Mezitli’de Ulaş Yılmaz dönemi başladı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Mezitli’de Ulaş Yılmaz dönemi başladı

 

Mezitli’de Ulaş Yılmaz dönemi başladı

Yılmaz, “Kavgayı değil umudu örgütlemeliyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli Başkanlığı 6. Olağan kongresi yapıldı. Merkez Mahallesi Eva Palace adlı salonda gerçekleşen kongre; divan kurulunun seçilmesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başladı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajının okunmasının ardından partililer ve davetlilerin konuşmasıyla devam etti. Divan kurulu tarafından tek aday olarak seçime giren Ulaş Yılmaz’ın listesini okuduktan sonra delegeler tarafından oy verme işlemi gerçekleşti. 8-16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen delege seçimlerinde rakibine rekor fark atarak ‘Beyaz Liste’ ile seçim yarışına giren Ulaş Yılmaz, Mezitli İlçe Başkanı oldu.

Seçimler öncesi duygu ve düşüncelerini belirten bir konuşma yapan Ulaş Yılmaz, “Cumhuriyetimizin teminatı olan, kadın erkek eşitliğinin sigortası, ülkemizi kuran, her türlü zorluklara rağmen dimdik ayakta kalan, Cumhuriyet Halk Partisi ile tanışmam, çocukluk yıllarıma dayanır. Tabii ki CHP ile tanışmamın en büyük sebebi ve vesilesi; Gülnar Köseçobanlı da üç dönem belediye başkanlığı yapmış rahmetli babam Mehmet Yılmaz'dır. En büyük tutkusu partisi olan, biz çocuklarının yüreğine CHP sevgisinin tohumunu eken babamın anısına saygıyla konuşmamı sürdürmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin çocuğu olarak doğdum ve ömrümün her döneminde partim için çalıştım, çaba sarf ettim. Bu yolda yolumu açan babamı rahmetle anıyorum. Biliyorum neşemiz yok, keyfimiz yok değerli dostlar. Son seçimleri de kaybettik. Uzunca bir yıldır partimiz iktidar olamıyor. Özellikle de 22  yıldır ülkemizi yöneten, antidemokratik uygulamalarıyla yurttaşlarımızı bezdiren, yaşam alanlarına müdahale eden, demokratik haklarını kullanmak için sokağa çıkan gençlerimizi koruyamayan, kadın cinayetlerini önleyemeyen, ülkemize bir karabasan gibi çöken bir iktidarı, 2019 yılında olduğu gibi önümüzdeki yerel  seçimlerde bir kez daha yenilgiye uğratacağız.

İşte tam da bu noktada bizler Mezitli'de, ülkemizin ve partimizin içinde bulunduğu bu gidişe bir dur demek,  kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha etkin kılmak için onurlu ve bir o kadar da zor bir yola çıktık. Partimizin köklü ve onurlu geçmişinden aldığımız güç ile, ’geçmişi olmayanın geleceği olmaz’ şiarıyla, çıkmış olduğumuz bu yolda bin bir türlü zorluğun olduğunun farkındayız. Bizler bu bildiklerimizin yanında, Mustafa Kemal Atatürk’ün ezbere bildiğimiz Gençliğe Hitabesi ve Bursa nutkunu da içselleştirmiş bir nesiliz.

Ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü koşullarda hep gençliğe görev gösteren o büyük eseri ‘Nutku’ dahi gençliğe hitabe ile bitiren ‘bütün umudum gençliktedir’ diyen, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürüyen, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin genç ve dinamik neferleri olarak diyoruz ki; bizler de bu demokratik yarışta tüm gücümüz ile var olacak ve gençliği parti içindeki hak ettiği yerlere ulaştıracağız. Tabii ki bu zamana kadar bize yol göstermiş, örnek olmuş siyasi önderlerimizin fikirlerinden faydalandık ve faydalanmayı sürdüreceğiz. Çıkmış olduğumuz bu yolda, bize desteklerini esirgemeyen, burada olan veya olamayan tüm parti büyüklerimize teşekkürü bir borç bilirim.

Cumhuriyetimizin teminatı olan, kadın erkek eşitliğinin sigortası, ülkemizi kuran, her türlü zorluklara rağmen dimdik ayakta kalan, Cumhuriyet Halk Partisi ile tanışmam, çocukluk yıllarıma dayanır. Tabii ki CHP ile tanışmamın en büyük sebebi ve vesilesi; Gülnar Köseçobanlı da üç dönem belediye başkanlığı yapmış rahmetli babam Mehmet Yılmaz'dır.

En büyük tutkusu partisi olan, biz çocuklarının yüreğine CHP sevgisinin tohumunu eken babamın anısına saygıyla konuşmamı sürdürmek istiyorum. 

Değerli dostlar Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin çocuğu olarak doğdum ve ömrümün her döneminde partim için çalıştım, çaba sarf ettim. Bu yolda yolumu açan babamı rahmetle anıyorum.

 

Biliyorum neşemiz yok, keyfimiz yok değerli dostlar. Son seçimleri de kaybettik. Uzunca bir yıldır partimiz iktidar olamıyor. Özellikle de 22  yıldır ülkemizi yöneten, antidemokratik uygulamalarıyla yurttaşlarımızı bezdiren, yaşam alanlarına müdahale eden, demokratik haklarını kullanmak için sokağa çıkan gençlerimizi koruyamayan, kadın cinayetlerini önleyemeyen, ülkemize bir karabasan gibi çöken bir iktidarı, 2019 yılında olduğu gibi önümüzdeki yerel  seçimlerde bir kez daha yenilgiye uğratacağız.

İşte tam da bu noktada bizler Mezitli'de, ülkemizin ve partimizin içinde bulunduğu bu gidişe bir dur demek,  kadınlarımızı ve gençlerimizi siyasette daha etkin kılmak için onurlu ve bir o kadar da zor bir yola çıktık. Partimizin köklü ve onurlu geçmişinden aldığımız güç ile, ’geçmişi olmayanın geleceği olmaz’ şiarıyla, çıkmış olduğumuz bu yolda bin bir türlü zorluğun olduğunun farkındayız. Bizler bu bildiklerimizin yanında, Mustafa Kemal Atatürk’ün ezbere bildiğimiz Gençliğe Hitabesi ve Bursa nutkunu da içselleştirmiş bir nesiliz.

Ülkenin içinde bulunduğu olağanüstü koşullarda hep gençliğe görev gösteren o büyük eseri ‘Nutku’ dahi gençliğe hitabe ile bitiren ‘bütün umudum gençliktedir’ diyen, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürüyen, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin genç ve dinamik neferleri olarak diyoruz ki; bizler de bu demokratik yarışta tüm gücümüz ile var olacak ve gençliği parti içindeki hak ettiği yerlere ulaştıracağız. Tabii ki bu zamana kadar bize yol göstermiş, örnek olmuş siyasi önderlerimizin fikirlerinden faydalandık ve faydalanmayı sürdüreceğiz. Çıkmış olduğumuz bu yolda, bize desteklerini esirgemeyen, burada olan veya olamayan tüm parti büyüklerimize teşekkürü bir borç bilirim” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA