BAŞKAN SEÇER, CHP YENİŞEHİR VE MEZİTLİ İLÇE KONGRESİ’NE KATILDI | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
BAŞKAN SEÇER, CHP YENİŞEHİR VE MEZİTLİ İLÇE KONGRESİ’NE KATILDI

 

BAŞKAN SEÇER, CHP YENİŞEHİR VE MEZİTLİ İLÇE KONGRESİ’NE KATILDI

“GELECEK GÜNLER BUGÜNLERDEN DAHA GÜZEL OLACAK”

Başkan Vahap Seçer, CHP Yenişehir ve Mezitli Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı.

Siyasetin akıl, emek ve strateji işi olduğunu belirten Başkan Seçer, “Siyaset kurumu da bütün bu değerleri, ilkeleri bünyesinde barındıran onurlu insanların mücadele ettiği kurumlardır. Onun adı da başta CHP’dir. Böyle bir kurumun üyesi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Yerel seçimlerde birlik beraberlik içerisinde çalışılarak başarılı sonuçlar elde edileceğine inandığını dile getiren Başkan Seçer, “Birlik beraberlik içerisinde olursak çok büyük farkla Büyükşehirde kazanılır, ilçe belediye başkanlarımıza yeni belediye başkanları da ekleriz. Belediyeler, yerel yönetimler siyasette en etkili kurumlardır. Halka en yakın kurumlardır” diye konuştu.

Toplum gülen siyasetçileri özlediğini; CHP’lilerinde, birleştiren, bütünleştiren, emek, çaba eden, halkta karşılığı olan siyasetçileri özlediğini vurgulayan Seçer, “Bunu vermek zorundayız. Bizim ruhumuz, dünya görüşümüz, ilkelerimiz, prensiplerimiz yenilmedi. Biz ilke ve prensiplerimizin ardından sımsıkı gidiyoruz” ifadelerini kullandı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yenişehir ve Mezitli İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi'ne katıldı.

Kongrelere, Başkan Seçer’in yanı sıra Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Parti Meclisi Üyesi Emre Yılmaz, Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer, Hasan Ufuk Çakır, Adana Milletvekili Orhan Sümer, Konya Milletvekili Barış Bektaş Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, İl Başkanı Koral Ömür, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

“CHP üyesi olmaktan gurur duyuyorum”

İlk olarak Yenişehir İlçe Örgütü’nün Garden Club’da gerçekleştirilen kongresine katılan Başkan Seçer, burada yaptığı konuşmada siyasetin akıl, emek ve strateji işi olduğunu belirterek “Çalışacaksın, üreteceksin, uyumayacaksın, kapsayıcı ve adaletli olacaksın. Her şeyden önemlisi insanları seveceksin. Siyaset böyle bir alandır. Siyaset kurumu da bütün bu değerleri, ilkeleri bünyesinde barındıran onurlu insanların mücadele ettiği kurumlardır. Onun adı da başta CHP’dir.  Böyle bir kurumun üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Kurumumuz güçlü, Atatürkümüz var. Bizim için en büyük güç kaynağı. Bizim enerji kaynağımız Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk” dedi.

“Mücadele arkadaşlığı, kol kola omuz omuza olmaktır”

Gerçekleştirilecek kongre sonrasında katılan tüm CHP’lilerin salondan kol kola omuz omuza çıkacağına inandığını söyleyen Seçer, “Mücadele anlayışı budur. Mücadele arkadaşlığı birbirinin enerjisini yitirmek değil, rakiplerinle mücadele etmektir. Mücadele arkadaşlığı ülkeyi kaosa götüren, ülkeyi yangın yerine çeviren siyasi kurumla ve aktörlerle mücadele etmektir. Mücadele arkadaşlığı, kol kola omuz omuza olmaktır” diye konuştu. 

“Belediyeler, yerel yönetimler siyasette en etkili kurumlardır”

Yerel seçimlerde birlik beraberlik içerisinde çalışılarak başarılı sonuçlar elde edileceğine inandığını dile getiren Başkan Seçer, “Birlik beraberlik içerisinde olursak çok büyük farkla Büyükşehirde kazanılır, ilçe belediye başkanlarımıza yeni belediye başkanları ekleriz. Yürüyeceğiz, başaracağız, biz buradayız, güçlüyüz. Yerel yönetimler, belediye başkanlarınız önemlidir. Belediyeler, yerel yönetimler siyasette en etkili kurumlardır. Halka en yakın kurumlardır. Halkın hastasını, acısını, mutluluğunu, ihtiyacını bilir. Bu fırsatı kaçıramayız, retorikte bırakamayız” şeklinde konuştu.

“Yenişehir değerli, bütün geçiş yolları burada”

Yenişehir’in coğrafi ve stratejik olarak Mersin’in kalbi olduğunu söyleyen Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak ilçeye çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini aktardı. Seçer, “Yenişenir 13 ilçemiz içinde yüzölçümü olarak en küçük olanı. 144 kilometrekare, Mersin’in toplam yüzölçümü ise 16 bin kilometrekare. Yenişehir’in yüzölçümü Mersin’in toplam yüzölçümünün yüzde 1’i. Büyükşehir Belediyesi ise 1 milyon 600 bin ton asfaltın 342 bin tonu buraya kullanmış. Yani yüzde 21’ini. Bu devasa bir bütçe. Yenişehir değerli, bütün geçiş yolları burada. Bütün ilçeleri doğu ilçelerine bağlıyor. Biz onun için Yenişehir’i önemsiyoruz. Muazzam yollarımız var. Yapanın, emek edenin, bütçe yapanın, para harcayanın ellerine sağlık” dedi.

“Biz ilke ve prensiplerimizin ardından sımsıkı gidiyoruz”

2002 yılından sonra Türkiye'de siyasi hava değiştiğini ve hep bağıran, suratı asık, hakaret eden, ötekileştiren bir siyaset anlayışının hüküm sürmeye başladığına dikkat çeken Seçer, “Toplum gülen siyasetçileri özledi. CHP’liler, birleştiren, bütünleştiren, emek, çaba eden, halkta karşılığı olan siyasetçileri özledi. Bunu vermek zorundayız. Bizim ruhumuz, dünya görüşümüz, ilkelerimiz, prensiplerimiz yenilmedi. Biz ilke ve prensiplerimizin ardından sımsıkı gidiyoruz. Ulusal kurtuluş mücadelesinin kurduğu bu parti kolay kolay yıkılmaz. Umutsuzluğu kapısından içeri sokmaz” ifadelerini kullandı.

“Gelecek günler bugünlerden daha güzel olacak”

Partililerin belediye başkanları ve milletvekillerini övmeleri gerektiğini söyleyen Seçer, “Hırsımızın esiri olmayalım. Hırsımız, aklımızdan öne geçtiği noktada hepimiz yanlış yaparız. Kendimize, partimize ve ülkemize kötülük yaparız. Sizden bunu istiyorum. Ben hepinizi seviyorum, hepinizi sayıyorum. Ben gerçekten partisi için çalışan, CHP ilkelerini taşıyan, sokakta gördüğü büyüğüne sevgili, saygılı, küçüğüne sevgili, saygılı olan, partimiz için örnek insan sıfatı taşıyan, muteber insan olan, partimize değer katan CHP’lileri çok seviyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da azimle, kararlılıkla çalışmalara devam edeceğiz. Ben gelecek günlerden umutluyum. Gelecek günler bugünlerden daha güzel olacak” diye konuştu.

Daha sonra CHP Mezitli İlçe Başkanlığı’nın Olağan Kongresi’nin yapıldığı Eva Palace’a geçen Başkan Seçer, burada da partililerin sevgi gösterileri ile karşılandı.

Başkan Vahap Seçer, Divan Başkanlığı’nı CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş’ın yaptığı Mezitli İlçe Kongresi’nde de birlik ve beraberlik içerisinde çalışmanın önemine değindi. Seçer, “Gerçekten, özüyle sözüyle çalışan, didinen ,her şeye rağmen, ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ diyen, oyunu partime veren, partisini destekleyen, kötü giden durumda adabı muaşeret içerisinde eleştiri  yapan, gidip dört duvar arasında yetkililerle bunu paylaşıp ‘Bunun tedbirini alın’ diyen partili, benim için doğru partilidir. Siyasi ahlak, parti terbiyesi açısından erdemli bir insandır ve ben onun karşısında saygı duyarım. Benim görevim herkesi kucaklamak, sizlerin görevi de bana, yol arkadaşınıza yardımcı olmak, varsa hatalarımızı düzeltmek, başarılarımızı övmek” dedi.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA