Çin heyetinden MTOSB’ye ziyaret | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Çin heyetinden MTOSB’ye ziyaret

 

Çin heyetinden MTOSB’ye ziyaret

Çin’in Xining şehrinden Mersin’e gelen heyet MTOSB’yi ziyaret ederek MTOSB Başkanı Sabri Tekli’den bölgenin faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Gerçekleştirilen toplantıya MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Çin Halk Cumhuriyeti Xining Belediye Meclisi Başkanı Duan Fada, Belediye Meclisi Genel Sekreteri Guo Tongjun, Xining Dışişleri Ofisi Genel Müdürü Xiao Hong, Xining Dışişleri Ticaret Bürosu Genel Müdürü Chen Xiaoping ve MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz katıldı.

Bölgenin genel faaliyetleri hakkında Xining heyetine bilgiler veren MTOSB Başkanı Sabri Tekli, “Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgemiz, çöp alandan sanayi alanına dönüştürülmüş bir alandır. Mersin bir turizm, tarım ve lojistik kenti olduğu için bu alanlara zarar vermemek adına organize sanayi bölgelerini dağlık kesimlere yapıyoruz. Çevreye karşı oldukça duyarlıyız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde 400 OSB arasından En İyi Çevreci OSB’ler arasında üçüncülük ödülü aldık.

MTOSB her geçen gün güç kazanan bir bölge haline geldi. Şuanda İSO ilk 500 sıralamasına giren 10 firmamız var. Bölgemiz içerisinde faaliyetlerini sürdüren sanayicilerimizin yüzde 90’ı ihracat yapıyor. Firmaların çalışma ruhsatları bizim tarafımızdan veriliyor. Bölge yaratırken verdiğimiz sanayi parsellerini altyapı, doğalgaz, elektrik, su, kanalizasyon yağmur suyu boru hatları ile birlikte teslim ediyoruz” dedi.

“YABANCI YATIRIMCILARI ÖNEMSİYORUZ”

Yabancı yatırımcıların MTOSB için önemli olduğunu söyleyen Başkan Tekli, Çin’in teknoloji altyapısından öğreneceğimiz çok şey var dedi. Tekli, Xining heyetine MTOSB’ye yatırım çağrısı da yaparak “Çin’in teknolojisi ve bu teknolojinin üretim hızını aynı zamanda pazarlama stratejisini hayranlıkla takip ediyoruz. Bu noktada Çin, dünyanın en önemli ülkelerinden birisidir. Çin’in özellikle otomotiv alanında MTOSB’ye yatırım yapmasını isteriz. Çin’in bölgemize yapacağı her yatırımda onların en büyük destekçisi olarak yanlarında olmaktan mutlu oluruz. Çin’in vizyonu ve teknoloji altyapısından öğreneceğimiz çok şey var. Bu noktada bölgemize kazandırılan yabancı yatırımcıların her biri bizim için çok önemlidir” dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti Xining Belediye Meclisi Başkanı Duan Fada ise orman alanı içerisinde bir organize sanayi bölgesi gördükleri için çok şaşırdıklarını belirterek, ‘Yeşil bir OSB bizleri şaşırttı. Bu sizlerin ne kadar çevreci olduğunuzun bir göstergesi. Karşılıklı ilişkileri kuvvetlendirmek adına buradayız. Umarım önümüzdeki dönemlerde ilişkilerimiz daha da kuvvetlenir’ dedi. Fada daha sonra MTOSB’nin işleyişi ile ilgili sorular sordu.

Toplantı Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi’nin incelenmesi ile son buldu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA