BAÞKAN SEÇER, CHP AKDENÝZ ÝLÇE KONGRESÝ’NE KATILDI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDýK GÜVENLIÐI EÐITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
BAÞKAN SEÇER, CHP AKDENÝZ ÝLÇE KONGRESÝ’NE KATILDI

 

BAÞKAN SEÇER, CHP AKDENÝZ ÝLÇE KONGRESÝ’NE KATILDI

“CHP BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYESÝNÝ TARÝHÝ BÝR FARKLA KAZANACAK”

“BÝZÝM ÝÞÝMÝZ ÝHTÝYAÇ SAHÝBÝ VATANDAÞLARA GÝTMEKTÝR”

Baþkan Vahap Seçer, CHP Akdeniz Olaðan Ýlçe Kongresi'ne katýldý.

Büyükþehir’in halka dokunmak ve halka hizmet etmek için durmadan çalýþtýðýný belirten Seçer, “Eðer vatandaþýnýz karnýný doyuramýyor, ucuz ekmeðini saðlayamýyorsanýz, hastaysa bakýmýný çok daha önemlisi çocuklarýnýn eðitimine katký yapmýyorsanýz, siz iyi bir belediye baþkaný deðilsiniz. Akdeniz'i bilmeyen tanýmayan, belediye baþkanlarý tarafýndan Akdeniz yönetilemez” ifadelerini kullandý.

Büyükþehir olarak Akdeniz’e büyük önem gösterdiklerini vurgulayan Seçer, özellikle gelir seviyesi düþük bölgelerde eðitim hizmetlerine aðýrlýk verdiklerini aktararak, “Turgutreis, Özgürlük, Kazanlý ve Çilek Mahallesi geliri düþük yurttaþlarýn olduðu yerler. Buralarda dershane açtýk, okuma salonlarý açtýk. Yedi bine yakýn öðrencimiz var. CHP’li bir belediye bunlarý dört yýllýk kýsa bir süre içerisinde baþardý” diye konuþtu.

Yerel seçimlerde CHP’nin Büyükþehir Belediyesini tarihi bir farkla kazanacaðýný vurgulayan Seçer,  “CHP 13 ilçede iddia ortaya koyacak ve çoðunluðunu da kazanacak. Bu iddiayý ortaya koyuyorum. Güneþ balçýkla sývanmaz. Biz güçlüyüz, baþarýlý günler bizi bekliyor” dedi.

Mersin Büyükþehir Belediyesi Baþkaný Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akdeniz Ýlçe Baþkanlýðý Olaðan Kongresi'ne katýldý.

Kongreye, Baþkan Seçer'in yaný sýra CHP Grup Baþkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Baþarýr, Mersin Milletvekilleri Gülcan Kýþ, Talat Dinçer, Hasan Ufuk Çakýr, PM Üyesi Emre Yýlmaz, Gençlik Kollarý Genel Baþkan Yardýmcýsý Ýzzet Kýrýlmaz, Ýl Baþkaný Koral Ömür, il ve ilçe yöneticileri ile partililer katýldý.

Yapýlan seçimler neticesinde toplumun CHP’li vekillere ‘muhalefet yapmak’ görevini verdiðini söyleyen Baþkan Seçer “Elbette arzumuz iktidar olmaktý. Bakanlýklarda söz sahibi olup, Mersinimize merkezi iktidar olanaklarýnýn artmasýný saðlamayý ortaya koyabilmeyi amaçlýyorduk. Onlar da olacak hiç merak etmeyin, her þey deðiþecek. Sabýrla her þeyi mutlaka yoluna koyacaðýz. Çalýþanlar mutlaka kazanýr. Þu anda Mersinde olduðu gibi” dedi.

“Cumhuriyeti kuran bir parti 100 yýllar boyu unutulmaz, biz de unutturmayacaðýz”

Kendisinin milletvekillerinden farklý olarak hizmet sunmak üzere vatandaþýn oyunu aldýðýný hatýrlatan Seçer, “Ben Büyükþehir Belediye baþkanýyým. Ben muhalefet etmek için oy almadým. Lokomotifimiz Cumhuriyet Halk Partisi. Yoksa kim bilir Vahap Seçer’i. Siyaset öyle bir alandýr ki þöhret gibi. Her gün konuþulursunuz, bir gün oradan aþaðý indiðiniz zaman daha kimse sizi konuþmaz, hemen unutulursunuz. Ama kurumlar böyle deðildir. Savaþ yapan, devrim yapan, yeni bir düzen kuran, cumhuriyeti kuran bir parti kimse tarafýndan 100 yýllar boyu unutulmaz, biz de unutturmayacaðýz. Esas olan partidir. Ben partimden geçinenin, partimin kimliðiyle koltuk peþinde koþanýn deðil, partime yarar saðlayanýn önünde önümü iliklerim. Sokakta giderken, bürosunda, fabrikada, tarlada çalýþýrken, esnaflýk yaparken ‘Bu adam muteberadam, çalýþkandýr, dürüsttür, Halk partili’ dedirten adama saygý duyarým” diye konuþtu.

“Bu kaleyi sizlerin ve bizim dik duruþumuz sayesinde kimseye kaptýrmayýz” 

Görevde olduðu 4,5 yýllýk süre içerisinde gerçekleþtirdiði hizmetleri, partili yoldaþlarý ile birlikte yaptýklarýnýn altýný çizen Seçer, “Esas olan CHP. Hepimiz o sýcak yuvanýn içerisinde kendimizi güvencede hissediyoruz. ‘Haksýzlýk karþýsýnda susan dilsiz þeytandýr’ diyorum. Haddimi bilerek hakkýmý savunuyorum. 4,5 yýl görevi böyle yaptým. Bunlarý CHP aileme güvenerek yaptým. ‘Kimse bana Mersin’de kötülük yapamaz’ dedim. ‘Ankara'dan bu yana yapýlan projeleri benim partim boþa çýkartýr’ dedim. Onun için dik durdum. Size güvenerek yaptým ve yapmaya devam edeceðiz. Ne yaftalar yapýþtýrdýlar. Bizden neler çýkartmaya çalýþtýlar, Yol yaptýk, engellediler, yara sardýk engellediler, insanlara kalbimizi açtýk engellediler. Çünkü iþlerine gelmedi? Çünkü rahattýlar burada. Rakip yoktu öyle mi? Þimdi var, biz buradayýz. Yedi ay sonra seçimler var, biz buradayýz. Bu kaleyi sizlerin ve bizim dik duruþumuz sayesinde kimseye kaptýrmayýz”  ifadelerini kullandý.

Büyükþehir Belediye Baþkaný olarak yaptýðý çalýþmalarý Mersin, Mersinliler ve CHP’nin baþýný göðe yükseltmek için yaptýðýný dile getiren Seçer, Akdeniz’de de girilmemiþ mahallelere girdiklerini, yýllardýr ihmal edilen çalýþmalarý bir bir hayata geçirdiklerini kaydetti.

“Akdeniz’de adalet olmamýþ, mahallelere eþit gidilmemiþ”

Mersin için ‘Küçük Türkiye’ benzetmesinin yapýldýðýný aktaran Baþkan Seçer, “Akdeniz’de öyle. Akdeniz'de her þey var, zengin, ihracatçý, fabrikatör, sanayici, tüccar, fakir var. Bir ekmeði bulamayan fakir de var, esnaf, iþçi, köylü, emekli herkes var. Ancak CHP’li Belediye Baþkaný burada olmayan bir þeyi tespit etti. Dedi ki; ‘Burada her þey var ama adalet yok’. Adalet olmamýþ, mahallelere eþit gidilmemiþ. Pozitif ayrýmcýlýk yapýlmasý gereken mahalleler görülmemiþ, oy verene çok gidilmiþ, verilmeyene gidilmemiþ. CHP’li Belediye Baþkaný bunu gördü. Yeniþehir, Toroslar, Anamur, Gülnar, Mut’a ne hizmet gidiyorsa Akdeniz’e de gidecek.  Yok öyle. Türkiye Cumhuriyeti kimliði taþýyorsa benim nazarýmda Türkiye Cumhuriyeti’nin eþit yurttaþýdýr o vatandaþ, nokta. Bunun dili, dini, ýrký, mezhebi olmaz. Bu ayrýmcýlýðý Mersin’de yerin yedi kat dibine gömdük” dedi.

“Mersin’in çehresi deðiþti”

Akdeniz ilçesinin imar açýsýndan sorunlu olduðunu ve imar çalýþmalarýnýn 1. etabýný bitirdiklerini söyleyen Seçer, “Plan olmazsa hizmet olmaz. Plan olmazsa kanalizasyon, içme suyu þebekesi, yaðmur suyu hattý yapamazsýn. Plan olmazsa yeni konutlar, fakire fukaraya sosyal konutlar yapamazsýn. Her þey plana baðlý. Yýllardýr yapýlmadý da neyi beklediniz? Ýþte CHP’li Büyükþehir Belediye Baþkaný geldi ve bu planlarý birer birer bitiriyor. Önce ‘Çorbacý Baþkan’dýk, þimdi ‘Ýyi yol yapan Baþkan’a döndük. Kaliteli yol yapan bir belediye algýsý var. Gidin Ýstanbul'dan, Adana’dan, Hatay’dan Mersin’i sorun. Mersin’in çehresi deðiþti. Çok kaliteli yollardan seyahat edebiliyorsunuz. Fakiri zengini yok. Akdeniz'de de bu yollar var” þeklinde konuþtu.

“Akdeniz hizmeti hak ediyor”

Göreve geldiðinden itibaren kullanýlan 1.6 milyon ton asfaltýn 378 bin tonunun Akdeniz için kullandýðýnýn altýný çizen Seçer, “Bugüne kadar büyükþehir arabalarýnýn girmediði sokaklara girdik. Ýstiklal Caddesi bu þehrin merkeziydi. Nice yönetimler geldi geçti en son artýk ben Büyükþehir Belediye Baþkaný olarak utanýr oldum. ‘Tarlada gider gibi arabamýz buradan gidiyor’ dedim. Biraz gecikerek yaptýk, mecburen gecikiyorsunuz. Çünkü planý yok. Akdeniz eski bir yerleþim yeri. Hatýrlayýn Ýstiklal Caddesi düzenlemesi yaparken ilk etap çok uzadý. Çünkü yerin altýna bir girdik ki, her þey var bizim dýþýmýzda. Doðal gazýný çektirdim, doðalgazý yoktu, 1 ay beklettim bu nedenle. Doðal gaz firmasýndan halk adýna istedik ve yaptýrdýk. Dedik ki biz ‘CHP’li bir belediye baþkaný nasýl hizmet eder göstereceðiz’. Avrupa'ya bükülmeyeceðiz. En az Avrupa kadar kaliteli iþler yapacaðýz altyapýsýyla, üst yapýsýyla. Önceki gün GMK’ya kadar olan 3. etabý bitirdik ve sizlerin hizmetine açtýk. Hayýrlý uðurlu olsun. Akdeniz hizmeti hak ediyor” diye konuþtu.

Büyükþehir’in halka dokunmak ve halka hizmet etmek için durmadan çalýþtýðýný belirten Seçer, “Akdeniz'de evde tek baþýna yaþayan bir ninemin ya da bir amcamýn, dedemin günlerce evine kimse gelmiyorsa, çocuðu var uzaklarda ilgilenmiyorsa ya da hayýrsýz bir evladý varsa ya da çocuðu yoksa ilgilenecek olan kimdir? Devlettir. Halkýna en yakýn devlet kurumu belediyedir, belediyenin çalýþanlarýdýr, belediye baþkanýdýr. Eðer bunlarý yapmýyorsanýz, ihtiyaç sahibi insanlara çorbasýný, altý liraya yemeðini veremiyorsanýz, vatandaþýnýz karnýný doyuramýyorsanýz, ucuz ekmeðini saðlayamýyorsanýz, hastaysa bakýmýný yapmýyorsanýz çok daha önemlisi çocuklarýnýn eðitimine katký yapmýyorsanýz, siz iyi bir belediye baþkaný deðilsiniz. Burasý Yeniþehir, Mezitli, Kadýköy deðil. Burada her çeþit insan var. Akdeniz'i bilmeyen tanýmayan, kafasýnda ideolojik düþüncelerle, kendisine at gözlüðü takan belediye baþkanlarý tarafýndan Akdeniz yönetilemez” ifadelerini kullandý.

“Bizim iþimiz ihtiyaç sahibi vatandaþlara gitmektir”

Büyükþehir olarak Akdeniz’e büyük önem gösterdiklerini vurgulayan Seçer, özellikle gelir seviyesi düþük bölgelerde eðitim hizmetlerine aðýrlýk verdiklerini aktararak, “Turgutreis, Özgürlük, Kazanlý ve Çilek Mahallesi geliri düþük yurttaþlarýn olduðu yerler. Buralarda dershane açtýk, okuma salonlarý açtýk. Tarsus’ta da böyle. Bizim iþimiz ihtiyaç sahibi vatandaþlara gitmektir. Eðitimi önemsiyoruz, çocuklarýnýzý gönderin. Sizin yoksa komþularýnýza önerin. Toplamda yedi bine yakýn öðrencimiz var. CHP’li bir belediye bunlarý dört yýllýk kýsa bir süre içerisinde baþardý. Halka dokunacaðýz. Biz insanüstü bir gayret, olaðanüstü bir arzu ve istek içerisindeyiz. Hizmetlerimizi de devam ettireceðiz” diye konuþtu.

“Bundan sonra Karaduvar baþka bir Karaduvar olacak”

Karaduvar’ýn yýllarca ihmal edilmiþ bir bölge olduðuna dikkat çeken Seçer, bölgenin bir turizm ve bir balýkçý kasabasý hüviyetine dönüþtürülebileceðini belirterek, “Ýnsanlar oraya güzel bir yoldan gelsin, güzel restoranlarda yemeklerini yesin. O sokaklar tek tip olsun, düzen olsun diye çalýþmalarý baþlattýk ve bitirdik. Tarsus’a ayný þekilde baþladýk. Ana caddelerin tamamýný dönüþtürüyoruz. Bütün kirli yapýlarý, gereksiz heykelcikleri, totemleri, demir yýðýnlarýný kaldýrýp daha Avrupai, ama otantizmi de koruyacak bir kent hüviyetine getirmek için Tarsus’ta 15 gün önce çalýþmalar baþladý” diye konuþtu. Karaduvar’ýn imar çalýþmalarý yeni sonuçlandýðýný ve süratle çalýþmalara baþlayacaklarýný söyleyen Seçer, “Bundan sonra Karaduvar baþka bir Karaduvar olacak. Bizzat ilgilendiðim yerlerden biridir. Ben de o tarihi kasabamýzýn, iç turizminin özellikle yoðun ilgi gösterdiði bir kasabamýz haline gelsin istiyorum. Yeni imar planlarý artýk hayata geçsin ve orada yatýrýmlar olduðu sürece Akdeniz farklý bir hüviyete bürünecektir” dedi.

“CHP Büyükþehir Belediyesini tarihi bir farkla kazanacak”

Yerel seçimlerde CHP’nin Büyükþehir Belediyesini tarihi bir farkla kazanacaðýný vurgulayan Seçer,  “CHP 13 ilçede iddia ortaya koyacak ve çoðunluðunu da kazanacak. Bu iddiayý ortaya koyuyorum. Rakamlarý da biliyorum. Kimin ne düþündüðünü, kimin ne için ne söylediðini, benimle ilgili ne düþünülüyor? Hepsini biliyoruz. Güneþ balçýkla sývanmaz. Biz güçlüyüz, baþarýlý günler bizi bekliyor. Daha sonra arkadaþlarýmýzý bakan yapmaya sýra gelecek. Onlarýn hakký Türkiye'de söz sahibi olmaktýr” diye konuþtu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA