BÜYÜKŞEHİR’İN DÜZENLEDİĞİ 2. TARSUS İNCİR ŞENLİĞİ TARSUSLU ÜRETİCİLERE UMUT OLDU | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
BÜYÜKŞEHİR’İN DÜZENLEDİĞİ 2. TARSUS İNCİR ŞENLİĞİ TARSUSLU ÜRETİCİLERE UMUT OLDU

 

BÜYÜKŞEHİR’İN DÜZENLEDİĞİ 2. TARSUS İNCİR ŞENLİĞİ TARSUSLU ÜRETİCİLERE UMUT OLDU

“ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN İHRACAT LAZIM”

“VATANDAŞ, BELEDİYE HİZMETLERİNİ GETİRENE OY VERİR”

Başkan Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. İncir Şenliği'ne katıldı.

Mersin’in her noktasına her mahallesine eşit hizmet götürdüklerini söyleyen Seçer, “Bu kenti hep beraber yöneteceğiz. Hep beraber kalkınacağız. Hep beraber mutlu olacağız. Biz biriz, beraberiz, kardeşiz, herkesi kucaklıyoruz. Ayrımız gayrımız yok. Bu ülke bizim. Başka bir Türkiye, başka bir Mersin, başka bir Tarsus yok” dedi.

Verilen incir fidanı desteklerinin ürünlerini almaya başladıklarını ifade eden Seçer, “20 mahallemize 12 bin 800 incir fidanı desteği verdik. Meyvelerini vermeye başladı. Hoşuma giden bir tarafı var; direkt ihracata gidebiliyor olmaları. Ülke ekonomisi için ihracat lazım. Sen bana ben sana ülke büyümez, ülke üretecek. Ülke böyle kalkınır” diye konuştu.

4.5 yıldır memlekete faydalı olmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Seçer, “Memleketimize bir faydamız olsun. Bunun için yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Tarımı çok önemsiyoruz. Anamur’dan buraya kadar, Çamlıyayla’dan Mut’a kadar herkes biliyor; ‘Vahap Başkan çiftçidir, bu işi bilir, çiftçinin derdini bilir’ ifadelerine yer verdi.

Belediye seçimlerinin yaklaştığını kaydeden Başkan Seçer, vatandaşların hizmete göre değerlendirme yaptığını ifade ederek, “Vatandaş, hizmet yapana oy verecek. Vatandaş her şeyi görüyor. Vatandaş, belediye hizmetlerini getirene oy verir” dedi. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. İncir Şenliği'ne katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hem Tarsus’a has ürünleri tanıtmak hem de Tarsus’un zenginliğini artırmak için bu yıl ikincisini düzenlendiği İncir Şenliği, üreticilere ve katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen organizasyonda, üreticiler ürünlerini tanıtma fırsatı bulurken, katılımcılar da Tarsus’a ait zenginliklerin tadını çıkarttı.

Tarsus ilçesine bağlı Kadelli Mahallesi’nde düzenlenen 2. İncir Şenliği’nde gün boyu süren Köy Bizim Şenlik Bizim, çocuklara oyun ve yüz boyama gibi birbirinden farklı etkinlikler ve ikramlar, şenliğe katılan aileler ve çocuklarına eğlence dolu bir gün yaşattı. Şenlikte stant kuran üretici kadınlar da Büyükşehir sayesinde ürünleri tanıtma ve gelir elde etme imkanı bulurken, katılımcılar ise sevdiklerine hediyeler alma fırsatı yakaladı.

Gerçekleştirilen şenliğe Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer'in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

Şenliğe katılan Başkan Seçer ve Meral Seçer, stantları tek tek gezerek üreticilerle bir araya geldi ve stantlardan alışveriş yapan vatandaşlarla sohbet etti. Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisi ile başlayan şenlik, konuşmalar ile devam etti.

Etkinliğin Tarsus ve Mersin merkeze göre daha serin havada yapılmasının ayrı bir keyif verdiğini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Vahap Seçer, herkesin her zaman mutlu ve huzurlu olmasını istediğini söyledi.

“Bir teşekkürünüz, bir hayır duanız tüm dünya malına bedeldir”

Kendisinin, görevini layığı ile yerine getirmenin verdiği huzur ve mutluluk ile geceleri hemen uyuyan bir yapıya sahip olduğunu belirten Seçer, “Allah çoluğumuzun, çocuğumuzun kursağından, tüyü bitmemiş yetimin hakkını geçirmeyi nasip etmesin. Hele hele siyasetçiler için. Görevimi yapmanın huzuru ile yaşıyorum. Bu koltukların, babamızın koltuğu olmadığı, halkın koltuğu olduğu bilinci ile bu görevi yaptığımız için sabah da erken kalkıyoruz. Enerjimiz yüksek, omuzlarımızda sorumluluk var ve işimizi zevkle yapıyoruz. Bize bir teşekkürünüz, bir hayır duanız tüm dünya malına bedeldir. Bunun için görev yapıyoruz” dedi.

“İncir deyip geçmeyin. Bütün dinlerin tarihinde incir vardır”

İncirin bölge halkı için önemli bir ürün olduğunu dile getiren Seçer, “İncir bu bölgenin önemli bir ürünü. İncir deyip geçmeyin. Bütün dinlerin tarihinde incir vardır. Cennet meyvesidir. Kutsal bir meyve gibi. Bu bölgenin muazzam havasından, suyundan, toprağından kaliteli incir üretimi var. Burada ilk seçildiğim dönemlerde bir etkinlik yaptık. Sonrasında araştırdık ve bu bölgeye en uygun çeşidi bulup 2020 yılında 20 mahallemize toplam 12 bin 810 adet incir fidanı desteği verdik” ifadelerini kullandı.

“20 mahallemize 12 bin 800 incir fidanı desteği verdik”

Verilen incir fidanı desteklerinin ürünlerini almaya başladıklarını ifade eden Seçer, “20 mahallemize 12 bin 800 incir fidanı desteği verdik. Şimdi bu yediğimiz dörtler siyah inciri o fidanların ürünü. Meyvelerini vermeye başladı. Hoşuma giden bir tarafı var; zaten muhtarımız da fiyatların yüksekliğinden, memnuniyetten bahsetti; direkt ihracata gidebiliyor olmaları. Ülke ekonomisi için ihracat lazım. Sen bana ben sana ülke büyümez, ülke üretecek, ürettiğini gemilere, tırlara, kargo uçaklarına yükleyecek yurtdışına gidecek. Dolar, Euro gelecek. Ülke böyle kalkınır. İnşaat yapmakla, para basmakla, darphaneyi çalıştırmakla, bol parayla ülke kalkınmaz. Üreteceksin. Tarımı, sanayiyi istihdamı sağlayan tüm sektörleri önceleyeceksin. Turizmi önceleyeceksin; turist gelecek. Sanayi, teknoloji ürünü gidecek, para gelecek. Mühendisin, teknisyenin, atölyede usta, fabrikada işçi çalışacak. Burada çiftçi çalışacak, tarım işçisi çalışacak. Herkes çalışacak. Terleyecek, mutlu olacak. Çünkü ekonomisi iyi olacak, huzurlu olacak” dedi.

8 yıl muhalefet milletvekilliği yaptığını söyleyen Seçer, “4.5 yıldır belediye başkanıyım. Yani sorumluluğum var, yetkim var, imkanım var, hizmet yapıyorum. Dedim ki asıl siyaset bu alanmış; yani bir fidanı dikip yetiştirmek, onun suyunu, gübresini vermek, köyün yolunu yapmak, hastanın acısını dindirmek, yoksulun karnına sıcak yemek göndermek; bunlar. Yönetici bunları yapacak. Üretim yapacak. Oy uğruna kavga et, sabahtan akşama kadar sen bana ben sana ağzımıza geleni söyleyelim. Hiçbir faydası yok” diye konuştu.

“Vahap Başkan çiftçidir, çiftçinin derdini bilir”

4.5 yıldır memlekete faydalı olmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Seçer, “Memleketimize bir faydamız olsun. Bunun için yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Tarımı çok önemsiyoruz. Anamur’dan buraya kadar, Çamlıyayla’dan Mut’a kadar herkes biliyor; ‘Vahap Başkan çiftçidir, ziraatçıdır bu işi bilir, çiftçinin derdini bilir. Sulama için sulama borusu ihtiyacının farkındadır. İncir fidanın ihtiyacının zeytin fidanı ihtiyacının, çiçek fidesinin farkındadır. Bunları bize destek olarak verir’ ifadelerine yer verdi. Koyun ve keçi işiyle uğraşan ailelere küçükbaş hayvan desteği verdiklerini hatırlatan Seçer, “Bu bölge Yörüktür. Bunlar keçi işi yapar, keçicilikle, koyunculukla beslenir. Çocuklarının rızkını götürür.  ‘Vahap Başkan bunları bize dağıtır, yem desteği verir, ilaç desteği verir’. Bunu biliyor ve yaptı Vahap Başkanları. 4.5 yıldır yaptı. Kaldığı sürece de tarıma desteğe devam edecek. Tarıma; yasak savmak için destek yapmadık” diye belirtti.

Başkan Seçer, üreticilerin su sıkıntısı yaşadığını ve sulama borusu istediğini aktararak, “Özellikle yüksek arazilere su motopompla basılır. Onun içinde sulama borusu lazım. 100 kilometre dağıttık. Bunlar bir belediye bünyesinde yapılan çok önemli desteklerdir. Çünkü çok önemli bütçeler hazırlıyoruz, bütçeler ayırıyoruz. Bunu yapmaya devam edeceğiz” diye belirtti.

“Kooperatifleşin, bir araya gelin”

Başkan Seçer, incir üreticilerine kooperatifleşmeleri yönünde tavsiyede bulunarak, şunları söyledi:

“Üretim güzel, ürünü de kaliteli yetiştiriyorsunuz. Daha iyi pazar bulmak, daha yüksek fiyata ürünlerinizi satmak için mutlaka bir araya gelin. Kooperatif diye bir kavram var, bir kuruluş, bir kurum var. Kooperatifleşin, bir araya gelin. Bunların üretimini tek kalemden, üretim için bütün girdileri daha ucuza sağlarsınız. Bir yerden bunların pazarlamasını yaparsınız, daha yüksek fiyatlara pazarlarsınız, maliyetleriniz düşük olur, daha teknik üretimler yaparsınız. Bunu başkanınız olarak size öneriyorum. Her türlü desteği vermeye de açık olduğumu ifade etmek istiyorum.”

“Vatandaş, belediye hizmetlerini getirene oy verir”

Belediye seçimlerinin yaklaştığını kaydeden Başkan Seçer, vatandaşların hizmete göre değerlendirme yaptığını ifade ederek, “Vatandaş, hizmet yapana oy verecek. Vatandaş her şeyi görüyor. Vatandaş, belediye hizmetlerini getirene oy verir. ‘Ben Ak Partiliyim ama Allah var Cumhuriyet Halk Partili Belediye başkanından da memnunum. Yolumu yapıyor, suyumu getiriyor’ der” dedi.

“Bu kenti hep beraber yöneteceğiz. Hep beraber kalkınacağız”

Mersin’in her noktasına her mahallesine eşit hizmet götürdüklerini sözlerine ekleyen Seçer, konuşmasını şu cümlelerle bitirdi: “Bu kenti hep beraber yöneteceğiz. Hep beraber kalkınacağız. Hep beraber mutlu olacağız. Biz biriz, biz beraberiz, biz kardeşiz, biz herkesi kucaklıyoruz. Ayrımız gayrımız yok. Ayrıştırıcı sözlere kanmayın. Birbirinizi sevin, sayın. Bu ülke bizim. Başka bir Türkiye, başka bir Mersin, başka bir Tarsus yok. Başkanınız olarak sizden bunu istiyorum.”

Kış: “Tarsusumuzun ovalarından yağ, dağlarından bal akıyor”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Tarsuslular ile bir arada olmaktan büyük onur duyduğunu belirterek “Tarsus Türkiye'nin en bereketli toprakları üzerinde kurulmuş bir şehirdir. Tarsus'un çalışkan halkı bu bereketli toprakları emekle, azimle ve kanaat ile milli servete ve aynı zamanda kazanca çeviriyorlar. Tarsuslular olarak çok şanslısınız. Çünkü Allah bu bölgeyi yeryüzü sofrası gibi 1001 nimetle donatmış. Biliyorsunuz kutsal kitaplarda buğdayın, zeytinin, üzümün ve incirin adı geçer. Bu ürünleri yetiştiren yerler kadim ve zengin bir kültüre sahip yerlerdir. Tarsus'ta bu saydıklarımızın her biri ayrı ayrı ve en güzeli yetişmektedir. Şöyle bir tanımlama vardır ovalarından yağ dağlarından bal akan şehir diye. İşte Tarsus’umuz da tam böyle ovasından yağ dağlarından bal akıyor” diye konuştu.

Kurt: “Başkanımızın göreve geldiğinden beri desteği artarak devam etmekte”

Kadelli Mahalle Muhtarı Bedrettin Kurt ise Başkan Vahap Seçer öncülüğünde 2020 yılında dağıtılan incir fidanlarından ürün toplanmaya başlandığını belirterek “İncir fidanlarımız ürün vermeye başlamıştır. Bu ürünlerle halkımız, çiftçimiz gayet mutludur. Üreticiler 1 ağaçtan 50 kiloya kadar yemiş toplayabiliyor. Başkanımızın tarımın içinden geliyor olması nedeni ile göreve geldiğinden beri desteği artarak devam etmekte. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Çopur: “Bu tür desteklerle çiftçi kadınların emeği ekonomiye kazandırılacaktır”

Sema Çopur isimli incir üreticisi kadın ise, işini çok severek yaptığını belirterek, “İncirin tanıtılması, verilen emeğin, dökülen alın terinin karşılık bulması biz üreticiler açısından çok kıymetli. Yetiştiriciliğini yaptığımı incirin bu şenlik sayesinde tanıtılmasına katkı sağladığı için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Biz üretici kadınları geldiği günden beri her alanda ve her zaman destekleyen Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bu tür desteklerle çiftçi kadınların emeği ekonomiye kazandırılacaktır. Güçlenen kadın aileyi, güçlenen ailede toplumu yüceltecektir. Başta kendi annem olmak üzere eli toprak kokan, çalışan tüm kadınları sevgi ile selamlıyorum. Hasadımız bol ürünlerimizi bereketli olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Seçer, İncir Yetiştiriciliği ile İncirli Lezzetler yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Şenlik, Mersinli İsmail'in sahne alarak katılımcılara konser vermesiyle sona erdi.

Üreticiler ürünlerini satma, katılımcılar da unutulmaz bir gün yaşama fırsatı buldu

Pirömerli Mahallesi’nden Lavanta Üreticisi Abdullah Ateş, şenlikte ürünlerini satma imkanı bulduğunu belirterek, “Şenlikler önemli. İnsanlar kaynaşıyor. Ürünlerimizi satma fırsatı buluyoruz. Vatandaş için de ek gelir oluyor” dedi. Kızılçukur Mahalle Muhtarı Erdal Gök ise, “Güzel bir etkinlik oldu. Halkımıza incir fidesi vererek destek oluyor başkanımız. Onlar da üretiyor, satıp geçimlerini sağlıyorlar. Şenliğe katılım da gayet güzel oldu” diye konuştu.

Üretici Beytullah Beker de, Büyükşehir Belediyesi sayesinde ürünlerini tanıtabildiklerini ve gelir elde ettiklerini söyleyerek, “Büyükşehir sayesinde çeşitli stant ve etkinliklerde yer alıyoruz. Kaktüs ve eşimin değerlendirdiği takı işleri ile uğraşıyoruz. Şenlik çok güzel. Belediyenin çeşitli kolları burada belirgin bir şekilde aktif. Bu da hoşumuza gitti. Bütün detaylar düşünülmüş. Bizim için büyük bir fırsat. Herkese ulaşabiliyoruz, herkes de bize ulaşabiliyor” ifadelerini kullandı. Vatandaşlardan Arzu Demir ise, “Şenliğe Tece’den katıldım. Organizasyon da çok güzeldi. Mezitli’den bizi aldı otobüsler buraya kadar getirdi. Çok güzel bir atmosfer vardı. Zaten ben genel anlamda belediyemizin yaptığı çoğu hizmetten çok memnunum. Çok güzel katkıları oluyor incir alıp yedik burada. Tarsus inciri çok lezzetliydi. Bu tarz etkinliklerden bizim de faydalanmış olmamız çok mutluluk verici” diye konuştu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA