İŞ DÜNYASI BÖLGESEL KALKINMAYA KAFA YORUYOR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
İŞ DÜNYASI BÖLGESEL KALKINMAYA KAFA YORUYOR

 

İŞ DÜNYASI BÖLGESEL KALKINMAYA KAFA YORUYOR

ÇUKUROVA SİFED’, Adana’daki toplantısında Çukurova Bölgesi’nin gelişimi için tarım, eğitim-öğretim, finans ve deprem konulu, geniş katılımlı toplantılar düzenleme kararı aldı

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Türkiye’deki tüm yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının bölgesel kalkınmayı esas alması gerektiğini vurguladı.
FİNANSA ERİŞİMİN ÖNEMİ
ÇUKUROVA SİFED’in Adana’daki aylık olağan toplantısında konuşan Başkan Hüseyin Kış, iş insanlarının Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal kalkınması için var gücüyle mücadele ettiğini ancak finansa erişimde ciddi sıkıntılar yaşandığını kaydetti.
Bu kapsamda Akbank ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ortaklığında ve ÇUKUROVA SİFED ev sahipliğinde ‘Finansa Erişim’ toplantısı planladıklarını dile getiren Başkan Kış, önemli konu ve konuklarla bölgenin ve Türkiye’nin önünü açacak bir organizasyona imza atacaklarını söyledi.
TARIM ZİRVESİ HAZIRLIĞI
Adana ve Mersin’in oluşturduğu Çukurova Bölgesi’nin üretim, yatırım, istihdam ve ihracatta önemli bir Pazar payına ulaşması gerektiğini belirten Başkan Kış, “ÇUKUROVA SİFED olarak gerek Adana ve gerekse Mersin’in tarım potansiyelinin farkındayız. Yeni ürün desenleri, katma değeri yüksek ürünler, dünya tarımında söz sahibi olabilecek sürdürülebilir tarım tekniklerinin bölgemizin vazgeçilmez unsurları arasında yer alması gerektiğine inanıyoruz. Bu bağlamda da bölgemizde ‘Tarım Zirvesi’ planlıyoruz. Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı ile birlikte bölge milletvekillerimizi ziyaretimizin ve görüş alışverişimizin ardından tarım paydaşlarının, çiftçilerimizin fikirleri ışığında ülke geneline hitap edecek bir zirve gerçekleştireceğiz” dedi.
STRATEJİK PERSONEL ÇALIŞMASI
Çukurova Bölgesi’nin kalkınmada öncelikli bölgeler arasında yer aldığına işaret eden Başkan Hüseyin Kış, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu ara personel, stratejik personel konusunun da çözüme kavuşması için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.
Meslek Liseleri’nin eğitim altyapılarının geliştirilmesiyle birlikte çocukların iş dünyasının ihtiyacı olan günümüz mesleklerine yönlendirilmesi gereğine işaret eden, Çukurova Bölgesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı ‘Uygulamalı Ustalık Eğitim Merkezi’ açılması için yetkililere çağrıda bulunan Başkan Hüseyin Kış, “Sektörel personel ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bu yönde adım atılması büyük önem taşıyor. Adana ve Mersin Valilerimizle, Milli Eğitim Müdürlerimizle gerekli istişareleri gerçekleştirip bu yönde kararlı bir adım atılması için çalışacağız” ifadelerini kullandı.
DEPREMLE YAŞAMAK PANELİ
Depremden büyük yara alan illerde yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü için de çalıştıklarını ifade eden Başkan Hüseyin Kış, vatandaşların ev alırken gözden kaçırdığı hususların ilgili makamlarca dikkate alınması gerektiğini söyledi. Başkan Kış, “Deprem yönetmeliğine uygun inşaatlardan taviz verilmemelidir. Depremlerde insanlarımızın ölümüne seyirci kalamayız. Konut ve işyeri yapımındaki gerekli kanun ve yönetmeliklerdeki boşluklar ivedilikle çözüme kavuşmalıdır. Bu doğrultuda “Bölgemizde Depremle Yaşamak” konulu bir de panel gerçekleştireceğiz. Bu panelimizin de yol gösterici olacağına inanıyoruz” dedi.
100. YIL GURURU
Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ADSİAD), Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) ve Adana Genç İş İnsanları Derneği’nin (ADANAGİAD) birlikte düzenleyeceği Cumhuriyetin 100. Yılı etkinliklerine de ÇUKUROVA SİFED ailesinin destek sunacağını kaydeden Başkan Hüseyin Kış, “100. Yılımızı onurla ve gururla kutlayacağız” diye konuştu.
GÜLCAN KIŞ DA DESTEK VERDİ
Toplantıya katılan ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış da bölgesel kalkınmanın birlikte hareket edilerek sağlanabileceğine vurgu yaptı.
Çukurova’nın sesinin mecliste daha çok ve daha gür çıkması için çalışacağını söyleyen Gülcan Kış, “Meclisin açıldığı günden itibaren Çukurova’nın öncelikli sorunlarının çözümü için mücadele ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarımda özellikle partimizin kurduğu ekonomi masasında, sivil toplum örgütlerinden gelen bir arkadaşınız olarak görev almaktan duyduğum gururla çalışmalarımı sürdüreceğim. Hatay’ın özel durumuyla birlikte bölgemizin kalkınması için hareket edeceğim” dedi.
“Sorumluluğumuz çok büyük. Bu sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz” diye konuşan Gülcan Kış,   “İnsani ve vicdani duygularımızla çalışmalar yürüteceğiz. Ayrıca deprem nedeniyle yoğun göç alan Adana ve Mersin’in özel teşvik bölgesi kapsamına alınması gerektiğine inanıyorum. Bu yönde de gerekli adımları atacağız” diye konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA