10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
PA-LAV-RA | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Saadet PESEN

PA-LAV-RA

Hafta sonu kahvaltısındayız. Hemen herkes öğretmen diyebiliriz. Sohbet konusu da anlaşılacağı gibi okul, öğrenciler, öğretmenlerin sorunları…

            İmam Hatip Lisesi’nde matematik öğretmeni olan genç anlatıyor; “Toplama, çıkarma, çarpma ve hele bölme işlemlerini yapamıyorlar… Sadece bir sınıfta değil, tek sınıf hariç (Lise düzeyinde olmasa da diğer sınıf seviyelerine göre yapılıyor değerlendirme) hepsi böyle… Ne yapacağımı bilemiyorum.”

            Söze bir başka örnekle, üniversitede öğretim üyesi ve Doçent unvanlı bir diğer öğretmen katılıyor. “Derste bir konu başlığı ile anlatım yaptım ve öğrencilere anlamadıkları bir yer olup olmadığını sordum. Bir öğrenci, konu başlığını anlamadığını söyledi…İnanılmaz” Tam bu sırada matematik öğretmenimiz “İşte senin bu anlattığından 30’zarlı gruplardan birkaç tane düşün … Ve halimi hayal et…” diye isyan ediyor.

            Bir süre öncesine kadar ortaokul seviyelerinde görülen bu eksiklik, şimdi liselerde… Dört işlemi yapamadan bitirilebilen “Lise” öğrenim yaşamı! Ardından da hemen her ile açılan “Üniversitelerde üniversiteli olma yaşamı!”

            Bağlantı yapacağım konu hemen anlaşıldı değil mi?

            Dünyanın hiçbir ülkesinde, eşi ve benzeri olmayan, “Türk usulü” denilerek sözüm ona yumuşatılmaya çalışılan ve Ümit Kocasakal’ın deyimiyle “Türk Milleti’nin aklına hakaret eden  “Yeni Anayasa” programında, milletvekili seçilme yaşı 18’e indiriliyor.

1)      Milyonların oyu mu hedefleniyor?

2)      Milletin VEKİLİ olacak olanların herhangi bir birikimlerinin olmaması mı tercih ediliyor?

3)      “Cumhurbaşkanlığı Sistemi” adıyla yapılması planlanan rejim değişikliğinde TBMM’nin artık bir etkisinin olmayacağı ve bu nedenle milletvekili seçilme yaşının da şirin görünme çabası olduğunu mu düşünelim?

4)      Gençliğin, ülke ve millet yararına öğrenim yaşamını sürdürmesi gerektiği gerçeğini bir yana bırakıp, tek adam onaycılığında görevlendirileceğini mi okumalıyız?

5)      Milletin VEKİLİ olabilmek için gerekli bilgi, birikim, yetenek, sabır, pratiklik, heyecan, coşku, azim, birlik ve beraberlik anlayışları önemli olmaktan çıkarılıyor mu?

(Seçilme yaşı 25’te kalsaydı onay mı verecektik? Elbette hayır… Emeğin, zamanın

nelerle kaybedildiklerine bir örnek sadece)

Eklemeler yapabilirsiniz…

“Cumhurbaşkanlığı Sistemi” adı altında;

Eyaletleşmeye gidilen yola giriş kapısı yapılmaktadır,

FETÖ olarak adlandırılan Fethullahçı Terör Örgütü’nün yapmak istediği

yapılmaktadır,

PKK’nin istediği yapılmaktadır,

Öcalan ile yapılan görüşmelerde ve Öcalan-Kandil mektuplaşmalarında istenen

yapılmaktadır.

*                      *                    

            “Omurgalı” olmanın tam da yeridir ve zamanıdır!

            “Milli” olmanın gereği, Millet’i kucaklamaktan geçer.

            Milli iradenin temsil yeri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni güçlendirmekten geçer.

            Yasama, yürütme, yargı erklerinin bağımsızlıklarını kabul etmekten geçer.

            *                      *

            Prof. Dr. Süheyl Batum’dan aldım yazı başlığını. Süheyl Batum’un eline, yüreğine, canına sağlık olsun… Bilgi ve birikimi ve yetkinliği ile Adına “Cumhurbaşkanlığı Sistemi” denilenin gerçekte PA-LAV-RA olduğunu satır satır açıkladı… Yetmedi demek ki, bir daha açıkladı… Yapılanların gerçekten de PA-LAV-RA olduğunu artık herkes öğrendi.

            Şimdi sırada AKP, MHP milletvekilleri başta olmak üzere TBMM’deki ellerin VATAN ve MİLLET sevdalarını ispatlamaları için kullanma zamanı!

            *                      *

            Ya şimdi aklımızı başımıza devşireceğiz ya da hep birlikte bedel ödeyeceğiz…

*                      *

            Yeni yıla; Atatürk’ümüze, Cumhuriyet değerlerimize, Türk Milleti saygınlığına yakışan bir biçimde ve “Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti” özelliklerimizi yeniden güncelleştireceğimiz ve pekiştireceğimiz bilinciyle ve gerçekten “MİLLİ SEFERBERLİK” anlayışıyla girelim ve gerçekleştirelim!

 

 Yazı Tarihi : 31.12.2016 15:12:26 | E-Mail : saadet05@yahoo.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA