Sanayiciler sordu, Başkan Tekli cevapladı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
Sanayiciler sordu, Başkan Tekli cevapladı

 

Sanayiciler sordu, Başkan Tekli cevapladı

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Sanayici Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda sanayiciler istek ve sorularını Başkan Tekli ve yönetim kuruluna ilettiler.

MTOSB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Başkan Sabri Tekli, Bölge Müdürü Halil Yılmaz, Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cenk Cenkcimenoğlu ve sanayiciler katıldı.

Yapılan toplantının açılışında yapılan çalışmalar ve önümüzdeki dönem gerçekleşecek projeler ile ilgili sanayicilere bilgi veren Bölge Müdürü Halil Yılmaz’ın ardından Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cenk Cenkcimenoğlu, Model Fabrika’daki çalışmaları anlattı.

4. VE 5. BÖLGE MÜJDESİ

Başkan Sabri Tekli ise yaptığı konuşmada, kısa süre içerisinde yeni yatırım alanları oluşturacaklarının müjdesini verdi. Tekli, ‘4. ve 5. Bölgelerimizin sonuna geldik. Burada çok ciddi bir sanayi alanını yatırımcı sanayicilerimize kazandıracağız. Bu hem kentimiz, hem de ülke ekonomimiz açısından büyük önem taşıyor. Yeni açacağımız sanayi alanları ile bölge sayımızı 5’e çıkarırken, üretim alanımızı da 756 hektar alandan 1.084 hektar yüzölçümüne ulaştıracağız. Bu kentimiz adına oldukça önemli bir rakam’ dedi.

‘SAVUNMA SANAYİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ’

Mersin’in savunma sanayinden hak ettiği payı alabilmesi için gerekli çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Başkan Tekli, ‘Savunma sanayine büyük önem veriyoruz. İDEF fuarına katılacağız. Savunma sanayinde neler yapılabileceğini önümüzdeki günlerde sanayicilerimiz ile bir toplantı yaparak anlatacağız. Savunma sanayi demek sadece araç gerek üretmek demek değil. Yiyecek içecekten, tekstil sektörüne kadar savunma sanayi içerisinde yer alınabilecek sektörler var. ÇKA projelerinin yüzde 50’si savunma sanayi destekli. Model Fabrika içinde SAHA İstanbul İrtibat Ofisimizi kurduk. Önümüzdeki dönemde bu konuya hassasiyet göstereceğiz. Mersin’in savunma sanayinde pay sahibi olabilmesi adına sanayicilerimizi bilgilendireceğiz’ dedi.

‘TÜM SANAYİCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM’

Depremin yaşandığı 6 Şubat tarihinden itibaren MTOSB’nin kenetlenerek hareket ettiğini ifade eden Başkan Tekli, ‘Biz MTOSB Bölge Müdürlüğü olarak, bakanlığımız koordinesinde 20 milyona yakın bir harcama yaparak depremden etkilenen 10 ilimize 5 tır jeneratör gönderdik. Bunun yanı sıra sanayicilerimizin bizlere ulaştırdığı yardım paketlerinin 10 ilimize gönderilmesine vesile olduk. Bu anlamda tüm sanayicilerimize şükranlarımı sunuyorum. Böyle bir milletin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Deprem bölgesine en çok desteği Mersin verdi. Büyük bir birlik ve beraberlik örneği sergiledik. Camimizi depremzedelerin hizmetine sunduk. 200 yataklı bir barınma merkezi oluşturduk ve şu ana kadar yüzlerce depremzedeyi burada misafir ettik. Halen 28 depremzede vatandaşımızı misafir ediyoruz. Depremde yaşanan bu birlik ve beraberlik beni halen duygulandırıyor’ dedi.

Başkan Tekli’nin konuşmalarının ardından sanayiciler istek ve önerilerini Yönetim Kurulu’na iletirken, farklı konularda yapılması gereken çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulundular. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA