HALKKENT SOSYAL YAÞAM MERKEZÝ’NÝN AÇILIÞINA YÜZLERCE MERSÝNLÝ KATILDI | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
HALKKENT SOSYAL YAÞAM MERKEZÝ’NÝN AÇILIÞINA YÜZLERCE MERSÝNLÝ KATILDI

 

HALKKENT SOSYAL YAÞAM MERKEZÝ’NÝN AÇILIÞINA YÜZLERCE MERSÝNLÝ KATILDI

MERKEZ, HER YAÞTAN VATANDAÞIN BÜYÜK BEÐENÝSÝNÝ TOPLADI

Mersin Büyükþehir Belediyesi, 20 bin nüfuslu Halkkent Mahallesi’ne kazandýrdýðý çok amaçlý Halkkent Sosyal Yaþam Merkezi’ni hizmete açtý. Büyükþehir Belediyesi’nin, vatandaþlara, “41 Kere Maþallah” dedirten hizmetlerinden bir yenisi daha olan Halkkent Sosyal Yaþam Merkezi vatandaþlardan olumlu tepki aldý. Merkez; öðrencisinden emeklisine, velilerden minik kreþ öðrencilerine ve farklý alanlarda verilen kurslarla kendisini geliþtirip meslek edinmek isteyen Mersinlilere kadar toplumun tüm kesiminin takdirini topladý.

Mersin Büyükþehir Belediye Baþkaný Vahap Seçer ve eþi Meral Seçer tarafýndan açýlýþý gerçekleþtirilen Halkkent Sosyal Yaþam Merkezi vatandaþlara, “41 Kere Maþallah” dedirten hizmetlerden bir yenisi oldu. Büyükþehir Belediyesi’nin, “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açýlýþ” mottosuyla baþlattýðý açýlýþlarýn üçüncüsü olan Halkkent Sosyal Yaþam Merkezi’nin açýlýþýna yüzlerce Mersinli katýlým saðladý. Vatandaþlar tarafýndan büyük beðeni alan Merkez’in içerisinde kreþ, dershane, mesleki eðitim, emekli evi, okuma salonu ve taziye evi yer alýyor.

Açýlýþý yapýlan merkez; öðrencisinden emeklisine, iþ arayýp istihdamda yer almak isteyen vatandaþlardan minik kreþ öðrencilerine, farklý alanlarda verilen kurslarla kendisini geliþtirip meslek edinmek isteyen Mersinlilerden çocuklarýný Kurs Merkezi’ne gönderen velilere kadar, toplumun tüm kesiminin takdirini topluyor. Özellikle öðrenciler, güler yüzle hizmet aldýklarýný ve çok güzel bir eðitim gördüklerini ifade ederlerken, kursiyerler kurslarýn ücretsiz olmasýnýn öneminden bahsetti. Veliler de merkezin güvenilir olmasýndan dolayý yaþadýklarý mutluluðu aktardý.

Öðrenciler Merkez’de aldýklarý hizmetlerden memnun

Halkkent Sosyal Yaþam Merkezi’nin içerisinde yer alan Eðitim ve Öðretimi Destekleme Kursu’nda Yükseköðretim Kurumlarý Sýnavý’na hazýrlanan öðrencilerinden Esma Nur Dündar, “Hocalarýn ilgisi gerçekten çok güzel ve donanýmlýlar. Ücretsiz bir kurum olmasýna raðmen, bize onu hiç yansýtmýyorlar. Herkes bize karþý güler yüzlü. Çok güzel bir eðitim görüyoruz. Her gün keyifle geliyorum. Abim de YKS grubu öðrencisi olarak Belediye’nin dershanesinde okumuþtu ve üniversite kazanmýþtý. Dershaneler gerçekten çok pahalý. Açýk öðretime geçmiþtim. Baþka bir dershaneye gidemezdim. Evde okumak zorunda kalmýþtým. Burasý açýldýðý zaman gerçekten çok mutlu oldum. Ailemin üzerindeki bir yükü de kaldýrmýþ olduk” diye konuþtu.

YKS grubu öðrencilerden Umut Özkan, Halkkent’te açýlan merkezin kendileri için çok yararlý olduðunu belirterek, “Duyduðumuzda çok sevindik. Geldik, kayýt yaptýrdýk. Bize sunulan bu imkanlarý deðerlendirmeye çalýþacaðýz. Burada ücretsiz bir þekilde, özel yerlerde sunulan imkanlardan bence kat kat daha fazla imkan sunuluyor. Gayet memnunuz” diye konuþtu. Öðrencilerden Þeyma Özpekmezci, merkezde verilen destekle liseye hazýrlandýðýný söyledi. Özpekmezci, “Derslerimiz çok iyi gidiyor. Her koþulda öðretmenlerimiz bize destek veriyor. Derslerimizde de çok iyi ilerliyoruz. Okuldan da geri kalmýyoruz. Hem eðitime katký veriyorlar, hem gençlerin geliþimine katký veriyorlar. Bu hem ülkemiz için, hem de Mersin’imiz için çok deðerli bir durum bence” ifadelerini kullandý.

 

MERCEK’teki kursiyerler Halkkent Sosyal Yaþam Merkezi’ni çok sevdi

Meslek Edindirme Kurs Merkezi’nde (MERCEK) temel makyaj eðitimi aldýðýný ve eðitim sonunda usta öðreticilik hakký almak istediðini dile getiren kursiyerlerden Kardelen Çimen,   “Yakýnda oturuyorum. Bu hizmetin yakýnda olmasý, gerçekten bizi çok mutlu ediyor. Çünkü zaman kaybý yok ve ücretsiz olmasý bizim açýmýzdan çok güzel” dedi.

Sosyal Yaþam Merkezi’ndeki Emekli Evi, emeklilerin ikinci evi oldu

Emekli Evi’nden faydalanan Ethem Türk, bu imkanýn kendilerine sunulmasýndan dolayý mutlu olduklarýný söyleyerek, “Buraya gelip kitap okuyabiliyoruz, televizyon seyredebiliyoruz, çayýmýzý ve kahvemizi içebiliyoruz. Tüm emeklilere tavsiye ederim. Böyle bir tesisi bize kazandýrdýðý için Belediyemize çok teþekkür ediyoruz. Daha iyisi nasýl olabilir ki? Tüm emeklileri Emekli Evi’ne bekliyoruz” diye konuþtu.

Veliler de verilen hizmetten fazlasýyla memnun

Kurs merkezinde liseye hazýrlanan kýzý adýna, bu sene büyük heyecan yaþadýklarýný ifade eden Burcu Aydýn, “Evimize de, okulumuza da yakýn. Büyükþehir’in bu anlamda bize büyük katkýsý oldu. Sosyal etkinlikleri de oluyor ayrýca. O anlamda da çocuklarýmýz memnun. Bizim için büyük avantaj burasý. Merkez çok güzel. Ýlk baþladýðýmýz gün girdiðimizde, sanki bir saraya gelmiþiz zannettim. Temiz, güvenilir. Bizim için önemli olan zaten ilk baþta bu. Umarým çocuklarýmýz da bunun karþýlýðýný verebileceklerdir” dedi.

Çocuðunun, Merkez’deki Eðitim ve Öðretimi Destekleme Kursu’nda eðitim desteði aldýðýný söyleyen Muharrem Taþkýran, “Sayýn Vahap Baþkan’a bu yatýrýmdan dolayý sonsuz teþekkür ediyoruz. Bizi büyük dertlerden kurtardý bu sene. Çocuðumuz, gece 10-11’de eve geliyordu. Bu hizmetten dolayý çocuðumuz çok þükür saat 7-8’de evde. Bu mahþeri kalabalýk zaten gösteriyor, bu hizmetin ne kadar güzel olduðunu. Ýþi gücü rast gelsin” dedi.

“Ücretsiz olmasý beni çok þaþýrttý. Eðitim de kaliteli, çok memnun kaldýk”

MERCEK’te Hasta ve Yaþlý Öz Bakýmý Kursu’na gelen 32 yaþýndaki Çaðdaþ Þahin de, “Baþta inanmadýk. Sadece taziye evi gibi biliyorduk, ama daha kapsamlý daha geniþ bir kursmuþ. Bunu öðrendiðimiz için çok mutlu olduk. Ýngilizce, makyaj, yaþlý bakým kursu var. Biz tercihimizi yaþlý bakým kursundan yana kullandýk. Hiçbir ücret ödemedik. Direkt baþvurduk. En kýsa sürede dönüþ saðladýlar. Ücretsiz olmasý beni çok þaþýrttý ve þu ana kadar almýþ olduðumuz eðitim de kaliteli. Hocalar, görevliler çok yardýmcý oluyorlar” dedi.

Merkezi ve Mersin Büyükþehir Belediyesi’nin hizmetlerini de deðerlendiren Þahin, “Mersin Büyükþehir Belediyesi ve Baþkanýmýz Vahap Seçer’i sosyal medyadan takip ediyorum. Gerçekten reklam için deðil, yapýlan iþleri paylaþýyorlar. O parti bu parti demeyeyim de, bundan önce Mersin’de yaþarken kimse bu kadar büyük hizmet yapmýyordu. Sadece seçim yaklaþtýðý zaman ya yol yapýmý vardý, ya da park bahçe düzenlemeleri vardý. Hiçbir zaman ben böyle sosyal hizmetler konusunda, halka eðitim konusunda yardým edildiðini görmedim. Göreve geldiðinden beri sürekli böyle hizmetler verdiði için kutluyorum. Merkez çok güzel olmuþ. Buraya bile bu hizmeti getirdiði için çok mutluyum. Ýçerisi engelliler için uygun. O da çok hoþuma gitti” diye konuþtu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA