"MERSİN’İ CANLI VE ENERJİK GÜNLER BEKLİYOR" | DEMOKRAT MERSİN | Mersin'in Demokrat Gazetesi

 
 
 
21:57  MERCAN’DA BİR İLK: ‘GECE GÖZLEM ETKİNLİĞİ’  21:35  ŞEHITOĞLU, DURAK’A TAM DESTEK VERDI  10:14  HALKIN BAŞKANI SEÇER, MAZBATASINI HALKLA BİRLİKTE ALDI  10:02  MTSO, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALıŞTAYıNA HAZıRLANıYOR   09:59  ÇAKıR: “DEMOKRASIDE KAYBEDEN OLMAZ”  09:49  “AVUKAT İÇİN DE ADALET!”  09:37  AHMET SERKAN TUNCER, MEZITLI BELEDIYESI’NE İLK ADıMıNı ATTı  09:33  TOROSLAR’ıN YENI BAŞKANı YıLDıZ, MAZBATASıNı ALDı  09:31  BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MAZBATASıNı ALDı  09:07  A.VAHAP ŞEHITOĞLU, CHP TOROSLAR BELEDIYE MECLIS ÜYELIĞI’NE SEÇILDI  22:30  ESAT ARSLAN: MOSKOVA SALDıRıSıNıN DÜŞÜNDÜRDÜKLERI  20:37  ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN TEŞEKKÜR MESAJı  20:34  VAHAP SEÇER, REKOR OYLA YENİDEN ‘BAŞKAN’  20:34  YENIŞEHIR YENIDEN ABDULLAH ÖZYIĞIT DEDI  10:22  ÖZBOZKURT VE YEŞILKUŞ’TAN İL EMNIYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZIYARET  10:20  KUVAYı MILLIYE RUHU FOTOĞRAFLARLA YENIDEN CANLANDıRıLDı  10:10  MTSO, KENTIN BEKLENTILERINI VAHAP SEÇER’LE PAYLAŞTı  10:00  BAŞKAN SEÇER MUT HALKIYLA BULUŞTU  09:55  BAŞKAN ÖZYIĞIT, “BALıK PAZARı SAYıSıNı ARTTıRACAĞıZ”  09:39  CEZAEVI AVUKAT GÖRÜŞME ODASıNDA YENILEME BAŞLADı 
"MERSİN’İ CANLI VE ENERJİK GÜNLER BEKLİYOR"

 

"MERSİN’İ CANLI VE ENERJİK GÜNLER BEKLİYOR"

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 8'inci Narenciye Festivali'nin önemine dikkat çekerek, "Festival, Mersin'in güzelliklerinin yakından görülmesine vesile olacak. Gündüz aktivitelerinin ardından, akşamları konserler ve sanatsal etkinlikler devam edecek. Mersin'i canlı ve enerjik günler bekliyor" dedi.

 
Vali Pehlivan, Mersin Ticaret Borsası ve Festival İcra Komitesi Başkanı Abdullah Özdemir ile birlikte festivalin yapılacağı alanı gezdi. Görevlilerle ve vatandaşlarla sohbet eden Pehlivan, basın mensuplarına yaptığı açıklamayla herkesi 12-13 Kasım'da düzenlenecek olan 8'inci Mersin Narenciye Festivali'ne davet etti.
 
Festivalin yapılacağı Galatasaray Meydanı ve çevresindeki hummalı çalışmaların devam ettiğini dile getiren Pehlivan, "Turunçgil ve narenciye C vitamini, mineral ve lif deposu, Mersin de bir narenciye deposudur. Mersin de narenciyenin adeta başkenti. Özellikle limon üretiminde, Türkiye'deki toplam üretimin yüzde 55'i ilimizde gerçekleştiriliyor ve Türkiye'de birinci sırada. Greyfurt, mandalina ve portakalda da Türkiye'de 2'nci ve 3'üncü sırada yer alıyor. Çok önemli bir potansiyel. Pandemi nedeniyle 2 yıldır bu festival yapılamıyordu. 2010 yılında başlayan süreç pandemide kesintiye uğramakla birlikte, bu yıl festivalin bütün paydaşlarıyla bir araya geldik. Geçmişte olduğu gibi valiliğin himayesinde bu yıl yeniden başlatma kararını aldık. Az süre kalmış olmasına rağmen, Ticaret Borsası Başkanımızın önderliğindeki komiteyle çalışmalar hızlandırıldı ve bugün nihayetlenme aşamasına geldi. Önümüzdeki 11-12-13 Kasım tarihlerinde Mersin Narenciye Festivali'ni gerçekleştireceğiz. Bu festivalimiz; Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesi, Tarım Müdürlüğümüz, AKİB gibi hem kamu kurumları hem de STK'ların katkı ve katılımıyla gerçekleştiriliyor. Bu konuda hem işin mali külfeti hem de organizasyonu verilen desteklerle yerine getiriliyor. Ana çerçeve, bahsettiğim kurumların temsilcileriyle düzenlenen toplantılarda yapıldı ve işin sahadaki yürütümünü de Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Bey ve ekibi üstleniyor. Bütün ekibe teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
KONSERLER VE SANATSAL ETKİNLİKLER
Mersin'i hafta sonu güzel bir etkinliğin beklediğini vurgulayan Pehlivan, "Festival, narenciye üretiminde önde olan ilimizde hem il ölçeğinde dikkatleri çekmek, insan sağlığı için de önemli olan ürünlerin tanıtımını yapmak, insanların tüketimi daha bilinçli şekilde yapmalarını sağlamak, diğer yandan da insanların Mersin'e gelerek ilimizin güzelliklerini yakından görmesine, mutfağını tanımasına vesile olacak. Akdeniz'in kıyısında, Akdeniz'in turkuvazıyla Toroslar'ın yeşilini birleştiren bir noktadayız. Sayısız arkeolojik eserimiz var ki bunların her biri turistik değer ifade ediyor. Mutfağımız, kendine has lezzetler olan tantunisinden cezeryesine kadar tescilli ürünleri bulunmakla birlikte, ilimizde 81 ilin tamamından hemşerimiz olduğu için Türkiye mutfağını da burada tatma imkanı var. Festival bünyesinde gastronomiyle ilgili sunumlar da yapılacak. Belediyelerin ve sektörde paydaş olan kurumların stantları olacak, kültürel faaliyetler olacak. Halk eğitim merkezlerinin katılımı olacak, el emeği göz nuru ürünler sergilenecek. Konserler olacak, gündüz bir takım aktivitelerle birlikte akşamları konserler ve sanatsal etkinlikler devam edecek. Mersin'i canlı ve enerjik günler bekliyor" ifadelerini kullandı.
 
VATANDAŞA DAĞITILACAK
Festival kapsamında görücüye çıkan ejderha, balina, ahtapot, denizaltı, helikopter, maymun, uçak ve tren gibi figürlerin süslenmesinde canlı meyvelerin kullanıldığını anımsatan Vali Pehlivan, "Bu çok nadir, ülkemizde örneği olmayan bir uygulama. Burada kullanılan limon, greyfurt, mandalina ve portakallar kesinlikle ziyan edilmiyor. Bunlar vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Şuanda da 100 ton civarında meyve kullanımı gerçekleşmiş. Kesinlikle bunlar ziyan edilmiyor, vatandaşlarımıza dağıtımı sağlanıyor, festivalin de bir hediyesi oluyor" şeklinde konuştu.
 
Mersin'in 14'üncü Uluslarası Turunçgil Kongresi'ne de ev sahipliği yaptığını aktaran Pehlivan, şunları aktardı:
"Kongrenin hemen ardından festivali planlamak istemiştik. Kongreler bilimsel boyutu ön planda olan faaliyetlerdir. Dünyanın yaklaşık 30 farklı ülkesinden gelen biliminsanları, narenciye ve turunçgil üretimiyle ilgili bilimsel yaklaşımlar ortaya konuluyor. Sonrasında bunlar yayınlanacak. Devamında da misafirlerin festivale katılımı sağlanacak. Bilimsel çalışmanın akabinde kültür, turizm ve tanıtım boyutu olan bir festivalle bütünlük sağlanacak."



Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!


 
  HIZLI ARA
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
..

Mersin Haberleri, Mersin Son Dakika, Mersin Haber, Haberler, Son Dakika, Mersin, Mersin Siyaset



 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA