MERSÝNLÝLER, GELENEKSEL 3 OCAK ZAFER YÜRÜYÜÞÜ’NDE BULUÞACAK | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
MERSÝNLÝLER, GELENEKSEL 3 OCAK ZAFER YÜRÜYÜÞÜ’NDE BULUÞACAK

 

MERSÝNLÝLER, GELENEKSEL 3 OCAK ZAFER YÜRÜYÜÞÜ’NDE BULUÞACAK

Baþkan Yýlmaz; “Kurtuluþ Etkinliklerimize Tüm Halkýmýz Davetlidir.”

Toroslar Belediyesinin, 3 Ocak Mersin'in Düþman Ýþgalinden Kurtuluþu’nun 101’nci yýl dönümünde düzenleyeceði “Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüþü’nün”  heyecaný Mersin’i sardý.

Kentin sembolü haline gelen Zafer Yürüyüþü, bu yýl Mersin Valiliði ile birlikte yapýlacak. Birlik ve beraberliðin en güzel fotoðraf karesinin verileceði yürüyüþün tüm hazýrlýklarý devam ediyor.

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, Mersin'in Düþman Ýþgali’nden Kurtuluþu’nun yýl dönümünü bu yýl da büyük bir gurur ve coþkuyla kutlayacaklarýný söyledi

“KÖYDEN KENTE BÝNLERCE VATANDAÞ KATILACAK”

3 Ocak 2023 Salý günü saat 08.00’da Toroslar Kuvayi Milliye Anýtý önünden baþlayarak Kuvayi Milliye Caddesi, Eski Devlet Hastanesi Kavþaðý, Metropol Kavþaðý, Fasih Kayabalý Caddesi, Çakmak Caddesi, Tren Garý, Kurtuluþ Kavþaðý ve Sahil Yolu güzergâhýndan Cumhuriyet Meydaný’na kadar sürecek olan yürüyüþe bu yýl da köyden kente binlerce vatandaþ katýlacak.

Zafer Yürüyüþünde, temsili Elif’in Kaðnýsý ve sýrtýnda cepheye mermi taþýyan Nene Hatunlar da tarihi yeniden canlandýracak.

ÜNLÜ TARÝHÇÝ PROF. DR. ÝLBER ORTAYLI, 3 OCAK’TA TOROSLAR’DA!

Toroslar Belediyesinin 3 Ocak kutlamalarý, ülkemizin tarih atlasý Prof. Dr. Ýlber Ortaylý’nýn “Kurtuluþ Savaþý’nda Toroslar ve Çukurova’nýn Önemi” konulu söyleþisiyle taçlanacak.

Türk tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Ýlber Ortaylý, 3 Ocak Salý günü saat 13.00’da Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Mersinlilerle buluþacak.

BAÞKAN YILMAZ’DAN, ZAFER YÜRÜYÜÞÜ ve PROF. DR. ÝLBER ORTAYLI’NIN SÖYLEÞÝSÝNE DAVET

Toroslar Belediye Baþkaný Atsýz Afþýn Yýlmaz, tüm Mersinlileri Zafer Yürüyüþü’ne ve Prof. Dr. Ýlber Ortaylý’nýn konuk olacaðý söyleþiye davet ederek; “Tarihe yön veren, talihe yol açan atalarýmýzýn 101 yýl önce düþman iþgalinden kurtardýðý güzel Mersinimizin kurtuluþ yýl dönümünü bu yýl da coþkuyla kutlayalým.  Bu yýl, Mersin Valimiz Sayýn Ali Hamza Pehlivan’ýn himayelerinde ortaklaþa gerçekleþtireceðimiz Geleneksel 3 Ocak Zafer Yürüyüþümüze ve ünlü tarihçimiz Prof. Dr. Ýlber Ortaylý’nýn “Kurtuluþ Savaþý’nda Toroslar ve Çukurova’nýn Önemi” konulu söyleþisine bekliyoruz. Türk tarihi ile ilgili donanýmlarýný bizlerle paylaþacak olan deðerli tarihçi ve yazarýmýz Ýlber Ortaylý’yý Mersinimizde, Toroslarýmýzda aðýrlayacak olmanýn mutluluðunu yaþýyoruz. Bu söyleþinin gençlerimize çok büyük katký saðlayacaðýný düþünüyorum. Amacýmýz, yeni nesle tarih þuurunu, Kuvayi Milliye ruhunu ve kentlilik bilincini en güzel þekilde aktarabilmek” ifadelerini kullandý.

 “3 OCAK, MERSÝN’DE YAÞAYAN HERKESÝN ORTAK PAYDASIDIR”

3 Ocak’ýn, Mersin’de yaþayan herkesin ortak paydasý olduðunu vurgulayan Baþkan Yýlmaz, her yýl geleneksel olarak düzenledikleri Zafer Yürüyüþüyle tüm Türkiye'ye birlik ve beraberliðin en güzel mesajýný verdiklerini kaydederek; “Mersin’in ortak deðerlerle ilerlemesini istiyoruz. Toplum olarak, vatanýmýz, bayraðýmýz, Ýstiklal Marþýmýz bizim ortak deðerlerimiz. Yerel olarak ortak deðerimiz ise 3 Ocak Mersin'in kurtuluþudur. Bunu önemsiyoruz ve çocuklarýmýz tarafýndan daha iyi anlaþýlmasýný istiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersinliler Mersin'e sahip çýkýnýz!” diyerek seslendiði bu cennet þehri birlik, beraberlik içerisinde devraldýðýmýz noktadan daha yukarýlara çýkaracaðýz inþallah. Her zaman yanýmýzda olan, yürüyüþümüze destek veren tüm hemþehrilerime þimdiden teþekkür ediyorum. Bizler, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, kahraman Türk kadýnýnýn ve yiðit atalarýmýzýn evlatlarýyýz. Bu güzel topraklarda baðýmsýz yaþamamýzý saðlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaþlarý olmak üzere tüm þehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anýyorum. Bize emanet edilen bu kutsal topraklarýn her zaman savunucusu ve koruyucusu olacaðýz” þeklinde konuþtu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA