ATATÜRK, TESADÜFEN Mİ ÜLKEMİZE DÜŞMÜŞTÜR? | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
ATATÜRK, TESADÜFEN Mİ ÜLKEMİZE DÜŞMÜŞTÜR?

 

ATATÜRK, TESADÜFEN Mİ ÜLKEMİZE DÜŞMÜŞTÜR?

ATATÜRK, "ÜLKEMİZE TESADÜFEN Mİ DÜŞMÜŞ"TÜR?
FİDEL CASTRO, "Atatürk, bir yıldızdı, kaydı ve tesadüfen ülkenize düştü. Bu yüzden çok şanslısınız. Sakın unutmayın, o ölümünden sonra bile ülkesini yönetebilen tek liderdir." demiş.
Castro, büyük devrimcidir, Türk Milleti, Castro'yu çok sever, O da bağımsızlığa kavuşturduğu ülkesini ABD emperyalizmine karşı en kritik zamanlarda her zaman göz bebeği gibi korumasını bilmiştir, ancak Atatürk hakkında hataya düşmüştür, kusura bakmasın.
Atatürk, tesadüfen bu ülkeye düşmemiştir. Atatürk, elbette kişisel olağanüstü yetenekleri ve vatan, millet sevgisi ile Türk Milleti'nin içinden çıkmıştır.
Türk Milleti, binlerce yıldır devletler ve dünya imparatorlukları ve uygarlıklar kurdu, feleğin çemberinden ve haddeden geçti, büyük birikimlerle bilim insanları, büyük devlet adamları çıkarttı.
1919'larda da bu birikimleri ve bilimsel bakışı üzerinde taşıyan Mustafa Kemal, bu süreçte emperyalist ülkelerin saldırısına karşı mücadele edebilecek tek millet olan büyük Türk Milleti'nin içinden çıktı. Zulme uğramış, işgal edilmiş diğer mazlumlar dünyasından çıkmamıştır.
Emperyalist ülkelere karşı Türk Milleti'ni çok zor koşullarda birleştirerek dünyada ilk bağımsızlık savaşı vermiş ve mazlum milletlere umut olmuş, önderlik etmiştir.
Bu süreç hâlâ devam etmektedir.
Mustafa Kemal'in Türk Milleti'nin içinden çıkması da asla tesadüf değildir ve bilimde de zaten asla tesadüflere yer olamaz.
Atatürk de bu durumu açıkça ifade etmiştir.
CASTRO, “… o ölümünden sonra bile ülkesini yönetebilen tek liderdir." derken de maalesef yanılmaktadır.
Atatürk’ün aramızdan ayrılmasından hemen sonra, daha 1939'lu yıllarda Tanzimatçı ve liberal akımlar siyaset sahnesine çıkmaya başlamış, ancak 2. Dünya Savaşı'nın bitmesi ile ABD'nin Japonya'ya attığı iki atom bombası bizim de tepemize düşmüş, bunun şoku ile daha 1946 yılında ulaştırma bakanı Nihad Erim'in ağzından çıkan “Küçük Amerika Olacağız” sözlerine paralel olarak Atatürk'ün hayata geçirdiği devrimleri durdurulmuş, Truman Doktrini ve Marshall Yardımı sürecinde Türkiye gemisi, maalesef giderek ABD’nin etkisine sokulmuştur.
"Küçük Amerika Olacağız" rüyasını görmek için derin uykuya daldığımız süreçte, Atatürk'ün 1930'lu yıllarda Türk Milleti'ne armağan ettiği bütün fabrikalar, KİT'ler, yaratılan bütün değerler felce uğratılmış, talan ve gasp edilmiş, ülke idaresi başta ABD ve NATO olmak üzere yabancı güçlerin denetimine sokulmuştur.
Ancak Türk Milleti ve Türk millî Devleti, içinde bulunduğumuz koşullarda yeniden ayağa kalmasını bilmiş, 24 TEMMUZ 2015 gününden bu yana ABD’nin kara gücü PKK/HDP ve darbeci FETÖ’nün tepesine binmiştir.
Amacımız, Atatürk'ün hedefi olup tam bağımsızlıktır!
Atatürk’ün de istediği gibi ortaçağ ilişkileri, emperyalist zulüm ve bağımlılık ile birlikte PKK/HDP, FETÖ ve bütün Amerikancı güçler ülkemizden behemehal temizlenecektir.
Atatürk'ün "Tam bağımsız ve demokratik bir Türkiye" hedefinin önünde ciddi Amerikancı bir bölücü tehdit olan PKK, tamamen ezilecek, soluk borusu HDP de, derhâl kapatılacaktır.
Atatürk’ü anmak ve O’na layık olmak lafla değil, ancak Atatürk'ün hedeflerine ulaşma ve muasır medeniyet seviyesine yükselmek için 1930'lu yıllarda olduğu gibi devrimlerini sürdürme çabası ile mümkün olacaktır.
Gerisi teferruattır!


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA