitinin zaruretini ortaya koymuştur.

İzlediğimiz kadarı ile öncelikle Angora evlerinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu konuk eden Deniz Bey, arkasından Ahmet Hakan’ın programına konuk olmuş ve fikrini olabildiğince açık olarak bizlerle paylaşmıştır.

Sayın Baykal, hayır diyen demokrasi birleşenlerinin birlikteliği soğumadan ve gruplar dağılmadan harekete geçerek yeni dönem adına hazırlık yapılmasını önermektedir.

Anladığımız kadarı ile Deniz Baykal, Sayın Recep Erdoğan’ın AKP üyesi olmak ve 21 Mayıs’ta da genel başkan olmak acelesinin arkasından bir erken seçim gelebileceğini tahmin etmektedir.   Zira Sayın Erdoğan, hayır cephesinin demokrasi safında bütünleşmiş olanlarının iyice kemikleşerek kendisine karşı bir güç oluşturmasının önünü keserek, referandum kazançlarını kullanmak arzusundadır tahmini, yabana atılacak bir öngörü değildir.

O halde hayır cephesinin kendi aralarında işbirliğini geliştirerek ve ortak bir alternatif cumhurbaşkanı üzerinde mutabakata varmak için hızlı eyleme geçmesinin doğru olacağını açıktan kabullenmemiz gerekmektedir.

Sayın Baykal, doğru bir siyasi jest yaparak olabilecek yeni seçimde Sayın Tayyip Erdoğan karşısına çıkarılacak cumhurbaşkanı adaylığının yedi yıldır CHP Genel Başkanı olarak görev yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun hakkı olabileceğini söylemiştir.  Ancak Sayın Kılıçdaroğlu bu göreve hazır olmadığını ve aday olmayacağını ifade buyurursa, bu kez yeni adaylar için çalışma yaparak kabul gören bir isim etrafında birleşmek gerektiğini vurgulamaktadır.
Bu alternatif adayın kendisi olup olmayacağı konusu ile ilgili Ahmet Hakan’ın ısrarlı sorularına açık bir yanıt vermekten sakınmıştır.  Çünkü önceliğin Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ait olduğunu tekrarlamıştır.   Şayet Kemal Bey, konuyu çok uzatmadan evet veya hayır diye bir yanıt verebilirse, o zaman Deniz Bey’in kişisel kararını öğrenebileceğimizi sanmaktayız.
Deniz Bey, Erdoğan karşısına aday olarak çıkacak siyasetçinin, referandum sonucu sonrası cumhurbaşkanına verilen büyük yetkileri kabul etmeyeceğini ve yeni bir yasa ile tekrar parlamenter sistemin ağırlık kazanacağı eski sisteme dönüleceğini taahhüt etmesinin gerekli ve ülke geleceği için zorunlu olduğu kanaatindedir.   AK-ŞAKA olarak da bizi kimler anlar veya dinler ve önemser derken, aynı kanıda olduğumuzu okurlarımla paylaşmak isterim.
Sayın Baykal’ın önerisinin havada kalmamasını ve tüm demokrasi birleşenlerince benimsenmesi gerektiğini düşünüyorum.   Tabii ki, bu süreçte gerek CHP kanadından ve gerekse diğer siyasi oluşumlardan başka aday isimleri de görebileceğiz.  Bu doğrudur ve demokratik bir yarışma içinde üslubunca yapılmalıdır.  Önemli olan % 49’luk kesimin onayı alabilecek ve tüm demokrasi birleşenlerince etrafında kenetlenebilecek bir yeni aday üzerinde anlaşabilmektir.   Şu aşamada ülkemizin bu anlayış ve uyuşma birliğine şiddetle gereksinimi vardır. 
Daha önce bir Ekmelleddin İhsanoğlu’nun sürpriz adaylığı üzerinden yapılan yanlışlığa düşmeden ve ısmarlama bir aday adayı saptamadan, kanımca Sayın Deniz Baykal’a kulak vermenin yerinde olacağına inanmaktayız.  Sayın Baykal’ın siyaset deneyimi en azından kendisini doğru anlamamız gerektiğine kefalet sayılmalıdır!..

***

Ve bir diktatör fıkrası ile bitirelim yazımızı;
Şili diktatörü Pinochet bir gün kılık değiştirip sinemaya gider.
Salondaki yerine oturur. Kimse onu tanımamıştır.
Derken ışıklar söner. Film başlar.
Filmin bir sahnesinde Pinochet'in görüntüsü gelir perdeye.
Sinemadaki bütün seyirciler ayağa kalkıp alkışlamaya ve Pinochet lehinde tezahürata başlar.
Durumdan memnun Pinochet yayıldıkça yayılır koltuğa.
Keyfi yerinde gururla perdeye bakmaktadır.
Yan koltuktaki adam Pinochet'in kulağına eğilir:
"Arkadaşım salon sivil polis dolu.
Bu it için kendini astırmaya değmez.
Ayağa kalk ve sen de alkışla."
***
Kıssadan hisse: “Deneyim, yaşamın sana kel kaldıktan sonra bir tarak vermesidir!”

 

 Yazı Tarihi : 4.5.2017 11:47:57 | E-Mail : e.akalin016@gmail.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA