Oda Tiyatrosu ‘Mesafe’ adlı oyunla perdelerini açtı | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
Oda Tiyatrosu ‘Mesafe’ adlı oyunla perdelerini açtı

 

Oda Tiyatrosu ‘Mesafe’ adlı oyunla perdelerini açtı

Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu, Dünya Tiyatrolar Günü'nde harika bir oyunla kapılarını açtı. 2017 yılında Fatih Mahallesi’ndeki Sanat Evi’nde kurulan birbirinden özgün oyunların sahnelendiği Oda Tiyatrosu, Kültür Merkezi’nin aktif hale gelmesiyle birlikte yeni adresine taşındı. Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nin birinci katında muhteşem bir oyunla kapılarını aralayan Oda Tiyatrosu’nun açılışına; Mezitli Belediyesi Başkan Yardımcılarından Nuran Kurtuluş, Yaser Gündüz, Destek Hizmetleri Müdürü Özkan Temur ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılış sonrası Oda Tiyatrosuna çok sayıda ödül kazandıran Mersin’in en eski ve yetenekli tiyatrocularından Tamer Güven, yazıp yönettiği‘Mesafe’ adlı oyunla sahne aldı. Sinematik gösterimin de kurgulandığı oyunda tiyatro oyuncusu Dilek Yıldırım’da muhteşem bir performans sergiledi. Yaklaşık 50 dakikalık süren oyun seyirciden tam not aldı.

TİYATRO GÜZELLİĞİN SAHNELENMİŞ HALİDİR

Dünya Tiyatro Gününü her yıl yeni bir oyunla kutladıklarını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Dünya Tiyatro Günü 1961’den beri dünyada ve ülkemizde her yıl 27 Mart’ta büyük bir coşku ile kutlanmaktadır. Bugün tiyatrocuların sahnelerini seyirciye açtığı ve seyirci ile buluştuğu sanat emekçilerinin bayramıdır. Tiyatro hayatın kendisi, özgürlüğün sesi, güzelliğin sahnelenmiş halidir. Sanatçılar güzel bakan, güzel düşünen, gücünü alkışlarından alan özel insanlardır. Dünya Tiyatro Gününü Mezitlimizde 2017 yılından itibaren her yıl yeni bir oyun sahneleyen sanatçılarımızla birlikte kutluyoruz” dedi.

DEVLET TİYATROLARINI MEZİTLİ’DE AĞIRLADIK

Mezitli Belediyesinin sanatsal altyapısının hızla geliştiğini ve büyüdüğünü ifade eden Başkan Tarhan,“Önce Amfi Tiyatro sonra 50 kişilik Oda Tiyatrosu geçen yıl Kültür Merkezimiz ve şimdi ise 70 kişilik Oda Tiyatrosunu hayata geçirdik. Bildiğiniz gibi sadece 24 ilde seyirci ile buluşan Devlet Tiyatroları gerçekleştirdiğimiz protokol gereği Türkiye’de ilk kez bir ilçede, Mezitli Kültür Merkezimizde turne sahnesi açmış, Mersin seyircisiyle buluşmuştur. Türkiye’nin her yerinden gelen değerli sanatçıları yine Kültür Merkezimizde misafir ettik. Gelecek yılda daha çok sanatsal yapıları ve daha çok sanatçı adaylarını Mezitlimize kazandırmak için gerekli çalışmaları sürdürmekteyiz. Tüm tiyatrocuların Dünya Tiyatro Gününü kutluyor, Oda Tiyatromuzun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA