10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
’Hiç kimse bölücü çizginin güçlenmesinde CHP’yi kullanamaz’ | DEMOKRAT MERSİN GAZETESİ
image
Av.İzzet ULUDAĞ

’Hiç kimse bölücü çizginin güçlenmesinde CHP’yi kullanamaz’

'HİÇ KİMSE BÖLÜCÜ ÇİZGİNİN GÜÇLENMESİNDE KOÇ BAŞI OLARAK CHP’Yİ KULLANAMAZ!'

Paylaşılmak üzere işgale uğrayan bir coğrafyadan, dünyada ilk kez, perişan olmuş bir halktan umut ve cesaret tohumları ekerek bir ordu kurmuştur ATATÜRK! 
Orduyu, karargah olarak seçilen TBMM hükumeti yönetmiştir. 
Bu meclise gelen her mebus, sadece kelleyi koltuğa alarak fiili zorluğu değil bağımsızlık için ölümü de seçmiştir. 
Emperyalist kuşatmayı yarmak, artıklarını denize dökmek için elbette yerli isyanlarla, gerici ve bölücü kalkışanlarla da uğraşmıştır bu gazi MECLİS. 
Ama en önemlisi İstiklal Savaşı’nın yürütülmesinde siyasi önderlik için kurulan CHP'dir.
CHP kurulmamış olsaydı, 4 Eylül'de 19919'da Sivas'ta bu partinin temelleri atılmamış olsaydı ne meclis açılır ne de ordu kurulurdu. 
CHP, bağımsız bir milli devletin kurucusudur. 
İlkeleri sağlam, donanımı güçlüdür o zaman.
Ne gerekirse yapacak güç ve öncelikle irade ondadır. 
İçinde bulunduğumuz süreç aslında 1919'un hem devamı ve hem de rövanşıdır. 
Milli devleti dağıtmak ve milleti etnik ve inanç düzleminde orta çağ koşullarına geri dönülerek parçalamak için bu gün Lord CURZON'lar devrededir. 
CHP, kurucusu olduğu devletin en azından bu nedenle yıkıcılığına alet olamaz. 
Hiç bir kurum ya da kişi, ata yadigarı olarak kendisine emanet ve miras olarak intikal eden hiç bir değeri yok etmek isteyenlerin değirmenine asla su taşımaz. 
Taşıyamaz. 
Bu gün de CHP'ye vekil olmak için ve hatta bırakın vekil olma isteğini üye olmak için başvuranların bile bu tür bir hakkı asla söz konusu olamaz.

CHP'den her nasılsa vekil seçilen biri, teröre destek anlamına gelebilecek bir sözü ve aslı astarı da yoksa edemez. 
ATATÜRK resmini TBMM'deki odasından indirerek çöp sepeti yakınına koyan bir vekilden daha da vahim bir tutum içine girmiş olur. 
Ama maalesef Murat EMİR adlı vekil, "Devletin terörist öldürmeye hakkı yoktur" deme gafletini göstermiştir. 
Bu vekil ve bunun gibi düşünerek ve hatta daha da ileri giderek devletin güneydoğuda katliam yaptığını ileri süren bir bildiriye açıkça sahip çıkma suretiyle ABD ve İsrail desteğiyle bölgede kurulacak bir KÜRDİSTAN'ın inşasında bu yolun "Zap Suyu'na Köprü" (!) yapıyormuş gibi taşlarının döşenmesinde hiç bir CHP'li vekil siyasi, maddi ya da manevi destek olamaz.

Murat EMİR adlı vekil dahil hiç kimse, -hükumete muhalif olsak bile, ki öyleyiz- devletin PKK'li ve terörist olduğu sabit olsa bile,her hangi bir kişinin terörist olduğu için öldürüldüğünü iddia edemez. 
Ama terör eyleminde doğrudan rol aldığı, devlete ve resmi güçlerine karşı eylemler düzenlediği ve kentlerin altını üstüne getirdiği, oraları halk için yaşanmaz bir hale soktuğu, asker, polis, korucu ve diğer emniyet güçlerine saldırdığı, okulların, sağlık ocakları ve hatta camilerin yakıldığı, sadece son günlerde yüzlerce masum vatan evladını şehit ettiği, ama en acısı da savaşarak kazandığımız bu yurdu yine emperyalist güçlere peşkeş çekmek üzere bölücü bir kalkışmaya kalktığı için PKK'li teröristler bölgeyi yaşanır bir hale getirmek için temizlik sürecinde öldürülüyor. 
Bu, uluslararası hukuk ve yerli hukuk normlarına uygundur. 
Uygun olmamış olsaydı, hiç kuşkunuz olmasın BATI, ABD ve İSRAİL ve emperyalist diğer güçler son zamanlarda asla hiç bu kadar akademisyenlerin imzaları dahil çetrefil oyunlara yeltenmezler ve doğrudan kıyametleri kopartarak önce KIZIL HAÇ'ı sonra da BM Barış Gücü'nü devreye sokar ve daha ileri bir tarihte de daha önce pek çok yerde rastladığımız gibi -Örneğin Yugoslavya, şimdi de tezgah kurdukları SURİYE - bağımsız KÜRDİSTAN'ın ilan edilmesi için zemini düzeltirdi.

Bu kentlerde devlet organları kurarak özerklik adı altında bağımsız bir devlet inşa etme olayı Almanya'da ya da PKK'yi kara gücü ilan eden ve İNSANSIZ HAVA ARACI bile tahsis eden ABD'de yaşanmış olsaydı tıpkı Alman hükumetinin 1970'li yıllarda BADER-MEİNHOF terör örgütüne ceza evinde -bakın, dağda filan değil, devletin koruması altında bulunan güvenlikle bir yerde- yaptığı toplu katliam gibi bu iş kolayca (!) çözülmüş olurdu. 
Ama gerçek hiç de öyle değil.

Murat EMİR, kimin vekili olduğunu, hatta hangi partiden seçildiğini unutmuş ya da bilinçli olarak ülkenin bölünme sürecinde bir koç başı olarak kullanılmak üzere Atatürk''ün kurmuş olduğu CHP'ye sızdırılmış olabilir. 
CHP'de son zamanlarda başta ATATÜRK ve diğer değer verdiğimiz pek çok maddi ve manevi kuruma -ki öncelikli olan bizatihi CHP'ye karşı olmasıdır, yani CHP tasfiye mi edilmektedir?- karşı bir takım girişimler, bizde CHP'nin özüne ve kurucu irade ve dokusuna ilişkin bazı ciddi siyasi sapmaları alıştıra alıştıra hazmettirmek için yapıldığı kaygı ve izlenimini çağrıştırıyor. 
Buna karşı dikkatli olmak zamanıdır. 31.01.2016

 

 Yazı Tarihi : 08.02.2016 18:15:09 | E-Mail : iuludag@ttmail.com
 


 
  YAZARIN ARŞİVİ
 


 
  YORUMLAR
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz          :

Güvenlik Kodu     : Güvenlik Kodu
Kod                        :

 



 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA