BAŞARILI BİR LOJİSTİK İŞİ İÇİN 10 ANAHTAR | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı  09:35  AVUKATLARA ‘SEÇIM VE SANDıK GÜVENLIĞI EĞITIMI’ VERILDI  09:32  81 BARO: CINSEL ISTISMARA HEP BIRLIKTE DUR DIYELIM  09:27  FITCH BÜYÜKŞEHIR’IN KREDI NOTUNU B+’YA YÜKSELTTI  22:02  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKı ILE IFTAR YAPTı  21:52  SEÇER: “BİZ HERKESİ KUCAKLIYORUZ, HERKESİ AİLEMİZDEN BİLİYORUZ”  21:39  MITOLOJIDEN GÜNÜMÜZE SAVAŞıN ANTROPOLOJISI  21:22  LEVE (YAŞA)! LEVE PALESTINA’NıN ÖYKÜSÜ  21:10  MERSIN SINEMA OFISI KENTI BEYAZ PERDEYE TAŞıYACAK  21:10  YEŞIL BÜYÜME VE MAVI EKONOMI ÇALıŞTAYı DÜZENLENDI   20:38  MTSO KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞMA GRUBU İSTANBUL’DAKI ÖRNEKLERI INCELEDI  20:28  ÖZYIĞIT “AVRUPA KADıN BASKETBOLUNUN KALBI YENIŞEHIR’DE ATACAK”  20:23  MESLEK LISELERINE SÜRDÜRÜLEBILIR GELIR KAYNAĞı SAĞLANMALı   11:37  BAŞKAN SEÇER, TARSUS HALKIYLA BULUŞTU  11:28  HALKKENT ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NDE SEVGİ DOLU ETKİNLİK 
BAŞARILI BİR LOJİSTİK İŞİ İÇİN 10 ANAHTAR

 

BAŞARILI BİR LOJİSTİK İŞİ İÇİN 10 ANAHTAR

Ahmet Akın-Yeminli Mali Müşavir

1.  Doğru Planlamaya Öncelik Verin:

Lojistik şirketinin gelişmesi için doğru bir planlamaya ihtiyacınız vardır. Tipik olarak, kapasite kaynağı araçları, teslimat, satın alma ve depolama gibi çeşitli faktörleri içerir. Bir lojistik işletmesi, operasyon için bir akış şeması oluşturmayı anlamalıdır.  İyi planlama, mümkün olan en kısa sürede maksimum iş ve karı hedeflemeye yardımcı olur. Doğru planlama, ulaşım eksikliği, uygun navlun sorunları ve dahili şirket sorunları gibi öngörülemeyen durumlardan kaçınabilir.  .

 2. Otomasyondan Yararlanın:

Başarılı bir lojistik işi yürütmenin anahtarlarından biri otomasyon kullanmaktır.  Otomasyon araçları, şirketlerin olabildiğince verimli ve sorunsuz çalışmasına yardımcı olabilir.  Doğru araçlar ve mobil uygulamalar, karmaşık lojistik sorunlarının ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir ve aşağıdakiler gibi belirli avantajlar sağlayabilir:

Azaltılmış Zaman ve Maliyet

Lojistik araçları, kritik görevlerin basitleştirilmesine yardımcı olabilir ve şirketin operasyonel maliyetlerini azaltarak daha verimli çalışmasına yardımcı olur.  Örneğin, çizelgeleri veya teslimat rotalarını hızla değiştirerek işletmenize daha fazla esneklik sağlayabilirsiniz.  Bu sayede yakıt tüketimini en aza indirebilir ve daha fazla zaman kazanabilirsiniz.

Depoyu Kolayca Yönetmeyi Sağlar

Akıllıca Karar Vermeye Yardımcı Olur

3. Çevrimiçi Varlığınızı Optimize Edin:

Çoğu lojistik şirketi, müşteri kazanmak için soğuk arama, kartvizitler, el ilanları ve ağızdan ağza pazarlamaya güvenmiştir.  Ancak, müşterilere daha yakın olmak ve erişimi genişletmek için çevrimiçi varlığı optimize etmek çok önemlidir.

Günümüzün modern iş dünyasında iyi planlanmış bir dijital pazarlama stratejisi gereklidir. Yapay Zeka destekli işlevsel bir WEB sayfası çok önemlidir..

 4. Müşteri Sadakatini Artırın:

Lojistik söz konusu olduğunda, işiniz yalnızca malzemelerin, kargonun ve malların teslimi ve depolanması etrafında dönmez.  Bunun büyük bir kısmı, müşterilerinizi teslimatlardan memnun ve mutlu tutmakla da ilgilidir.

İşletmeniz, istikrarlı bir büyüme elde etmenin anahtarı olan memnun müşterilerle kolayca sadık müşteriler kazanabilir.  Lojistik işinizi büyütmek için yeni müşteriler çekmek hayati önem taşırken, mevcut müşterilerinizi elde tutmak da önemlidir. Satış sonrası servis birçok yönden kritiktir.

5. Konumunuzu Akıllıca Seçin:

Başarılı bir lojistik şirketi olmak için doğru lokasyonu seçmelisiniz.  Müşterilerinize ne kadar yakın olmak istediğinizi bilin.  Hedef kitlenize ve pazara yakınlık çok önemlidir.

 6. Nitelikli Çalışanları İşe Alın:

Etkili bir iş gücü oluşturmak için nitelikli depo yönetimi çalışanları ve sürücüleri işe almak çok önemlidir.  Personeli işe alırken asla kestirmeden gitmeyin ve iş için deneyimli ve kalifiye çalışanları arayın.  Çalışanlarınızın olağanüstü bir müşteri hizmeti düzeyi sunabilmesini sağlamak için eğitim programları uygulayın.

 7. Markanızı Oluşturun:

Lojistik sektörü, sıkı rekabetiyle bilinir.  Müşterilerinize hizmet vermeye hazır başka lojistik şirketleri de var.  Bunu göz önünde bulundurarak, şirketinizin markasını oluşturmaya ve kendinizi farklılaştırmaya önem vermelisiniz.

Hedef müşterilerinize sizi rakiplerinize tercih etmeleri için ikna edici ve sağlam bir neden verin.  Bunu yapmak için, öne çıkmanıza ve markanıza akılda kalıcı, arkadaş canlısı ve tanımlanabilir bir imaj vermenize yardımcı olması için markanıza yatırım yapın.

8. Müşterilerinizin İhtiyaç Duyduklarını Sağlayın:

Tüm müşteriler aynı değildir ve bir lojistik şirketi sahibi olarak müşterilerinizin benzersiz ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamaktan siz sorumlusunuz.  Bu nedenle, müşterilerinizin ihtiyaçlarını değerlendirebilecek ve onlara faydalı ürünler sunabilecek en iyi satış temsilcilerini işe aldığınızdan emin olun.

 9. Rakiplerinizi Tanıyın ve Pazarınızı Anlayın:

Lojistik sektörü son zamanlarda ciddi değişimlere tanık oldu.  Bu tür değişiklikler, ürün veya hizmetlerin deniz, demiryolu, hava ve kara yoluyla hareketini önemli ölçüde etkiler.  Bu nedenle, teslimatları optimize etmek ve insanların aynı gün teslimatı deneyimlemesini sağlamak için sürücüsüz araçların ve dronların kullanıldığını görmek artık şaşırtıcı değil.

 10. Kaliteli ve Güvenilir Araçlara Yatırım Yapın:

Lojistik teknolojisinden yararlanmak bir yana, araçsız lojistik şirketinizi verimli bir şekilde çalıştıramazsınız.  İşletmeniz ne kadar büyük veya küçük olursa olsun, şirketinizin benzersiz ihtiyaçlarına ve iş yükünüze uygun kaliteli ve güvenilir araçlara yatırım yapmalısınız.

ahmetakinmersin@gmail.com 



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA