BAÞKAN SEÇER, EKREM ÝMAMOÐLU’NU KONUK ETTÝ | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
BAÞKAN SEÇER, EKREM ÝMAMOÐLU’NU KONUK ETTÝ

 

BAÞKAN SEÇER, EKREM ÝMAMOÐLU’NU KONUK ETTÝ

BAÞKAN SEÇER BAÞKAN ÝMAMOÐLU ÝLE DEPREMZEDELERÝ ZÝYARET ETTÝ

SEÇER: “ÝÇME SUYU KONUSUNDA PROBLEMLER OLUÞABÝLÝR”

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu’nu Mersin’de konuk etti.

Baþkan Vahap Seçer ve Baþkan Ekrem Ýmamoðlu, Mersin Büyükþehir’in Yeniþehir Fuar Alaný’nda oluþturduðu Geçici Barýnma Alaný’ný ziyaret ederek depremzedelere ‘geçmiþ olsun’ dileklerini ilettiler.

Ýki Baþkan, gerçekleþtirdikleri ziyaretin ardýndan yaptýklarý ortak basýn açýklamasýyla, Büyükþehir Belediyeleri olarak yaptýklarý çalýþmalarý kamuoyuyla paylaþtýlar.

Baþkan Seçer, kentin yoðun olarak aldýðý göçün ardýndan yaþanabilecek sorunlara dikkat çekerken, altyapý ve saðlýk alanlarýnýn yaný sýra kýþ aylarýnýn kurak geçmesi nedeniyle içme suyu konusunda da problemler oluþabileceðinin altýný çizdi.

Baþkan Seçer Mersin’e gerçekleþen yoðun göçün kentte konut sýkýntýsý yaratabileceðine vurgu yaparak “Baþta TOKÝ olmak üzere bu konuda herkes, ivedilikle, vakit kaybetmeden biz de dahil çalýþmalarý baþlatmak zorundayýz” dedi.

Baþkan Ýmamoðlu ise yoðun göç alan þehirlerin merkezi yönetim tarafýndan desteklenmesi gerektiðinin altýný çizerek “Artan nüfusa göre ilave bir bütçeyle katký sunulmasý ve bu bütçenin de özellikle bu þehirlerde misafir edilen insanlarýmýza, vatandaþlarýmýza harcanmasý kaydýyla onlarýn desteklenmesi þarttýr” diye konuþtu.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer, Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu’nu Mersin’de konuk etti. Deprem felaketinin ardýndan bölgede birlikte çalýþmalar yaparak depremzedelerin yardýmýna koþan iki Baþkan, bu kez Baþkan Seçer’in ev sahipliðinde bir araya gelerek istiþarede bulundu.

Ýlk olarak Taþ Bina’da bir araya gelen Baþkan Seçer ve Baþkan Ýmamoðlu, yaptýklarý ikili görüþmenin ardýndan Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan Geçici Barýnma Alaný haline dönüþtürülen Yeniþehir Fuar Alaný’na geçerek, burada misafir edilen depremzedelerle bir araya geldiler. Ziyarette Baþkan Seçer ve Baþkan Ýmamoðlu yoðun ilgi ve sevgi ile karþýlanýrken iki Baþkan depremzedelere ‘Geçmiþ olsun’ dileklerini iletti. Burada Geçici Barýnma Alaný hakkýnda yetkililerden bilgi alan Baþkan Seçer ve Baþkan Ýmamoðlu, yaþamýný yitiren vatandaþlar için de baþ saðlýðý dileðinde bulunarak, yaralarý hep birlikte saracaklarýný ve zor zamanlarý birlik içerisinde aþacaklarýný vurguladýlar.

Baþkan Seçer, Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu’nun ziyaretinde yaptýklarý ikili görüþmede; hem deprem felaketinden sonra Mersin ve Ýstanbul Büyükþehir Belediyelerinin deprem bölgesindeki çalýþmalarýný deðerlendirdiklerini hem de depremin Mersin'e etkileri konusunda kendisine bilgiler verdiðini söyledi.

“Mersin depremden çok yoðun göç alan þehirlerin baþýnda geliyor”

Deprem felaketinin ardýndan CHP Lideri Kemal Kýlýçdaroðlu’nun baþkanlýðýndaki bir heyetle bölgeyi gezdiklerini ve Kýlýçdaroðlu’nun talimatlarý doðrultusunda çalýþmalarý baþlattýklarýný ifade eden Baþkan Seçer “Orada hem büyükþehir belediyelerimizin hem ilçe belediyelerimizin büyük gayretleri ile iþbirliði halinde yaptýðý çalýþmalar devam ediyor. Ancak Mersin ile ilgili de özel olarak bazý deðerlendirmeler yaptýk. Bilindiði gibi Mersin depremden çok yoðun göç alan þehirlerin baþýnda geliyor. Bunun nedenlerinden bir tanesi deprem bölgesindeki illerde yaþayan insanlarýn akrabalarýnýn burada yaþýyor olmasý, böyle bir illiyet baðýnýn olmasý. Diðer bir konu, bölgenin yaný baþýnda depremden etkilenmeyen, iklimsel, yaþam koþullarý, kültür ve sosyolojik olarak bu insanlara uygun ve güvenli bir kent olduðu için burayý tercih ediyorlar” dedi.

“Ýçme suyu konusunda problemler oluþabilir”

Baþkan Seçer, deprem sonrasýnda Mersin’e 50 bin sýðýnmacý ve yaklaþýk 350 bin de yurttaþýn geldiðini düþündüklerini belirterek yaþanabilecek sorunlara dikkat çekti. Seçer, altyapý ve saðlýk alanlarýnýn yaný sýra kýþ aylarýnýn kurak geçmesi nedeniyle içme suyu konusunda da problemler oluþabileceðinin altýný çizerek Mersin'in þu anda 2.7 milyon nüfusa eriþtiðini düþünüyoruz. Bunun yaratacaðý sorunlarý da görüp bir an önce baþta merkezi hükümetin ve bizim belediyelerimizin, diðer kurumlarýn tedbir almasý gerektiðini düþünüyoruz. Bunun içerisinde içme suyu, ki þu anda kuraklýk da hüküm sürüyor, sýkýntý yaþayabiliriz” ifadelerini kullandý.

“Baþta TOKÝ olmak üzere tüm yetkililer ivedilikle konut çalýþmalarýna baþlamak zorunda”

Yoðun göçün ardýndan kentte konut probleminin de ortaya çýkabileceðini belirten Baþkan Seçer “Mersin’de düþük gelirli vatandaþlarýmýzýn sahip olacaðý ölçekte konut sayýsý yeterli deðildir. Baþta TOKÝ olmak üzere bu konuda herkes ivedilikle, vakit kaybetmeden biz de dahil çalýþmalarý baþlatmak zorundayýz. Bu insanlar sürekli burada kalmayacak, konutlara geçecekler. Birçoðunun deprem travmasýndan dolayý kýsa sürede kendi memleketlerine dönemeyeceklerini düþünüyoruz. Projeksiyonumuz bu yönde. Altyapýdan saðlýk alanýna, eðitim alanýna, bizi ilgilendiren ilgilendirmeyen, merkezi hükümeti ilgilendiren ilgilendirmeyen bütün alanlarda yeni revizyon planlarýyla yatýrýmlarýn bir an önce baþlamasýnýn, çok ivedi bir karar alýnmasýnýn gerekliliðini buradan ifade etmek istiyorum” þeklinde konuþtu.

“Mersin Büyükþehir Belediyemizin tüm sýcaklýðýyla depremzedeleri konuk ettiði merkezdeyiz”

Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný Ekrem Ýmamoðlu, 10 ili etkileyen depremlerin ardýndan acýyý milletçe hissettiklerini, sorumluluklarýn yerine getirilmesi halinde yapýlan hatalarýn bir daha yapýlmayacaðýný ifade etti. Ýmamoðlu, “Deðerli Baþkanýmýza teþekkür ediyorum. Burada çok özenli bir çalýþmanýn içerisindeyiz ve deprem bölgesinden gerçekten evini, barkýný, yakýnlarýný kaybetmiþ vatandaþlarýmýz, dostlarýmýz burada Mersin Büyükþehir Belediyemizin tüm sýcaklýðýyla onlarý konuk ettiði Fuar Alaný’ndaki merkezdeyiz. Emeði geçen baþta Baþkanýmýz olmak üzere bütün yürekli çalýþanlarýna ve gönüllü Mersinlilere ben de buradan teþekkür etmek istiyorum” dedi. 

“Yoðun göçün gerçekleþtiði merkezlerin baþýnda Mersin geliyor

Yaþanan depremin ardýndan ilk önceliðin can kurtarma ve acil ihtiyaçlarýn karþýlanmasý olduðunu, þimdilerde ise depremzedelerin barýnma gibi temel ihtiyaçlarýnýn karþýlanmasý gerektiðini ifade eden Ýmamoðlu, bir diðer önemli konunun da depremzede vatandaþlarýn göç ettiði þehirlerdeki ihtiyaçlarý olduðunu söyledi. Ýmamoðlu, “Þu anda ülkemizin birçok yöresini, þehrini etkileyen özellikle depremzede vatandaþlarýmýzýn göçleriyle gittikleri þehirlerdeki ihtiyaçlarý da mühimdir. Ve takip ettiðimiz kadarýyla bu konuda belki de ilk sýrada Mersin gelmektedir. Yapýlan yoðun göçün gerçekleþtiði merkezlerin baþýnda Mersin geliyor. Bunu tabi Vahap Seçer Baþkanýmýz defalarca dile getirdi. Bizlerin kent yöneticileri olarak gelen nüfuslarý, ekstra nüfuslarý en kolay ölçebileceðimiz zemin, su tüketimidir. Baþkanýmýzýn elde ettiði veriler üzerinden Mersin’de son dönemde 400 bine yakýn depremzede vatandaþýmýzýn gelmiþ olabileceði öngörülmekte” dedi.

“Yoðun göç alan þehirlerimizin merkezi yönetim tarafýndan desteklenmesi þarttýr”

Yoðun göç alan illerin merkezi yönetim tarafýndan desteklenmesinin þart olduðuna dikkat çeken Baþkan Ýmamoðlu “Sayýlara takýlmaksýzýn, Ýstanbul da göçten yoðun etkilenen kentlerden birisi. Bu baðlamda Mersin baþta olmak üzere bütün þehirlerimizin, yoðun göç alan þehirlerimizin merkezi yönetim tarafýndan desteklenmesi þarttýr. Artan nüfusa göre ilave bir bütçeyle katký sunulmasý ve bu bütçenin de özellikle bu þehirlerde misafir edilen insanlarýmýza, vatandaþlarýmýza harcanmasý kaydýyla onlarýn desteklenmesi þarttýr” diye konuþtu.

Merkezi hükümetin, yaþanan yoðun göçün ardýndan, göç alan þehirlerdeki ötelenen projelere aðýrlýk vermesi ve bu þehirlere özenli bir katký yapmasý gerektiðini vurgulayan Baþkan Ýmamoðlu “Hizmetlerin aksatýlmamasý adýna geçmiþten bugüne ertelenen ötelenen hangi iþ ve proje var ise baþta yine Mersin olmak üzere, bu þehirlerimize özenli bir katký, özenli bir takip yapýlarak bunlarýn onayýnýn verilerek, hizmetlerinin aksamamasý, projelerin yürütülmesi noktasýnda da özel bir gayreti biz bütün hükümet yetkililerinden, merkezi idarenin bütün sorumlularýndan beklemekteyiz” ifadelerini kullandý.

Baþkan Seçer ve Baþkan Ýmamoðlu Adres Okuma Salonu'nu öðrencileri ziyaret etti

Baþkan Vahap Seçer ve Baþkan Ekrem Ýmamoðlu, Yeniþehir Fuar Alaný'nýndaki programlarýnýn ardýndan Büyükþehir' in Adres Okuma Salonu’nu ziyaret ederek, öðrencilere baþarý dilediler. Öðrencilerin yoðun ilgisi ile karþýlanan Baþkan Seçer ve Baþkan Ýmamoðlu, öðrencilere zihin açýklýðý dileyerek, dersleri hakkýnda da bilgi alýp sohbet ettiler.

Baþkanlar Yeniþehir'de esnaf ziyaret etti

Baþkan Vahap Seçer ve Baþkan Ýmamoðlu, son olarak ise Yeniþehir Ýlçesi Alanya Sokaðý'nda esnaf ziyareti yaparak ‘Hayýrlý Ýþler’ dilediler. Baþkan Vahap Seçer ve Baþkan Ýmamoðlu' na esnaf ziyaretleri esnasýnda Yeniþehir Belediye Baþkaný Abdullah Özyiðit ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yeniþehir Ýlçe Baþkaný Tayar Tahiroðlu eþlik etti. Baþkan Seçer ve Baþkan Ýmamoðlu esnafýn ve vatandaþýn yoðun ilgisi ve sevgisi ile karþýlandý.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA