Hakan Sefa Çakır, İKV Yönetim ve Yürütme Kuruluna seçildi | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM 
Hakan Sefa Çakır, İKV Yönetim ve Yürütme Kuruluna seçildi

 

Hakan Sefa Çakır, İKV Yönetim ve Yürütme Kuruluna seçildi

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim ve Yürütme Kurulu’na seçilen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Türkiye’nin dış ilişkiler, küresel ekonomik vizyon ve politikalarının oluşmasında rol oynayacak. Mersin, İKV’nin Avrupa’daki güçlü network ağının bir parçası olacak.

Türk iş dünyasının önder kuruluşlarının, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile olan ilişkilerini yönlendirmek amacıyla 1965’te kurduğu İktisadi Kalkınma Vakfı’nın (İKV) İstanbul’da gerçekleştirilen 61.Genel Kurulu’nda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Vakfın Yönetim ve Yürütme Kuruluna seçildi. İKV’nin 61’inci Genel Kurulu, 10 Ağustos 2023’te, Vakfın Kurucu ve Mütevelli Kurum başkanları, destekçi kurum temsilcileri ve delegelerin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti. 

Türkiye’nin başta Avrupa Birliği olmak üzere tüm dış, küresel ekonomik vizyon ve politikalarının oluşmasında önemli bir kurum olan İKV’nin hem yönetiminde hem de yürütme kurullarında da yer alacak olan Çakır, konu ile ilgili açıklamasında; İKV’nin başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olmak üzere, kurucu üyeler İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve bir çok seçkin kuruluşu içinde barındıran 58 yıllık köklü bir oluşum olduğunu söyledi. Türkiye’nin dış politikalarının oluşmasında, dış ilişkilerinin sağlıklı şekilde yürütülmesinde, küresel ve özellikle AB ilişkilerinin yürütülmesinde çok ciddi katkılar sunduğunu vurguladı.

Çakır: “MTSO Türkiye’nin dış ilişkilerinde karar alıcı konumunda olacak”

Çakır İKV’nin sadece Yönetim Kurulu Üyesi olarak değil, aynı zamanda yürütme kurullarında da etkin yer alarak, Türkiye’nin AB üyeliğinde yaşanan vize sorunlarından, güvenlik, göç ve enerji konularına, iş dünyası için çok önemli bir konu olan Gümrük Birliği güncelleme çalışmalarından Serbest Ticaret Anlaşmaları, yeşil dönüşüm ve dijitalleşmeye kadar sayısız konuda hem daha etkin hem de MTSO olarak karar alıcı konumda olacaklarını söyledi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve İKV Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sefa Çakır’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: “İKV tarihi AB tarihiyle paralel bir süreç. İKV aynı zamanda AB iş dünyasına açılan bir pencere. Avrupa, Mersin iş dünyasının en önemli ikinci pazarı ve burada olmak zorundaydık. Türkiye’nin geçen sene AB ile olan ticaret hacmi 200 milyar doları buldu. Toplam ihracatımızın %40’ı AB ülkelerine gerçekleşti. İhracat rakamları 6 milyar doları aşan, 2023 sonu 8 milyar doları aşma hedefi koyan bir Mersin için, 185 ülkeye ihracat yapan bir ihracat kenti Mersin için, AB Gümrük Birliği Anlaşması, AB Serbest Ticaret Anlaşması, vize serbestliği başta olmak üzere birçok konu hayati hale geliyor. MTSO olarak İKV çatısı altında olmak bu anlamda hem önemli hem gerekli hem de Mersin iş dünyası adına bir prestij meselesidir. Çatı kuruluşumuz TOBB öncülüğünde, İKV çalışmalarına en önemli katkıyı sunacak kent Mersin, en etkin Oda MTSO olacaktır. İKV ve TOBB, Brüksel’de konu ile ilgili yetkin personellerin olduğu bir ofise sahip. Artık Mersin iş dünyası olarak Brüksel’de bulunan bu merkezi çok daha etkin kullanacağız. İKV bu anlamda hem Türkiye’nin AB vizyonuna ve dış ilişkilerine hem de Mersin iş dünyasının küresel ekonomik entegrasyonuna katkı sunacaktır. MTSO, İKV’nin en etkin parçası olup bu çalışmalara ivme katacaktır. Yaklaşık 60 yıldır ülkemizin AB ile olan ilişkileri üzerine çalışan İKV’de görev almak benim için gurur verici. İhracatla uğraşan biri olarak özel sektörün yaşadığı sorunları yakından takip ediyorum. Birçoğunu zaten ben de yaşıyorum. Vakfın yarım asrı aşan deneyim ve bilgi birikimiyle sektörlerimizin AB ile vize sorunundan, mevzuat taslaklarına önceden müdahale etmeye, yeşil dönüşüm ve dijitalleşmeden, karbon vergisinin getireceği yüklerin azaltılmasına kadar geniş bir yelpazede çalışmak, elimi taşın altına koymak istiyorum. Başta TOBB ve Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere İKV’nin kurulmasında ve bugüne kadarki çalışmalarının desteklenmesinde emeği geçen tüm kurumlarımıza ve başkanlarına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

İKV’nin yeni Yönetim Kurulunda Ayhan Zeytinoğlu, Prof. Dr. Halûk Kabaalioğlu, Sedat Zincirkıran, Dr. Zeynel Abidin Erdem, Bedii Can Yücaoğlu, Hakan Sefa Çakır, Murat Hazıroğlu, Ömer Gülsoy, Fatih Çapraz, Hakkı İsmet Aral, Şadan Eren, Ali Sami Aydın, Yavuz Altun, Ersin Kenan Kayalar, Ercan Özboyacı, Mustafa Şenocak ve Akansel Koç yer alırken, Denetleme Kurulu Üyesi Abdurrahman Aslantaş ve Mustafa Zeytin oldu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA