”SEÇER NEDEN AÇIKLANMADI” | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
”SEÇER NEDEN AÇIKLANMADI”

 

”SEÇER NEDEN AÇIKLANMADI”

Esat Durak

Kurultay bitti.

Değişimci Özgür Özel Genel Başkan oldu.
Parti yeni bir sınava daha hazırlanıyor.
Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için partide hummalı bir çalışma var.

Aday belirleme sürecinde MYK ve Parti Meclisi belli aralıklarla iki defa toplandı.
Bir önceki parti meclisinde İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir’i açıklayan Parti Genel Merkezi dün de birkaç ili daha yanına ekleyerek birçok bölgede adaylarını açıkladı.

Bu kentler içinde CHP’nin yerel iktidar olduğu İzmir, Mersin, Adana, Hatay, Aydın, Eskişehir, Muğla, Tekirdağ henüz açıklanmadı.

Bu illerin birçoğu da kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen kentlerdi. Özellikle Mersin ve Adana genel merkezin kadrajında olup, karşılarındaki lokomotif, baskın ve alfa kimlikler ve kentlerdi. Parti genel merkezi henüz bu iki kentin adaylarını açıklamayarak kurultay salonunda yaşananları seçim sathı mahalline de taşımış oldu.

Parti genel merkezinin memnuniyet anketinde ilk sırada çıkan Mersin ve Vahap Seçer’in her iki parti meclisinden de çıkmaması kafalarda soru işareti bıraktı.
Aldığımız kulis bilgilerine göre bazı büyükşehirlerle birlikte Mersin ve Vahap Seçer de 5 Ocak’ta açıklanacak.

Peki neden 5 Ocak?

Genel merkez Büyükşehir ile birlikte ilçeleri de açıklamayı düşünüyor.
Bu dışardan sıradan ve doğal bir hamle gibi görünebilir.
Fakat öyle değil.

Hepsini aynı zaman diliminde açıklanması genel merkezin karar noktasında Vahap Seçer’i by-pass etmesi anlamına geliyor. Yani Seçer’in adaylığı ilçeler öncesinde açıklanmış olsaydı ilçe adaylarının belirlenmesi konusunda masanın bir ucunda oturacaktı. Ama genel merkez eş zamanlı bir açıklama ile bunun önüne geçmeyi ve 4 yıl boyunca mecliste topal ördek pozisyonundaki Seçer’i kendi partisinde de bu pozisyona düşürmeyi planlıyor.

Görev süresi içerisinde Tarsus, Mezitli ve Yenişehir belediye başkanlarıyla uyumlu bir süreç yaşamayan Seçer’in aday belirlenme sürecinde masanın dışında tutulma çalışması seçimi bile tehlikeye sokabilecek kadar kötü bir hamle.

Çünkü 2014 yılında kaybedilen seçimin parametrelerin biri ve en güçlüsü de buydu. O dönem Yenişehir ve Akdeniz adayları büyükşehir adayı ile uyumsuz bir süreç yaşamış ve seçim MHP’li adaya adeta ikram edilmişti.

O kadar da uzağa gitmeye gerek yok.
2023 genel seçimlerine bakın.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı hem kendisi hem de hizmetleri ile sahadayken, bazı belediye başkanlarının sanki hiç seçim yokmuş gibi davranması zaten bu sınavdan geçemediklerinin en büyük kanıtı.
Bu süreci sınıfın arka sıralarında geçiren belediye başkanları ile yeni bir sınava girmek “değişim” mottosuyla seçilen ve görev başına gelen bir parti yönetimine ne kadar yakışır, soruyorum size.

Değişimse, başlayacağı yer bellidir.

Arka sıralarda öğretmenini dinlemeyen, gürültü yapan, kızlara laf atan zengin çocukları ile bu ders bitmez.

Sınıfın çalışkan çocuğunu da dersten soğutmaya gerek yok.

Sözün özü;

Geldiğimiz noktada kurultay defterini hala kapatmayan Genel Merkez Vahap Seçer’in ilçe adaylarını tek yetkili olarak belirleyip altını boşaltmak, seçilecek başkanların üzerinde tam hakimiyet kurmak, Seçer’i görev süreci boyunca kontrol altında tutmak ve kuşatmanın peşinde.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA