MESKİ, 39 yıllık içmesuyu deposunu modernize ediyor | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
MESKİ, 39 yıllık içmesuyu deposunu modernize ediyor

 

MESKİ, 39 yıllık içmesuyu deposunu modernize ediyor

MESKİ, MERKEZ İÇMESUYU DEPOLARINI SON TEKNOLOJİYLE YENİLİYOR

MESKİ Genel Müdürlüğü, kayıp-kaçakla mücadeleye ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda MESKİ, D1 ve D2 merkez içmesuyu depolarında tadilat, bakım, onarım, yalıtım ve güçlendirme faaliyetleri gerçekleştiriyor. Son teknolojiyle modernize edilen tesisler sayesinde kayıp-kaçağa geçit verilmezken, vatandaşlar kaliteli ve kesintisiz içmesuyunu güvenle tüketiyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Toroslar ilçesinde bulunan D1 ve D2 merkez içmesuyu depolarında; tadilat, bakım, onarım, yalıtım ve güçlendirme faaliyetlerine devam ediyor.

20 bin metreküp kapasiteye sahip 39 yıllık içmesuyu deposu, son teknolojiyle modernize ediliyor

MESKİ Genel Müdürlüğü, kuraklığın artmasıyla birlikte, fiziki kayıp-kaçakla mücadeleyi de 7/24 aralıksız sürdürüyor. 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hayat, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa) etkileyen depremin Mersin’de de etkili olması üzerine MESKİ, bakım, onarım ve güçlendirme faaliyetlerine hız verdi.

MESKİ’nin 42 milyon 850 bin lira sözleşme bedeline sahip ‘D1 ve D2 İçmesuyu Depolarının Tadilatı Yapım İşi’ kapsamında; 20 bin metreküp kapasiteye sahip içmesuyu depolarında tadilat, bakım, onarım, yalıtım ve güçlendirme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Böylelikle MESKİ, 1984 yılından bugüne kadar hizmet veren ve daha önce hiçbir bakım onarım işlemi yapılmayan içmesuyu depolarını, son teknoloji malzemelerle modernize ediyor. Bu sayede depolardaki olası kayıp-kaçakların önüne geçilirken, vatandaşlar daha temiz ve sağlıklı içmesuyuna kavuşuyor.

Özer: “Kayıp-kaçakların önüne geçilmesi ve vatandaşlarımızın daha temiz bir içmesuyuna ulaşmaları hedefleniyor”

MESKİ Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı’nda İnşaat Mühendisi olarak görev yapan Utku Özer, 1984 yılında yapımı tamamlanarak, Mersin’in su ihtiyacını karşılayan 20 bin tonluk içmesuyu depolarındaki çalışmalar hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in göreve gelmesiyle birlikte, ilimiz genelinde kullanılan içmesuyu depolarında rehabilitasyon ve modernizasyon sürecine gidilmiştir. Bu depomuzda da yaklaşık 12 bin metrekare alanda kristalize malzemeyle su yalıtımı ile depo içerisinde güçlendirme ve onarım faaliyetleri yapılmış, eskiyen ve ömrünü tamamlayan mekanik ekipmanlar modernize edilmiştir. Bununla birlikte gerek şehir, gerekse ülke olarak yaşadığımız kuraklık problemine bir nebze çözüm olabilmesi amacıyla kayıp-kaçakların önüne geçilmesi amaçlanmış ve vatandaşlarımızın daha temiz bir içmesuyuna ulaşmaları hedeflenmiştir.”

Bostancı: “Şehrimiz, daha kaliteli ve kesintisiz içmesuyuna kavuştu”

Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı’nda Yapım Şube Müdürü Mehmet Bostancı; “6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen deprem, şehrimizde de etkili olmuş, Genel Müdürlüğüz, içmesuyu depolarının bakım, onarım ve güçlendirme faaliyetlerine hız vermiştir. Bu kapsamda acil olarak ihalesine çıkılan ve yapımı tamamlanan D1 ve D2 içmesuyu depolarının tadilatı yapım işiyle birlikte; depolarımızın iç, dış çevre bakılmaları ve güçlendirme çalışmaları, vatandaşlarımıza hiçbir şekilde su kesintisi yaşatmadan tamamlanmıştır. Tamamlanan çalışmalar sonucunda şehrimizde, daha kaliteli ve kesintisiz içmesuyuna kavuşmuştur” dedi. 


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA