TARSUS FESTÝVALÝ’NE ESNAFLARDAN TAM NOT | DEMOKRAT MERSÝN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BÝR ÝLK: ‘GECE GÖZLEM ETKÝNLÝÐÝ’  21:35  ÞEHITOÐLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAÞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BÝRLÝKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜÞÜM ÇALýÞTAYýNA HAZýRLANýYOR   09:59  ÇAKýR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT ÝÇÝN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE ÝLK ADýMýNý ATTý  09:33  TOROSLAR’ýN YENI BAÞKANý YýLDýZ, MAZBATASýNý ALDý  09:31  BAÞKAN ABDULLAH ÖZYIÐIT, MAZBATASýNý ALDý  09:07  A.VAHAP ÞEHITOÐLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIÐI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDýRýSýNýN DÜÞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YýLDýZ’DAN TEÞEKKÜR MESAJý  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENÝDEN ‘BAÞKAN’  20:34  YENIÞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIÐIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEÞILKUÞ’TAN ÝL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYý MILLIYE RUHU FOTOÐRAFLARLA YENIDEN CANLANDýRýLDý  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAÞTý  10:00  BAÞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUÞTU  09:55  BAÞKAN ÖZYIÐIT, “BALýK PAZARý SAYýSýNý ARTTýRACAÐýZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜÞME ODASýNDA YENILEME BAÞLADý 
TARSUS FESTÝVALÝ’NE ESNAFLARDAN TAM NOT

 

TARSUS FESTÝVALÝ’NE ESNAFLARDAN TAM NOT

BÜYÜKÞEHÝR’ÝN ETKÝNLÝKLERÝYLE SOSYAL HAYAT CANLANIYOR, ESNAF KAZANIYOR

Mersin Büyükþehir Belediyesi tarafýndan bu yýl ilk kez düzenlenen “Uluslararasý Tarsus Festivali” kentte sosyal hayatýn canlanmasýnýn yaný sýra, esnaflara da büyük katký saðladý.

“Kleopatra Yýlý” ana temasýyla 1.’si düzenlenen Uluslararasý Tarsus Festivali’ne, 27 farklý ülkeden katýlan folklor ekipleri, birbirinden güzel danslarý ve gösterisiyle renk kattý.

Konserlerden eðlencelere, kadýn stantlarýndan Slow Food Yeryüzü Pazarý’na, resim sergilerinden söyleþilere, yamaç paraþütünden kortej yürüyüþüne kadar onlarca etkinliðin ardý ardýna düzenlendiði festivalde, Tarsus’un yöresel yemeklerinin ve yine kente özgü eþyalarýn, farklý kesimlerce tanýnmasý saðlandý.

Oldukça geniþ bir alana yayýlan etkinlik programlarýna katýlan binlerce kiþi, esnaflardan da alýþveriþ yaparak, gecenin geç saatlerine kadar canlýlýk yarattýlar.

“Tarsus, Tarsus olalý ilk defa böyle bir þey gördüm”

Yarenlik Alaný’nda balýkçýlýk yapan Yaþar Ömgen, normalde iþ yoðunluðunun akþam saat 17 sýralarýnda azalmaya baþladýðýný, fakat festivalde gece 24’e kadar iþ yaptýðýný belirterek, “Gayet mutluyduk, güzel bir iþ oldu. Yýllardýr buradayýz, ilk defa böyle bir kalabalýk gördük. Tarsus, Tarsus olalý ilk defa böyle bir þey gördüm. Normalde saat 5 veya 6’da kapattýðýmýz dükkaný, akþam 11-12’ye kadar hep açýk tuttuk. Umarým bu festivaller hep böyle devam eder” dedi.

“Bu ekonomik durgunlukta, festival iyi geldi”

Yine Yarenlik Alaný’nda börekçilik yapan esnaflardan Gökhan Yaygan, “Festival çok güzeldi, çok kalabalýktý. Festivalin, ekonominin böyle kötü olduðu, alýþveriþin az olduðu bir zamanda denk gelmesi çok güzel oldu. Her zaman olmasý bizim için faydalý bence, herkes için faydalý” ifadelerini kullandý.

“Festivalde iþ yapmaktan oturamadýk, nefes alamadýk''

Tarsus’a özgü fýndýk lahmacun ustasý Murat Gül ise, Tarsus’ta Büyükþehir tarafýndan böyle bir festival düzenlenmesinden dolayý mutluluk yaþadýðýný belirterek, “Ben bu festival için öncelikle Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz sevgili Vahap Seçer’e çok teþekkür ediyorum. Yoðun bir insan katýlýmý oldu. Biz nefes almadýk o gün. Bir dakika oturamadýk. Dýþarýdan gelen insanlarýn, yaptýðýmýz ürünleri yediði zaman ‘ustacýðým ellerinize saðlýk’ demesi, onlarýn beðenmesi, Tarsus’u beðenmesi bizi daha çok motive etti. Yýllardýr böyle bir þey yaþamadýðýmýz için, biz de þaþýrdýk açýkçasý, ama güzel oldu” þeklinde konuþtu.

“Bu festival Tarsus’u gerçekten Türkiye’ye tanýttý”

Tarsus’un tanýnmýþ ayrancýlarýndan olan ve tarihi Abacý Han bölgesinde 1977 yýlýndan bu yana esnaflýk yapan Orhan Deðer, “Tarsus’un en eski esnaflarýndan biriyiz. Çok müthiþ bir insan patlamasý yaþandý. Her yöreden insanlar geldi. Ayranýmýzý, lahmacunumuzu tattýlar ve buranýn yemeklerinin ne kadar güzel, lezzetli olduðunu gördüler. Tarihi yerlerimizi gezdiler. Tarsusumuza çok büyük bir katkýsý oldu. Ben 77’den bu yana böyle bir kalabalýk, böyle bir insan topluluðu görmedim. Her çeþit insanla tanýþtýk. Bizim için mükemmel oldu. Bu festival Tarsus’u gerçekten Türkiye’ye tanýttý” diye konuþtu.

“Büyük bir hareketlilik ve coþku yaþadýk”

Yine Tarsuslu humus ustasý Bülent Döven, “Halkýmýz coþtu, coþkunluk vardý. Hareketlilik yaþadýk, çok güzel ilgi ve sevgi aldýk. Belediye Baþkanýmýza bu yönden çok teþekkür ederiz. Bir coþku vardý. Yabancýlar geldi buraya, onlara güzel hizmet verdik. Artý Vahap Baþkanýmýz buraya geldi, kendi elleriyle humus yaptý ve çok mutlu oldu. Biz de ondan dolayý çok mutlu olduk” dedi.

“Festivalde çok güzel iþ yaptýk”

Tarsus’ta 50 yýlý aþkýn bir süredir þalvar ve yöreye özgü sekiz köþe kasket satan esnaflardan Yusuf Sucularlý, festivalde güzel iþ yaptýðýný vurgulayarak, “Festival çok güzel oldu, çok iyi þeyler oldu. Lokantacýdan künefeciye, tatlýcýdan þalvarcýya herkes iþ yaptý. Çok memnun kaldýk, devamýný diliyoruz. Özellikle Vahap Bey’e teþekkür ediyorum” ifadelerini kullandý.

“Tarsus’un tanýtýmý için çok güzel bir etkinlikti”

Festivalde arkadaþlarýyla birlikte doyasýya eðlendiðini belirten gençlerden Merdan Kesici “Çok güzeldi. Ýnsanlar Hatay’dan, Mersin’den, Adana’dan geldi. Her sene olmasýný isteriz. Gurur duyduk Tarsus’la” derken; festivalde, baþta kortej yürüyüþü olmak üzere, diðer sosyal etkinliklere katýldýðýný söyleyen Özgür Gülbahar, “Katýlýmda inanýlmaz bir coþku vardý. Gece gündüz kamp yapýldý. Yamaç paraþütü etkinlikleri yapýldý. Tarsus’un tanýtýmý için çok güzel bir etkinlikti. Yani olaðanüstü bir havada geçti” þeklinde konuþtu.



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA